Барелеф на стената с ръце лилии стъпка по стъпка с снимки и видеоклипове

Ние правим барелеф на стената със собствените си ръце - "Лилии" и "Лалета"

За да изпълнявате барелеф на стената със собствените си ръце, трябва да подготвите стените, да придобиете материал, за който по-късно и най-важното - да решите какво ще изваяме и къде. Всичко това събитие ще отнеме повече от един ден, но резултатът си заслужава.

За да създадете подходящ декор на стена, трябва:

 • за грундиране на стени: Ceresit ST-16 5 л грунд;
 • за първия слой декор: Марсилски восък (Sanideco);
 • за втория слой на декора: пигментирана боя Multifund (Oikos) в бежов цвят;
 • за третия слой декор: Ottocento (Oikos) бяло и пясъчно.

инструменти:

 1. гумени ръкавици;
 2. мистрия;
 3. четка 10 мм;
 4. тАВАН;
 5. палетен нож;
 6. филмът е плътен прозрачен 6 м;
 7. живописна лента.

Нека да започнем! Да започнем със създаването на барелеф "Лилии"

Барелеф "Лилиите"

Необходимо е да се защити чистата повърхност на стените и вратите. За да направим това, лепираме лентата за боядисване около работната повърхност всичко, което може да се свърже с нашите материали.

Ние primet shpatluvannuyu и разбира се суха боя за стена Ceresit CT maklovitsy, внимателно смесване на съдържанието на кофата и повдигане на пясък от дъното.

Paint-грунд и уникалната че при сушене на зърната се придържат към повърхността на стената, както и най-грапава повърхност запазва своите последващи слоеве на пломби и други декоративни материали. Време за сушене средно 2-3 часа.

Моля, обърнете внимание! Нашата стена е изключително необичайно вградени стъклени кубчета и нашата задача е да украсяваме, така че кубовете да се сливат хармонично с декора.

С помощта на мистрия ние поставихме първия слой на восък Марсилия, така че стъклената част на стената има вълнообразен модел, след което имитираме вълните. Марсилия восък бързо замръзва, така че изчакайте, докато сушенето на първия слой на декора средно 3-4 часа, при условие, че нормалната стайна температура.

Тогава забавлението започва. За да разберем точно как изглежда барелефът, е необходимо да се начертаят подробностите му. За тази цел прикрепяме прозрачното фолио по цялата ширина и дължината на работната повърхност на стената, така че да може свободно да се огъва долният ръб на стената.След като използвате елементарен маркер върху филма, нарисувайте скица на това, което се нарича "лилии" - което е достатъчно фантазия: усукани линии от стъбла. пъпки на цветя, листа.

Когато скицата е готова и одобрена, започваме първо да прилагаме восък Марсилия с мистрия и след това с макека под филма, в очертанията на линиите на скицата. По този начин прехвърляме плоските линии на обемните.

Самият восък на Марсилия е бял и за да обмислим усилията си по-добре да приложим обикновена вода, оцветена в плесен, в част от сухата стена с барелеф.

Сега можете да видите къде трябва да добавите правдоподобност към линиите на скицата, да обърнете драскулата в стебло и сухата локва в цвете.

Препоръка: Марсилският восък да не се разпространява по стените, той трябва да се държи във въздуха за частично изливане.С помощта на мистрия и палец нож, ние прилагаме восък Марсилия към елементите на барелеф, художествено образуващи вероятността за скица. Задачата: да отразява реалистично замисления барелеф, да го свърже с творческата скица.

На подрязването и добавяне ще отнеме доста време - от два дни до седмица, така че не бързайте да завършите всичко бързо, но опитайте.

След успешна регистрация стена Марсилия восък и желаната форма барелеф на стената, следван от втвърдяване, да започне да се прилага втори слой декор: акрил мултифондовете (Oikos), zapigmentirovannuyu вече в желания цвят, в този случай, тъмно бежово.

Боя разредена с вода 1/2 или 1/3, ако е от Oikos, за боята на друг производител, трябва да прочетете инструкциите за употреба сами, да смесите съдържанието. За да разредите боята с вода, трябва да имате под ръка празна чиста кофа, където ще изтечем боята и след това ще овладеем водата. Изчакваме да изсъхне за 5-7 часа.

След това сложихме последния слой декор - оточен. Бежов отвор с широчина 10 мм в цялата стена на стената на два слоя, внимателно боядисване на всички елементи от барелеф. Време за съхнене между слоевете 1-2 часа.

Налагаме бяло оточене само на определени части от барелеф.

Барелеф "Лалетата"

По подобен начин, поетапно подготвяме колоната

Прилагане на грунд грунд, нанасяне на първия слой на Марсилия восък, залепване с филм и създаване на скица, прилагане на барелеф, прилагане на слой боя, прилагане otochento.

Съвет: за гладкото оформяне на лалетата трябва ръчно да се оформят пъпките, а след това да преминете през влажна гъба, за да изгладите целия барелеф.

Видео за създаване на барелеф на стената от майсторите:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративна мазилка на оточентоДекоративна мазилка на оточенто
Oikos oikos производство на декоративни и фасадни материали, акрилни бои и мазилкиOikos oikos производство на декоративни и фасадни материали, акрилни бои и мазилки
Wall тапети декорWall тапети декор
Украсяване на завеси със собствените си ръцеУкрасяване на завеси със собствените си ръце
Декорация на стени в интериорен дизайнДекорация на стени в интериорен дизайн
Декорация на апартамента от собствените си ръцеДекорация на апартамента от собствените си ръце
Да рисувате самиДа рисувате сами
Декор на стари мебелиДекор на стари мебели
Декор за коридораДекор за коридора
Пролетен декор на интериора със собствените си ръцеПролетен декор на интериора със собствените си ръце
» » Барелеф на стената с ръце лилии стъпка по стъпка с снимки и видеоклипове