Боя за стени в кухнята как да изберем

Боя за стени в кухнята: кой да избере

Боядисването на стените привлича човек само с един миг - ако е необходимо, почти всяка стая просто е достатъчно, за да се актуализира, без да се прибягва до никакви кардинални промени и сложни процеси. Дори залепването на тапетите, в сравнение с боядисването на стените, изглежда като сложен и високотехнологичен процес. На предимствата на такъв завършващ материал не свършва дотук - много от тях, и всичко това да обсъдим в тази статия, която заедно с okuhne.net сайт да разгледаме основните предимства на изрисуваните стени, един вид се използва боя и прилагането технологии. Като цяло ще се опитаме да отговорим на въпроса, каква боя за стени в кухнята е по-добра?

Как да изберем боя за стени в кухнята Снимка

Боя за стени в кухнята: предимствата на боядисаните стени

В допълнение към възможността лесно и лесно (без участието на специалисти) да променя интериора на стаята, боята за стени има и други предимства, които се оценяват от човека в не по-малко степен. Те не са много, но те правят човек да даде предпочитание на този материал. Ще се запознаем с предимствата на боядисаните стени в кухнята.

 1. Най-важното нещо е неограничен избор на нюанси. Способността да създавате и създавате сами. С боя по стените в кухнята могат не само да се търкалят ролката в цвета, който искате, но и да ги рисувам в пълния смисъл на думата - ако сте художник, а след това, преди да завършите едно платно за рисуване, а ако един обикновен човек, боядисване. Това е боята, която ви позволява да се отдалечите от фабричните печати като тапети или панели или подобни материали.
 2. Сравнително ниска цена - поне, ако сравните този материал с висококачествени и скъпи тапети. Въпреки че боята е различна - не е необходимо да вземате предвид най-евтината боя. Тук, точно обратното, използването му ще ви унищожи, тъй като често ще трябва да пребояжите стените в кухнята. Най-малкото се нуждаете от боядисана боя за стените на кухнята.
 3. Високи технически и оперативни характеристики. Тук отново има едно предупреждение - при условие, че изберете правилната и висококачествена боя. Разбирате, кухнята е специално помещение и не излага никакви специални изисквания на довършителните материали.

Каква боя нарисува стените в кухнятаЕстествено, човек не трябва да отстъпва достойнствата на простата технология на приложение. И ето още едно предупреждение - лесно е да нанесете боята върху повърхността. Много по-трудно е да подготвим правилно тази повърхност - ние ще поговорим малко по-късно, но засега ще разберем избора на бои и лакове за кухненските стени. За тези, които не обичат да четат много, е приложен видеоклип.

Как да нарисувате стените в кухнята: изборът на боя

Както бе споменато по-горе, кухнята - стаята е специална, така да се каже, с нейните странности, които диктуват правилата за избор на бои и лакове за него. Няма значение какво получавате (стени, тавани или склонове), но с изискванията, които се предлагат, трябва да се има предвид - в противен случай рискувате да губите пари и вашите собствени усилия. И така, какви са изискванията?

 • Устойчивост на мръсотия - боята за кухнята трябва да има антистатични качества и да не привлича прах за себе си. По-малко замърсяване, по-малко трябва да се измие - оттук ще продължи да работи.
 • Боя за кухнята е измиваем боя, за предпочитане, така че да може да се мие не само с влажна кърпа, но с четка и с модерни домакински химикали.
 • Боя за стени в кухнята не трябва да изгаря, избледнява и така нататък под въздействието на слънчевата светлина и най-вече на температурата. В противен случай, в първата година от боядисването ще се появи нежелателна жълта или избледнела петна.

Боя за стени в кухнята снимкаАко мислите, че това е твърде много за такъв прост материал като боя, не си прав - в по-голяма или по-малка степен, тези качества са почти всички боята от сериозен и уважаващ себе си производител и потребител. От производителя зависи, че способността на боята да издържи на суровите условия на кухнята до голяма степен зависи. Естествено, не трябва да отстъпваме вида боя, за която ще говорим по-нататък.

Каква боя да боядисват стените в кухнята: опции

Не е тайна, че съвременните производители на бои предлагат доста голям асортимент от различни цветове, които се различават един от друг в техния състав и като резултат, свойства и качества. Ако персонализирате всяка съществуваща разнообразие от модерни цветове при експлоатационни условия в кухнята, най-подходящ за тази стая ще бъде на водна основа и латексова боя, алкидна, епоксидни и полиуретан. Последните две в дома не се използват, въпреки факта, че те се вписват най-добре (цената е твърде висока), алкидни бои излъчват твърде силен и остър мирис (те също са рядко се използва), но боите на водна дисперсия и на водна основа са били широко разпространени, и те трябва да бъдат подредени по-подробно. Има много от тях.

