Фасадна боя за оцветяване на тухли

Бои за фасади от тухли

Съдържание на статията:

В тази статия:

Самата тухлена фасада е забележителна и практична. Не за нищо, много хора избират довършителни материали с имитация под облицовъчни тухли.

Боядисване на фасадната боя върху тухла се прави предимно за подобряване на външния вид на сградата, а за допълнителна защита от атмосферни и механични повреди.

Какво трябва да бъде боя за завършване на фасадата на тухла?

Основното изискване за боя на тухла е пропускливостта на парите. Материалът не трябва да поема по пътя към свободното разпространение на пара от стената. Това означава, че дори след боядисване фасадата не трябва да спира дишането.

Освен това материалът трябва да бъде водоустойчив, осигуряващ надеждна защита на основата на фасадата.

Тухла, след като е завършена с фасадна боя, трябва да стане устойчива на ултравиолетовите лъчи, да запази насищането и яркостта на цвета дори при температурни промени.

Освен горепосочените изисквания е важно да се помни алкалната устойчивост на боите. Работата е, че алкалните вещества са част от повечето разтвори, използвани за полагане на тухли, така че неспособността им да издържат на такива алкални материали може значително да повлияе на влошаването на техните характеристики.

Друг параметър, който трябва да се отбележи при избора на боя за фасадно облицоване, е разходът.Ясно е, че колкото по-ниска е консумацията, толкова по-евтино ще струва боядисването на външните стени с фасадна боя. От друга страна, високата консумация на мастило често е знак за по-добро оцветяване.

Също толкова важно е скоростта на сушене. Отчасти този показател зависи от температурата на въздуха, но е свързан най-вече с характеристиките на продукта и с неговата адхезия.

Важно е да избирате материали с висока степен на сцепление в случаите, когато не е планирано заземяване.

Правилният избор на боя за завършване на тухлени фасади

На каква боя да се спре изборът, ако е необходимо да рисувате тухлената фасада? Можете да извлечете заключение, след като изучите основните характеристики на материалите, които са популярни за облицовка.

Обикновено се смята, че оптималната версия на материала за оцветяване на тухли е акрилна.

Особеността на такива материали е висока пропускливост на парите, както и устойчивост на алкални вещества.Особено си заслужава да се отбележи, че качествени миксове от тази категория могат да бъдат приложени към новопостроената фасада, месец след полагането на основите!

Моля, имайте предвид, че ако е необходимо да завършите с боя преди края на месеца, използвайте алкално-устойчива замазка.

Стените, които "грешат" със солевия развод, е по-добре да се боядисват с латексови бои. Тези материали позволяват да се образува филм по стените, който няма да позволи формирането на високи нива, които да окажат отрицателно въздействие върху външния вид на сградата.

Друга възможност за боядисване е базата на PVA.

Минус продукти - ниски показатели за устойчивост на влага, така че те не винаги могат да бъдат използвани и не навсякъде.

Най-известната марка в България на бои, подходящи за боядисване тухлени фасади - то Tikkurila Kivitex silikaattimaali, SPEED HIDE Латекс Външни, Farbex Фасадни и много други. Подробните инструкции за употреба обикновено са отпечатани на опаковката.

Характеристики на нанасяне на боя върху тухлена фасада

Боядисването започва с подготовката на повърхността. Тухлената стена се проверява за наличието на изпарения. Важно е да премахнете следите им, в противен случай материалът няма да има толкова здрава адхезия към основата. Лесно е да премахнете твърдите частици с помощта на метална четка. Повърхността след такова третиране трябва да се измие с вода.

За да се избегне образуването на такива петна, е необходимо да се елиминират основните причини за образуване на кондензат. Можете да започнете, като проверите покрива, където граничи с фасадата, отстранявайки течове и монтирате улуците.

Задължителният етап е ремонтът на тухла, ако зидарията не е нова. Така например, пукнатини по стените ще трябва да бъдат запечатани. Този ход ще намали консумацията на боя, ще помогне да се нормализира влагата на субстрата.

Мос и друга растителност на тухлена стена ще трябва да бъдат отстранени и след това третирани с хербицид.

Обърнете внимание, че хербицидното третиране се извършва само след като тухлите се навлажнят, за да се предотврати поглъщането му в фасадата и след това образуването на глина.

Почистените стени се третират с почвена смес, което ще подобри качеството на последващото оцветяване, но същевременно ще увеличи цената на довършителните работи.

Нанесете грунд, както и по-късно и боята може да бъде валяк, четки или специални бояджийски пръскачки.

Колкото повече се рисува зоната, толкова по-логично е да се използва професионално оборудване по време на рисуването.

Интересно решение за оцветяване е използването на стара ръкавица с козина на външната част. С негова помощ боядисването на тухли може да се извърши бързо, качествено и чисто.

Искате ли повече информация по темата? Вижте тези статии:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Fasadno-socc panels от производителя Цена ИнсталацияFasadno-socc panels от производителя Цена Инсталация
Фасадна боя за стени, купете фасадна боя за стени в Минск и БеларусФасадна боя за стени, купете фасадна боя за стени в Минск и Беларус
Тухли, тухли, тухли, тухли, тухли, продажба на тухли, керемиди, тухла литос, в БелгородТухли, тухли, тухли, тухли, тухли, продажба на тухли, керемиди, тухла литос, в Белгород
Модерни материали за довършване на фасадите на къщи, довършителни работи на дървени къщи,…Модерни материали за довършване на фасадите на къщи, довършителни работи на дървени къщи,…
Фасадна боя върху дървоФасадна боя върху дърво
Поръчка изолация на фасадите в Харков, изолация на фасадите цена в Харков, изолация на фасадатаПоръчка изолация на фасадите в Харков, изолация на фасадите цена в Харков, изолация на фасадата
Фасадни термопанели с клинкер за тухли и естествен камък от фирма Бау Хаус за закупуване в СамараФасадни термопанели с клинкер за тухли и естествен камък от фирма Бау Хаус за закупуване в Самара
Фасадни термопанели с клинкер в Самара от фирма Bau HauzФасадни термопанели с клинкер в Самара от фирма Bau Hauz
Фасади от камък, декорация и дизайнФасади от камък, декорация и дизайн
Завършване на фасадата на дървената къщаЗавършване на фасадата на дървената къща
» » Фасадна боя за оцветяване на тухли