Оцветяване на стените за уникални дизайнерски опции

Боядисване на стени: уникални опции за дизайн

Боядисване стени е най-популярната опция за декоративни повърхност покритие. Начинът на боядисване на стените зависи силно от материала на стените. Не всички материали са добре покрити с боя.

Сред тези типове стени са - облицовани с остъклена тухла, произведени на базата на Портланд цимент, изкуствен декоративен камък.

На обикновена тухла боята също пада зле, така че стената трябва първо да бъде измазана. Фина боя пада върху дървени повърхности.

С боядисването на стените можете да получите различен уникален дизайн. Много ефекти могат да бъдат постигнати чрез използване на различни цветове на бои.

Оцветяване на измазани стени от тухли и бетон

Цветната мазилка има красив външен вид и може да продължи няколко години, но с течение на времето боята избледнява и трябва отново да бъде пребоядисана. Боядисването на мазилката има някои особености. Съставът на мазилката може да бъде много алкална, което прави невъзможно използването на боя, която се основава на разтворителя.

Когато се използва с органоразтворими бои, повърхността, която трябва да се обработва, трябва да бъде покрита със синтетичен грунд, без недостатък и равномерност. Мазилката на стената трябва да бъде напълно изсушена. Измазани стени са добре почистени от неравности и от пилинг стара боя.

За висококачествено изравняване на стените всички неравности се отстраняват с помощта на замазката и след пълно сушене стените се грундират. Повърхност, от новоприложената мазилка не боя, можете да боя само суха мазилка. Мазилката по стените на блока изсъхва до три месеца, а на тухла до шест.

Боядисване на дървени стени

Преди боядисване на дървени стени, приложете Защитен специален състав в 2 слоя с пълно изсъхване.

Всички дефекти в дървото са покрити с водоустойчиви матрици и специални съединения. Дървената повърхност трябва да бъде добре полирана.

Някои видове дърво имат различни характеристики на боядисване.За тези видове дървесина се извършва пробно оцветяване на малка площ, за да се постигне желаното качество, само след това да се боядисва цялата стена.

Как да почистите старите покрития?

По време на премахването на старата и повредена боя може да срещнете някои трудности и да ги избегнете, има средства за премахване на старата боя. Затова с съединението Rapidone можете да премахнете старата боя от почти всички повърхности и материали, различни от полимерните.

Информация: Ръцете, оцветени с маслен лак, могат да бъдат трудно измити със сапун. Можете да почистете ръцете си от лак с разтворител, ако не го направите, разтрийте растително масло в кожата на ръцете си.

Старата боя се отстранява лесно с помощта на обикновена шпатула, след прилагането на това лекарство. Само добро средство Vivaclean, което ще ви помогне да се справите със старата боя на всякакви повърхности.

Изборът на боята за сухи и влажни зони

За дървена повърхност на пазара много широко разнообразие от бои са акрилни, популярни маслени бои, цветни емайли. Преди боядисване повърхността на стените трябва да бъде почистена от мръсотия, прах, премахване на всички неравности, запечатване на всички недостатъци със специални съединения и работа с фина шкурка.

След нанасянето на покритието първият слой се суши, след това се полира, след което се нанася друг слой боя. Във влажни зони, като вана, боядисването на стени има свойства при използването на устойчиви на влага бои. Не е необичайно стените във влажна баня да бъдат покрити с гъби, за премахването на плесените да се използват специални бои за тези цели с добавянето на фунгициди и алгициди.Много добри бои на водна основа, които са чудесни за боядисване на стените на стаите. Такава боя се изсушава бързо, не е токсична, разрежда се добре с вода, позволява на въздуха, което е добро за микроклимата на стаята.

Оцветяване на стени с водна емулсия

Водо-емулсионната боя се разрежда с вода до дебелото мляко, като се смесва добре с разреждане с вода. Силно плътната боя, когато се нанася върху повърхността, оставя следа от неравни бои. За да оцветите водната емулсия, добавете необходимото количество от всеки цвят.

Ако се използва шаблони с един с един и същи модел, е възможно да се получи ефект на триизмерен образ, прехвърляне шаблон малко (няколко милиметра) в желаната посока и след това се оцветяват с добавка на карамел. С водна емулсия можете да получите ефект от венецианска мазилка.

