Използваме завеси на входната снимка, видео, съвети за употреба

Използваме завеси на вратата

Каквато и да е функционалната цел на стаята, без декорация с помощта на текстилни елементи, стаята изглежда куха и неудобна. Ето защо, независимо от дизайна, наличието на завеси, завеси, завеси и други аксесоари е задължително. С тяхна помощ, като правило, се прави прозорец.

Но мнозина не спират там. Напоследък на вратата често има декоративна завеса. Той ви позволява да изолирате стаята без да използвате класическа врата, която понякога е неприемлива поради естетически причини или поради липса на свободно пространство.

Има много възможности за такива продукти. На входа има нишки, ролки и дървени завеси. Някои любовници отиват още по-далеч. Използвайки уменията си на бродиране и неограничено въображение, създават свои собствени завеси на входа със собствените си ръце.

Като се има предвид тази популярност, ние ще разгледаме тази посока в дизайна на помещенията по-подробно. Декоративните завеси за врати, изобразени на снимката в тази статия, ще ви помогнат да направите своето собствено впечатление и малка инструкция ще ви каже кои ще допълнят по-органично вашия интериор.

Текстил на входа - интелигентно вътрешно решение

Ползи от употребата

В допълнение към естетическия компонент, използването на завеси за проектиране на вътрешни прозорци често се дължи на следните фактори:

  • евтини - правенето на завеси за врата със собствени ръце често изисква по-малко разходи, отколкото да се купи врата;
  • използване на дизайнерски елементи - липсата на врата ви позволява да направите отваряне под формата на арка, купол, портал и с помощта на други архитектурни проекти;
  • богатството от покрития - преминаването между съседни помещения може да бъде издадено по всякакъв начин и материали (от гипсокартон и дърво до метал и пластмаса);
  • икономия на място - дори използването на сгъваеми или плъзгащи се врати изисква повече пространство от окачена завеса;
  • няма нужда да отваряте и затваряте вратата.


Завесите във вратата със собствените си ръце, между другото, могат да се използват като временна мярка:

  1. След като извадите крилото на вратата, за да маскирате недостатъците, които се появяват, преди да ремонтирате апартамента като цяло. След това се препоръчва окачването на завесата с обикновен прът за завеси.
  2. Когато ви е необходимо визуално да разделите пространството на две части. Например, изгответе отвор между кухнята и хола. В този случай завесата се окачва директно в отвора. Правилно избраният материал, цвят, текстура и външния вид могат да служат като допълнителна декорация на интериора, независимо от стилистичната му ориентация.

Видове завеси

След като най-накрая решихте, че вратата във вашия дом ще бъде украсена със завеси, трябва да преминете към следващия етап: избирайки определен вид завеса.

Не мисля, че е лесно. Съвременната индустрия произвежда голям брой подобни аксесоари. Те се различават по много начини: от цвят до материали. Освен това, не трябва да намалявате възможността да произвеждате сами щори, като използвате различни техники.

За да улесним процеса на подбор, нека да се занимаваме с основните си сортове.

нишка

Тази завеса е широко известна под някакво различно име - муселин. Той често се използва, когато иска да изолира недвижимите помещения от неподходящи възгледи, без да се намесва в свободното движение на въздуха в жилището. Има много различни цветови решения, които ви позволяват да вземете муселин за всяка стая. Особено взискателните клиенти могат да предложат завеса за конец, допълнително украсена с мъниста, стъклени мъниста, мъниста и други декоративни елементи.Окачени пердета често се използват за декориране на стаи в стил Арт Нуво. Фанталула с дървени топки допълва класическия английски стил, а каретата е американска страна.

Kisei е подходящ за висящи в арки. Това ви позволява да не криете изисканата архитектурна форма на стаята и в същото време да я направите по-частен и интимен.

Правене на вход с муселин

дървен

Има завеси, съставните части на които са тези или други елементи на дървото, включително бамбук. Те могат да имат различна дължина, форма и цвят. За да се даде на завесата по-красив вид, дървена завеса често се допълва от друг декор. Специално очарование за този дизайн на входа дава неговата естественост, която е оценена и ще бъде оценявана по всяко време.

кърпа

Използването на текстил за врати също е оправдано, както при прозореца. Препоръчва се да се използват всички непрозрачни материали:

Когато предпочитате по-тежките тъкани, се погрижете за тяхното правилно поставяне. Например, в някои случаи е препоръчително да се използват клечки, в противен случай се движат през вратата ще бъде трудно.

медальон

Това е една от най-често срещаните опции. По-голямата част от тези модели се правят самостоятелно. Материалът за завеси, като правило, служи като мъниста или мъниста. Формата, цветовете и другите параметри на подобен аксесоар зависят напълно от вашето въображение и артистичен вкус.

Варианти за използване на вискоза за украса на помещения

сляп

Друга възможност за подмяна на вратата са обикновените щори или ролетни щори. Предимството на този подход е лекотата на изпълнение, стриктния стил и непретенциозността на грижите. Все пак, блайндовете не се вписват във всички интериори, които трябва да бъдат взети под внимание.

Комбиниране на различни опции

Не мисля, че присъствието на вътрешната врата напълно изключва използването на текстил или други материали за проектиране на отвора. Понякога слепите, които покриват вратата, дават на интериора на стаята свежи, уютни бележки. Можете да отидете още по-далеч и да направите единни стил на декорация на врати, прозорци и други аксесоари.

Органични плетени или плетени пердета. Например, Macrame. Въпреки че тази опция не е подходяща във всички случаи, тя може да се превърне в забележителност на стаята, уникален аксесоар, който предоставя на стаята ви индивидуални функции.

Алтернативна версия на завесата

заключение

Трябва да се помни, че завесите, използвани за декориране на вратите, трябва да се вписват органично във вътрешността на дома. В противен случай всички усилия за създаване на органичен дизайн могат да се провалят. Видеото в тази статия ще ви помогне да разберете съществуващите интериорни решения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Корнизи за завеси, корнизи с кордарски контрол, корнизи mottura, таван профил алуминиеви корнизи…Корнизи за завеси, корнизи с кордарски контрол, корнизи mottura, таван профил алуминиеви корнизи…
Шиене на завеси със собствените си ръцеШиене на завеси със собствените си ръце
Украсяване на завеси със собствените си ръцеУкрасяване на завеси със собствените си ръце
Модерни завеси за спалнятаМодерни завеси за спалнята
Проектиране на завеси за спалниПроектиране на завеси за спални
Текстилен дизайн на завесиТекстилен дизайн на завеси
Пердета в хола СнимкаПердета в хола Снимка
Проектиране на завеси за малка кухняПроектиране на завеси за малка кухня
Как да изберете размера на завеситеКак да изберете размера на завесите
След това затворете вратата вместо врататаСлед това затворете вратата вместо вратата
» » Използваме завеси на входната снимка, видео, съвети за употреба