Веранда със собствени ръце, изработена от дърво

Верандата от дърво със собствени ръце

 • Каква е целта на верандата?
 • Устройството на дървена веранда
 • Как да направите веранда.
 • Изграждане на основата за верандата
 • Производство и монтаж на стълби

Входът за всеки отлично построена къща започна с веранда, която служи като не само едно украшение, но и изпълнява практическа полза, например, не вали през пролетта или есента, за да запълни входната врата, а през лятото ще ни спаси от жаркото слънце, а зимата ще защитава вратата на къщата на zavalivanija сняг. За такава конструкция можете да използвате метал, камък, тухла или дърво. Но за частна къща ще бъде най-добре да изглежда точно строителството на дърво.

Платформата за дървената веранда трябва да е на 5 см под входната врата.

Има много различни схеми и опции, които ще ви помогнат да направите самата веранда от дърво - от най-простите, с които всеки майстор може да се справи, до много сложни такива, които само опитен майстор може да реализира.

Каква е целта на верандата?

При изграждането на частна къща, не всеки наемодател мисли за издигането на веранда. Това води до факта, че след известно време се появява приятна веранда в приятна къща, въпреки че много експерти смятат, че такава структура е лицето на къщата.

Тази сграда предпазва входа на къщата от неблагоприятни атмосферни условия, така че верандата трябва да бъде силна, удобна и красива.

Най-добре е да се изгради такава структура заедно със сградата и след това тя да се впише в дизайна на къщата по най-добрия начин.

Схемата на устройството на дървена веранда.

Също така с този строеж на верандата и къщата ще има обща основа и хидроизолация, която ще ви помогне да освободи от някои от проблемите: появата на пукнатини между стълбовете на верандата, а в основата на къщата, затруднено отваряне на вратата.Преди да направите своя собствена веранда, трябва да помислите за нейния вид и дизайн. Дизайнът трябва хармонично да се комбинира с общия изглед на къщата и да служи като продължение.

Връщане към съдържанието

Устройството на дървена веранда

Този дизайн включва няколко елемента: платформа, стъпала, релси, визьор, фундамент или подпори. Най-лесният вариант е да се построи козирка и палубни настилки, а най-трудно е да се монтират подпорите или основите, както и изграждането на стълбите.

Можете да направите веранда ръчно от дъски и греди, или можете да използвате поцинкована ламарина. Можете да изградите рамка, която ще бъде покрита с плочки или шисти. Настилката на площадката ще зависи от това, какво ще бъде поставено на верандата: върху основата или върху подпорите. Районът е на 5 см под входната врата на къщата. Това е осигурено така, че да можете лесно да отваряте вратата, когато снегоподобните се задържат или помътняват. Ако не се планира защитен козир над мястото, трябва да се направи с лек наклон, така че водата да не се натрупва на верандата по време на дъжд, но тече надолу към земята.

Схема на видовете дървени стълби за верандата.Стъпките са друг важен детайл. Техният брой може да бъде изчислен по такъв начин: от кой крак започваш да се движиш по стълбите, с едно и също стъпало трябва да завършиш изкачването. В повечето случаи излиза странно количество стъпки. Тяхната оптимална дълбочина е 35 см, а височината е 20 см. За да се предотврати натрупването на вода, те се правят с лек наклон.

Можете също да направите веранда с красиви перила. Ако имате ниска конструкция, те ще изпълняват декоративна роля. Високата конструкция на парапета изпълнява основната си функция - предпазва хората от падане.

Връщане към съдържанието

Как да си направим веранда?

 • чук;
 • лопата;
 • резачка за метал и дърво;
 • длето;
 • триъгълен модел;
 • отвертка;
 • бормашина;
 • рулетка;
 • ниво и олово bob;
 • самобръчкови винтове;
 • лепило;
 • стоманени скоби.

Връщане към съдържанието

Изграждане на основата за верандата

Схема за монтаж на дървена веранда.

Изграждането на верандата започва с издигането на мазето. Въпреки малката тежест на структурата е необходимо наличието на фондация. Най-лесният начин е да използвате типа фундамент пилоти, тъй като не изисква големи разходи и е лесно да се направи сам.

С помощта на нивото по периметъра на конструкцията се вкарват малки клечки, които ще действат като маяци. За по-голяма надеждност едната страна на подложката е прикрепена към основата на къщата. За такива цели е подходяща широка дървена шина, която се фиксира с помощта на големи винтове. Това закрепване се извършва на стъпки от 30 см.

