Санитарните норми на обекта в cnt

Разстояния по санитарни стандартиОбикновено санитарните норми се регулират от SanPiN, но нормите и правилата за сградите могат да докоснат тази точка. Какво ще кажем за нас и ще информира SNiP 30-02-97, която регулира реда за изграждане на територията на градинското нетърговско дружество, наричано по-долу SNT.

За да се избегнат възможни усложнения в работата на обща територия, разделена на лични площадки, правилата недвусмислено посочват какво и как трябва да се изгради на територията. В частност, разстоянията в рамките на вашия парцел до различни обекти и структури са регулирани.

По-долу е извадка от текста на SNiP 30-02-97 относно разстоянията между сгради и обекти на обекта в SNT:Разстояния по санитарни стандарти

Най-голямото разстояние трябва да се поддържа за обекти с неблагоприятен микробиологичен фон. Такива съоръжения включват помещения за отглеждане на добитък и домашни птици, септични ями, тоалетни. Според правилата това разстояние трябва да бъде най-малко 12 метра. Това означава, че ако сте построили къща на парцел от 6 дка на 5 метра от червената линия, както се изисква от това правило, тогава къщата например трябва да бъде на 17 метра от червената линия. Въпреки това, помпената станция може да се постави близо до червената линия, така че каналът да може лесно да се приближи до него. В този случай ямата трябва да е на разстояние от 12 метра от къщата. С ширина от 20 метра се оказва, че къщата, която имате, се намира в единия ъгъл на парцела, а в другата е разположена септичната яма.Банята трябва да се намира на по-малко от 8 метра от дома ви. При това не забравяйте факта, че банята не трябва да бъде на разстояние по-малко от 1 метър от границите на съседния обект и трябва да се запазят стандартите за борба с пожарите. Ако банята е разположена в дълбочина на обекта, тогава пред нея от червената линия ще бъде не по-малко от 20 метра, ако го има зад къщата. Ако обаче подреждате банята диагонално от къщата, разстоянието до червената линия може да бъде намалено.

Съгласно санитарните норми от сградите на вашия сайт до къщата на съседите трябва да се поддържат същите разстояния, както преди вашата. В практически смисъл това означава, че някой, който преди това е овладял парцела си и е построил къща и селскостопански сгради, ще бъде в по-добра позиция от съседите си. В края на краищата те ще трябва да се съобразят с вече построената къща на съсед и да се отклонят от предписаните разстояния и да жертват полезния участък на техния заговор.

В студените райони на Русия често всички пристройки са прикрепени към къщата и ги блокират под един общ покрив. Това предотвратява постоянното почистване на сняг между сградите и, ако е необходимо, улеснява провеждането на отопление в селскостопански сгради.

В този случай SNiP регулира разстоянието от входа на къщата до входовете на пристройките. Например, от верандата на къщата до входа на бараката трябва да бъде най-малко 7 метра.

Това променя правилото за измерване на разстоянието от заключените сгради до границата със съседната секция. Разстоянието започва да се измерва от къщата и от всяка сграда в блока отделно. В този случай е по-изгодно да се построи гараж от най-близкия съсед, а от другата страна на къщата да се скрие помещение за птици и добитък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Промяна на фрагмента 31-02-2001Промяна на фрагмента 31-02-2001
Изграждане на градински парцел отрязан 30-02-97Изграждане на градински парцел отрязан 30-02-97
Газ в cnt нагряване и готвенеГаз в cnt нагряване и готвене
Електричество и вода npb 106-95Електричество и вода npb 106-95
Противопожарни разстояния между къщи в цнПротивопожарни разстояния между къщи в цн
Норми за изграждане на къща за отдих 31-02-2001Норми за изграждане на къща за отдих 31-02-2001
Нормите за строеж на частни къщи срязани на 31-02-2001Нормите за строеж на частни къщи срязани на 31-02-2001
Местоположението на къщата на сайта в Sn да SnapМестоположението на къщата на сайта в Sn да Snap
Качество на водата в кладенци и сондажи на sanpin 214544-96Качество на водата в кладенци и сондажи на sanpin 214544-96
Пожарна безопасност на частен дом за счупване 31-02-2001Пожарна безопасност на частен дом за счупване 31-02-2001
» » Санитарните норми на обекта в cnt