Изчисляване на необходимото количество на сместа за подова настилка на 1 м2

Това, което определя потреблението на пода за 1 м2

Днес е станало много модерно да направите у дома саморазливни подове. Ако те имат 3d ефект, тогава общата структурна дълбочина е винаги на 5 mm от слоя. Най-новите полимерни материали, които имат слой равен на 3 мм, перфектно защитават покритието, имат висока устойчивост. Общата консумация на подложката за напълване на 1 m2, ако използвате правилно замазка, няма да има големи стойности.

Устройството на пода за пълнене.

Някои функции

При определянето на потреблението на бъдещия подовата настилка трябва да бъдат взети предвид няколко важни фактора. Първо, в зоната на стаята, където ще се напълни пълнежът. На второ място, масата на използвания полимер. Според технологията на самонивелиращото се покритие, инженерите съветват да се използва 1 л съединение в слой от 1 мм на 1 м? повърхност. Към днешна дата, известни полимерни компоненти, които осигуряват възможност за създаване на много тънки подове, които имат най-голям prochnost.Kogda станат прозрачни, най-новата 3D консумацията покривен материал е същият, на саморазливна етаж, на който искате да един метър? последния слой. Това трябва да бъде взето под внимание при това споразумение.Подготовка на основата под пода за пълнене.

Ако говорим за най-ниската консумация на течни подове, която се извършва по метода "пълнене", то може да бъде определена само от течливостта на материала. В повечето случаи това е 2 кг на 1 м ?. Ако потреблението на пълнежния под е по-малко, течностите на материала се изгубват, не се разпространяват добре, не се достига добра, равна повърхност. Потреблението на материали винаги може да бъде увеличено, няма ограничения. Въпреки това, в този случай, няма специално увеличение на технологичните характеристики, но цената на подовата настилка става много по-висока.

Потреблението на полимерния състав зависи до голяма степен от дебелината на покритието. Тя се определя в зависимост от техническите изисквания, бъдещите условия на работа. Ако дебелината на подовия слой е 1 мм, тогава дебитът е 500 на 1 м ². Когато се направи изчисление, е много важно да се има предвид, че е възможно слоят да се нанася само с помощта на специални инструменти.

За да смесите сместа, използвайте бормашина, която има специални дюзи. Често се използва смесителна помпа, която е най-подходяща за сгради с голяма площ.Слоеве от самонивелиращ се под.

Съвсем лесно е да се изчисли консумацията на насипни подове, в които не се използва пълнежът. 1 мм, с дебелина 1 мм, изисква 1 литър от нанесения настил. Районът трябва да бъде умножен по плътност, равна на приблизително 1,3 kg / l. След изчисляването се получава поток от 1.3 kg с дебелина 2 mm, дебитът ще бъде 2.6 kg. Тези продукти се произвеждат от различни производители, така че плътността варира. Това трябва да се помни в изчислението.

Самонивелиращите се подове с епоксидни добавки имат плътност от 1,5 кг на 1 литър. Самонивелиращи се подове с полиуретанова добавка се произвеждат с плътност, равна на 1,35 кг на 1 литър. За да се намалят разходите за насипния етаж, някои производители добавят тежки пълнители, като барит. В същото време плътността на такъв насипен под е увеличена до 1,75 кг на 1 литър. По принцип цената на 1 кг насипния етаж е доста малка. Но като се вземе предвид добавката, потреблението на използваните настилки ще се увеличи, имате нужда от 1,7 кг от този материал.

Ако подовете имат добавки от пясък, тогава потреблението на нанесения под е намалено почти двойно. В този случай неговият вид остава същият, няма влошаване на механичните характеристики. Цената на такъв насипен под е много по-малка.

Какви са саморазливните подове?

Област на приложение на самонивелиращи се подове.

В зависимост от съставките, които определят основните характеристики на различните подови настилки, те са разделени на няколко вида.

  1. Полиуретанови смеси. Те имат отлична механична якост, отличава се с отлична еластичност, устойчива на абразия. Тези подове, дължащи се на уникални свойства, се използват в сгради, където има голяма вибрация.
  2. Запълване на епоксидни подове. Този вид подове имат отлична устойчивост на влага, подовете са инертни за химическите влияния. Такива покрития, на базата на епоксидни смоли, се използват в сгради, които имат високи хигиенни изисквания, както и когато има висока влажност.
  3. Подове от метил метакрилат. Такива състави се използват много рядко, тъй като те имат технология на натоварване с висока интензивност на труда. Основното им предимство е възможността за работа при широк температурен обхват от -70 до + 150 ° C.

Всички видове известни самонивелиращи се подове имат същите свойства на използваното свързващо вещество. Ето защо, неговата структура никога не се образува пукнатини по време на полимеризацията, се случва, когато otverdenie.Vypolnenny в съответствие с най-новите технологии, саморазливна състав етаж дава възможност да се създаде много тънък, напълно прозрачен слой, който се превръща в надежден обемна защита картина рисувана на пода.

Известни методи за изработване на особено тънък пълнещ под

Днес стана много по-лесно да се произвеждат насипни настилки, свързани с насипния тип. В продажба се продава филм тип 3d. Необходимо е просто да следвате препоръките, които производителят е написал в приложените инструкции. Най-новото модерно покритие задължително ще изглежда красиво и привлекателно. Най-често производството на 3d етажи се извършва на 5 стъпки. В този случай е необходимо да се наблюдава последователността на технологичния процес.

Първо се извършва повърхностно смилане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полу-сух посявка на Крим Симферопол - Симферопол форумПолу-сух посявка на Крим Симферопол - Симферопол форум
Как да запълнете подова настилка, подравнете пода със собствените си ръцеКак да запълнете подова настилка, подравнете пода със собствените си ръце
Полимерна подова настилка в гаража на основата на ключ - снимки и цени от фирмения гаражПолимерна подова настилка в гаража на основата на ключ - снимки и цени от фирмения гараж
Полимерни подове в Ростов на Дон, Новочеркаск Полиуретан в насипно състояние Подови настилки от…Полимерни подове в Ростов на Дон, Новочеркаск Полиуретан в насипно състояние Подови настилки от…
Пълнене на подложката за пълненеПълнене на подложката за пълнене
Индустриални подове - Технологии и видове за пълненеИндустриални подове - Технологии и видове за пълнене
Готов микс за подова настилкаГотов микс за подова настилка
Подът в банята със собствените си ръцеПодът в банята със собствените си ръце
Устройството за течни подове за промишлени помещенияУстройството за течни подове за промишлени помещения
Как да направите подложката с вашите ръце инструкциите и технологията за наливане, необходимите…Как да направите подложката с вашите ръце инструкциите и технологията за наливане, необходимите…
» » Изчисляване на необходимото количество на сместа за подова настилка на 1 м2