В останалите ъгли са монтирани дървени купчини (4 броя). Две купища са монтирани плътно към стената на къщата, а останалите са на правилното разстояние. В местата за монтиране са изкопани ями с дълбочина от най-малко 80 см. След това се монтират подпори в ямите, а кухините, образувани в ямите, се пълнят с пръст. За да се направи конструкцията по-трайна, площадката за монтаж на купчина може да бъде напълнена с циментова замазка (фиг.1). Следващата работа продължава само след като циментовата суспензия напълно изсъхне. Ако верандата е планирана да бъде голяма, тогава могат да се използват допълнителни ъгли между ъгловите купчини.

След като циментът изсъхне, възможно е да започнете подготовката на опорите, за да ги инсталирате. За тази цел е необходимо да се измери дължината на всички опори и, ако е малко по-различна, е необходимо да се коригира чрез изрязване на излишните купчини. Върховете на опорите са заострени по такъв начин, че да формират специфични шипове, на които ще се монтират изоставанията. В дървените трупи се създават вдлъбнатини за пикови шпайкове, които са покрити със строително лепило за по-голяма здравина.

За подовата настилка се формира предварителна рамка. За тази цел надлъжните ребра със средна дебелина са прикрепени от едно закъснение към обратното. Разстоянието между тях трябва да бъде 20-25 см. Елементите на щайгата са фиксирани с помощта на скоби или лепило.

Връщане към съдържанието

Производство и монтаж на стълби

За да направите стълбите, ще ви е необходима халс, две широки дъски и триъгълен модел. Изрежете го, както е показано на фиг. 2. В горната част на косовските райони се изрязват тръни. Закъснението, на което са прикрепени, нарязва дупки за тези шипове. Закрепването се извършва с помощта на лепилни и стоманени скоби. Разстоянието между косовари ще бъде равно на ширината на стълбата.

Земята, върху която се опира Kosowra, трябва да бъде предварително подготвена. За да направите това, премахнете определен слой почва, излейте малък слой пясък, след това слой от развалини, след което се създава бетонна площ. Ако стълбата има не повече от три стъпки, тогава не е необходимо да направите допълнително укрепване. Ако има повече стъпки, след това при всеки трети етап е необходимо да се инсталира поддръжка според принципа на купчини, само по-малки.

Работата по изграждането на верандата завършва с полагане на подовата настилка върху платформата и с монтирането на протектора и стъпалото на стъпалото. Закрепването им се извършва не само с помощта на самонарезни винтове, но и с лепило със стоманени скоби. Плочите трябва да бъдат поставени много плътно, така че във времето да няма пукнатини между тях. Плочите се монтират както е показано на фиг. 3.

Всички работи по монтирането на верандата със собствените си ръце трябва да се извършват много внимателно, при спазване на всички правила и препоръки. Препоръчително е да проверявате отново всички точки и височини няколко пъти, така че структурата да не помръдва с течение на времето.

Не е необходимо да мислите, че е възможно да направите веранда със собствените си ръце само с помощта на пирони и самобръчкови винтове. Това е неприемливо, тъй като няма да има необходимата сила и не може да се справи с наложеното върху нея тегло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на верандата на видовете дървени къщи и примери за изпълнениеПроектиране на верандата на видовете дървени къщи и примери за изпълнение
Веранда в страната със собствени ръцеВеранда в страната със собствени ръце
Енергийно ефективно разширяване на енергийната ефективност, пестене на енергия, енергийна къща,…Енергийно ефективно разширяване на енергийната ефективност, пестене на енергия, енергийна къща,…
Самостоятелно изграждане на верандата на дървената къща ръководство и видеоСамостоятелно изграждане на верандата на дървената къща ръководство и видео
Изграждаме селски къщи с верандаИзграждаме селски къщи с веранда
Изливане на верандата с бетон, подготовка на хоросан, опции за пълненеИзливане на верандата с бетон, подготовка на хоросан, опции за пълнене
Завършване на селска къща направихме дървена верандаЗавършване на селска къща направихме дървена веранда
Снимки на верандата, подходящи за дървена къщаСнимки на верандата, подходящи за дървена къща
Как да направите верандата на къщата със собствените си ръце? Организация на централния входКак да направите верандата на къщата със собствените си ръце? Организация на централния вход
Как да прикачите веранда към къщата - процес и снимкиКак да прикачите веранда към къщата - процес и снимки
» » Веранда със собствени ръце, изработена от дърво