Етапи и нюанси на изграждането на комбинирана къща от дърво и камък

Етапи и нюанси на изграждането на комбинирана къща от дърво и камък

През последните години се наблюдава интересна тенденция в архитектурата и строителството на селски къщи. В допълнение към дървени къщи от лъч или кръгли трупи. също така доста голяма популярност придобива комбинирана къща хижи, комбиниране в изграждането им от камък и дърво.

Освен къщи от дърво, къщите на хижите не са нова посока в архитектурата, но имат своя собствена, доста богата история.

От различни исторически източници може да се разбере, че къщите на хижите са почти основен тип жилищна структура още в началото на 18 век на територията на Западна Европа. Към края на 18-ти век сгради на този тип започват да се появяват на територията на западната част на Русия.

И така, какво е къща в хижа?

Къща вили - това обикновено е двуетажна жилищна сграда, построена с използване на различни материали. Първият етаж се издига изключително от камък, например речна черупка или тухли. Вторият етаж на хижата е изграден от профилирани греди или кръгли трупи, в зависимост от вкусовете на бъдещия собственик.

Етапи на строителство на комбинирани къщи: • Изготвяне;

• Създаване на фондация;

• Изграждане на първия етаж от камък;• Припокриване на стените на първия етаж;

• Изграждане на втори етаж от профилиран лъч;

• Припокриване на стените на втория етаж и оформяне на покрива на къщата.

При изготвянето на къща хижа, на първо място, общата жилищна площ е взета под внимание. Обикновено къща, изработена от дърво и камък, е разделена на следните зони. Първият етаж, изграден от камък, се използва като предпоставка за различни домакински нужди. Например, на приземния етаж често се проектира гараж за кола, различни помещения, като котелно помещение, килер и т.н. Вторият етаж, изработен от дърво, е предназначен за настаняване в спални, хол, кухня и други жилищни помещения, в които стените от естествена дървесина създават по-приятна микроклимат.

Изграждането на комбинирани къщи се осъществява на вдлъбната лента или основата на плочата. В същото време, комбинирани къщи се възползват от изграждането на двуетажни сгради, изградени само от камък. Това е така, защото дървото тежи много по-малко от тухли или други видове камъни. Следователно, няма нужда да чакате няколко години, докато на първия етаж се получи естествено течение. В повечето случаи, построяването на стените на втория етаж през същата година, когато основата е запълнена и на партера е повдигнат.

Трябва да кажа, че изграждането на стените на първия етаж може да бъде направено не само от тухли. При изграждането на къща х а също така широко използвани цилиндрични блокове и coquina (coquina), с изключение на това, че стените могат да бъдат покрити с бетон на място или разширени глина, последвано от външната изолация. Изграждането е направено в строго индивидуален ред, а изборът на строителни материали за стени се определя от предназначението на приземния етаж. Това означава, че тя ще бъде жилищна или за битови нужди.

Видът на припокриващите се стени на първия етаж се определя до голяма степен от общата площ на къщата. Ако това е селска къща, изработена от дърво и тухла за малко семейство, а площта на втория етаж не надвишава 100 квадратни метра. m, припокриването често се прави на трупи. В този случай цялото натоварване на стените, издигнати от дървения материал, ще бъде разпределено на дебелината на каменните стени. В процеса на изграждане на къщи с по-голяма площ се извършва припокриване чрез използване на стоманобетонни плочи или изливане на монолит.

Технологията на изграждане на втори етаж от дървен материал или дървен материал не се различава от изграждането на едноетажни дървени къщи. Стените на първия етаж са надеждна основа за полагане на първия дървен материал. В същото време, по време на изграждането на хижата в етапа на проектиране, на клиента се предлага да избере ъгъла чаша, и дали ще има изход ъгъл или не. Всички тези нюанси зависят от личните вкусове. Но основното предимство на една хижа къща пред едноетажните дървени къщи е по-дълъг живот. Това се обяснява с факта, че дървените стени, които са високи над земята, не са абсолютно засегнати от влага, влага и други отрицателни външни фактори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Новини - нови дизайни на къщиНовини - нови дизайни на къщи
Къщи в различни стиловеКъщи в различни стилове
Фирмата ви къща строителство на дървени къщи до ключ описание и отзивиФирмата ви къща строителство на дървени къщи до ключ описание и отзиви
Проекти на дървени двуетажни къщи от бар избор материал, конструкция и размериПроекти на дървени двуетажни къщи от бар избор материал, конструкция и размери
Проекти на дървени къщи и вили Руски стил каталог на типични модели и дизайн елементиПроекти на дървени къщи и вили Руски стил каталог на типични модели и дизайн елементи
Дървени къщи евтини материали до ключ, дизайн и къде да ги купяДървени къщи евтини материали до ключ, дизайн и къде да ги купя
Проекти от кръгли трупи от типове дървени къщи и предимстваПроекти от кръгли трупи от типове дървени къщи и предимства
Модерни къщи, изработени от дървен материалМодерни къщи, изработени от дървен материал
Къща вили на ключ - изграждане на къщи в стил на хижаКъща вили на ключ - изграждане на къщи в стил на хижа
Сталин за планиране на къщи и технически аспектиСталин за планиране на къщи и технически аспекти
» » Етапи и нюанси на изграждането на комбинирана къща от дърво и камък