За да направите това, трябва да нарисувате стената в матов цвят и след това да приложите различен цвят на четката с широка четка. Когато свършите, почиствайте кърпата върху зоната на боядисаната стена. Стената изглежда елегантна, когато върху боядисаната повърхност се нанася оцветена маслена глазура.

Ако петна все още не е изсъхнал, поставете петна върху боята и боядисвайте дълги ивици, след което ние получаваме оцветяването на стените под "мрамора". Има много опции за оцветяване на стените и опитът е необходим за висококачествено боядисване, което може да се получи чрез обучение на картон, шперплат.

Боядисване на стени с "Многоцветен" боя

Алкидна боя "Multicolor" се състои от малки частици от различни цветове. Нанесете тази боя върху стените с пистолет. Стените, боядисани с тази боя, изглеждат страхотно, много необичайни и привлекателни. Италианската боя "Multicolor" прави възможно комбинирането на стила на завършване на стените и стила на помещението заедно.

Полезни съвети: За детската стая трябва да изберете спокоен цвят. Особено ярки - зеленият цвят на стените в детската стая спомага за подобряване на представянето в подготовката за уроците.

Много красиви ефекти могат да се получат с помощта на гумена гъба от пяна, обикновена шпатула като инструмент. Тази боя е свободна от недостатъците, които съществуват в други цветове.

Оцветяване на стени със спрей

За боядисване на стени със спрей, първо е измазана грундирани и shpaklyuyut. След изсушаване на замазката, стената се боядисва в избрания цвят. По принцип за тази цел се използват светли цветове - бели, бежови и светли нюанси с други цветове.

Когато искате да нарисувате стените в привързани тъмни цветове, тогава в този случай пигментите трябва да бъдат нанесени с светлина, за да се постигне ефективно оцветяване. Качеството nabryzg има най-малко три цвята.

За да получите спрей в боята на водна основа, добавете необходимото багрило и спрей върху стената, след това върху сухия първи слой. нанесете друг боя с различен цвят.

За nabryzga използвайте обикновена четка. Направете боята с желания цвят с най-малко два пигмента. Nabryzg се получава, когато удари с четка върху пръчка пред стената. След прилагане на спрей покриване на стените с безцветен лак върху водата.

Декоративно боядисване на стени, дизайн (видео)

Може да ви хареса също: Декорация на стена

Добрият ремонт е немислим без дори стени. Когато стените на апартамента не са достатъчно плоски, тогава няма идеи за дизайн и най-добрите ... Още

Всеки се сблъска с необходимия ремонт на апартамент или къща. Понякога този отнемащ време процес изисква най-голямо внимание на избора ... Още

Плочките се изработват чрез изгаряне от определен вид глина. Резултатът е силна, но крехка керемида. За рязане ... Още

Дизайнерите се опитват да намерят нови решения в интериорния дизайн, а като идея за дизайн - стените за тухли, ... Още

Външният вид и експлоатационният живот на стените от гипсокартонени или таванни конструкции зависи до голяма степен от качеството на пломбата ... Повече

Оставете отговор Отказ отговор

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да използвате боя, боя лепило, емулсия, маслена бояКак правилно да използвате боя, боя лепило, емулсия, маслена боя
Как да нарисувате отоплителна батерия, какъв цвят и боя за боядисване на горещи батерииКак да нарисувате отоплителна батерия, какъв цвят и боя за боядисване на горещи батерии
Основните техники за имитиране на стенописОсновните техники за имитиране на стенопис
Боядисване декоративна мазилкаБоядисване декоративна мазилка
Подготовка за боядисване на стениПодготовка за боядисване на стени
Обратна връзка относно боя тиккурила евро 7 за стени и таваниОбратна връзка относно боя тиккурила евро 7 за стени и тавани
Мазилка за стениМазилка за стени
Проблеми със стенописитеПроблеми със стенописите
Декоративни настилки - капарол - център, ставропол - грундове, бои, емайллакове, лакове,…Декоративни настилки - капарол - център, ставропол - грундове, бои, емайллакове, лакове,…
Как да нарисувате декоративна мазилкаКак да нарисувате декоративна мазилка
» » Оцветяване на стените за уникални дизайнерски опции