 1. Силиконовата боя е доста скъпо покритие, което се отличава с неговата еластичност и способността да скрива незначителни повърхностни неравности. За кухнята е чудесен вариант, но, както се казва, не без недостатъци. Измийте с използването на химикали и абразивни материали като боя не може да бъде. Във всичко останало, то по никакъв начин не е по-лошо и понякога надхвърля всички други най-често срещани цветове.
 2. Акрилна боя. Малко по-евтино от силиконовата боя, но в нейните характеристики практически не се различава от него. Такива бои също не страдат от жестоко отношение към себе си - те могат да измият боядисаните повърхности само с влажна кърпа и сапун за пране.
 3. Боя на водна основа. Според нейните характеристики, той е малко по-ниски от изпълненията описани по-горе, но има и предимства, които не са присъщи за тях на първо място, той deshevizna- второ, той диша и ви позволява да диша stenam- трето, някои видове бои на водна основа могат да се мият дори и с използването на агресивни почистващи препарати. Основното нещо е да не се търка енергично и се уповават на химия.

Най-добра боя за кухня снимка

Наред с други неща, когато се доближавате до въпроса как да изберете боя за стени в кухнята, трябва да обърнете внимание на естетическите характеристики на бояджийските и лакови продукти. Почти всички съвременни цветове могат да бъдат матирани, лъскави или полу-гланцови. Освен това, те могат да бъдат приложени под формата на вече боядисани, така да се каже, под формата на полу - бяла боя, която винаги може да се оцветява със специални цветни пигменти дори у дома.

Най-добрата боя за кухнята: характеристиките на приложението

Трудно е да се съди всяка боя, докато не я опитате в случая - дори и скъпата боя не може да бъде много добро покритие поради някакви обстоятелства. Някои формулировки се побират добре на повърхността, други са фини - тези моменти не могат да бъдат пренебрегнати при избора на боя, особено ако ще я приложите сами. Накратко, всяка боя изисква правилен подход към нейното приложение - практически всеки от сортовете си ще лежи на повърхността, ако бъдат спазени определени условия.

 1. Пълна подготовка на стените за боядисване. Нуждаем се от една напълно съвършена повърхност, дори без най-малката кривина - всички ще се проявят. Боядисайте ги, а дневната светлина или изкуствената светлина ще подчертаят и подобрят тяхното възприятие. Повърхността, която трябва да се боядисва, трябва внимателно да се смила и да се шлайфа с шкурка. Този и другият - третирането на подготвената повърхност с грунд - няма прах, който да падне върху праха и мазнините. Поради тази причина повърхността, която трябва да се боядисва, трябва да се отваря изобилно с грунд, за предпочитане на два слоя.
 2. Правилно прилагане. Ако ви се струва, че не е трудно да размажете стена с валяк, грешите - и в тази работа има някои тънкости. Първо, това е еднакъв слой, който се постига чрез внимателно подвижване на боята върху повърхността на стените. На второ място, това е постоянна и непроменена посока на движението на ролките. На трето място, това е контрол на боклука, който все още се пада на боядисаната повърхност (тя трябва да бъде лесна за почистване пръст) - просто трябва да се сложи, за да образуват въздушни мехурчета. Много голямо значение при боядисване на стените и има ролер - изборът му трябва да се обърне специално внимание.

Миеща се боя за кухненски стени Снимка

По принцип боядисването не е толкова просто, както може да изглежда на пръв поглед - да се получи висококачествена боядисана повърхност е възможно само с подходящия подход към тази материя. Стила и търпение - това е гаранция за добър резултат.

Така че ние погледна какво се случва с боя по стените в кухнята и как се прилага. В заключение, той остава да се добави само едно - по-специално, да се говори за някои трикове, за да направи процеса на боядисване в няколко цвята. На първо място, този шаблон, който може да бъде произведен samostoyatelno- второ, самозалепваща лента, създаване на ясно разграничение между два различни цвята цвята и на трето място, това може да се боядисва тапети, които ще позволят на начинаещи да ремонтира и да завърши създаването на повърхност с конструкция а дори и с различни цветове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Занаяти за кухнята от собствените си ръцеЗанаяти за кухнята от собствените си ръце
Ние украсяваме кухнята със собствените си ръцеНие украсяваме кухнята със собствените си ръце
Панел за кухняПанел за кухня
70 Снимка на кухненския интериор в черно70 Снимка на кухненския интериор в черно
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
Как вътрешността на кухнята изглежда синьоКак вътрешността на кухнята изглежда синьо
В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?
Как да изберем подходящите завеси в кухнятаКак да изберем подходящите завеси в кухнята
Ясен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнятаЯсен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнята
» » Боя за стени в кухнята как да изберем