Електрическо отопление на къщата

Електрическото отопление стана много популярно в нашето време, въпреки високите разходи за експлоатация. Затоплянето на стаята все още е традиционен начин, а електрическото отопление се използва вече като помощно средство. На пазара производителите произвеждат много различни уреди, включително отоплителни уреди, които ще помогнат за намаляване на разходите за електроенергия. Намалете потреблението на електроенергия чрез използване акумулиращ резервоар за вода.

Принципът на действие на такава електрическа отоплителна система е, че тя използва по-евтино електричество през нощта. Или просто елиминира постоянното потребление на електроенергия. В резервоара може да се използва обикновена система за отопление с електрически нагреватели в резервоара. По този начин нагрятата вода натрупва сама по себе си енергията, която впоследствие я дава на отоплителните уреди на традиционната отоплителна система.

електрически нагревател

Също така можете да пестите енергия акумулиращи топлина електрически нагреватели.

Магнезитният тухла се използва като акумулиращ материал. Във вътрешността на този дизайн са електрически нагреватели и вентилатори, които позволяват горещ въздух през тухли от магнезитна тухла.Тухла, така се натрупва температурата сама за 8 часа, а след това лекува стаята. Възможно е също така да се използва такава схема на отопление и да се загрява цялата стена, но е необходимо да се изгради тази стена по такъв начин, че да се образуват въздушни канали в нея. 

Но при прилагането на такава система има недостатъци - това е изгарянето на кислород, отворените спирали на нагревателните елементи. Ето защо производителите и произвеждат най-често срещания тип електрически нагревател на пазара - маслен нагревател. Предимството на такъв нагревател е, че той не гори кислород и е абсолютно безопасен в ежедневието.

Маслен нагревателМаслен нагревателИнфрачервен нагревател

Наскоро много популярен инфрачервени електрически нагреватели. Принципът на действие на такъв нагревател е подобен на слънчевото затопляне на земята. Инфрачервените лъчи загряват обекти, които попадат в зоната на облъчване, а след това топлината се прехвърля във въздуха в стаята.

За да инсталирате инфрачервен нагревател не изисква специални умения, което води до по-евтина инсталация, но за пестене на електроенергия това устройство наистина не помага. Но тъй като лъчите нямат странични ефекти за хората и са в състояние бързо да затоплят стаята, такова устройство често се използва в големи помещения.

конвектор

Електрически конвектори в електрическо отопление у дома

Конвекторите са надминали всички описани по-горе устройства, поради тяхната компактност, икономичност и производителност. Също така, предишните електрически уреди имат отворена отоплителна спирала, така че кислородът изгаря и окислява метала, коригиран в конвекторен дизайн.

Спиралата е заменена от ребрена тръба, която също увеличава площта на нагревателния елемент. Благодарение на увеличаването на площта на отоплителния елемент, температурата на целия нагревател също се понижи, което от своя страна направи възможно затоплянето на помещението удобно, намалявайки вероятността от изгаряния.

Много модерни конвектори сега са снабдени с автоматизация, която има способността да контролира няколко нагревателни устройства наведнъж. Когато се достигне максималната температура, автоматиката ще работи и ще изключи нагревателя от захранването, също ще настъпи, когато зоната на нагряване на устройството намалее, т.е. ако някой обект е поставен върху конвектора и площта на топлопредаването намалява, конвекторът ще се изключи от мрежата и работата ще продължи, след като обектът бъде премахнат.

Конвекторите се произвеждат и с дистанционен термостат, който позволява поддържането на определена температура в помещението въз основа на температурата на външния въздух. По този начин конвекторът работи в режим на включване и изключване, а не постоянна консумация на енергия.

Но най-разпространеното и удобно електрическо отопление на къщата беше, разбира се, топъл под, който можете да говорите много и трябва да обърнете внимание на него в други статии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трябва ли да използвам електрически бойлери за отопление на селска къща?Трябва ли да използвам електрически бойлери за отопление на селска къща?
Батерия на резервоара, буфер в отоплителната системаБатерия на резервоара, буфер в отоплителната система
Модерни частни системи за отопление на къщиМодерни частни системи за отопление на къщи
Електрическо отопление на жилища и апартаментиЕлектрическо отопление на жилища и апартаменти
Колко струва консумацията на подово отопление - колко киловатци консумира топлият под?Колко струва консумацията на подово отопление - колко киловатци консумира топлият под?
Отопление на частния газ или електричество в къщата?Отопление на частния газ или електричество в къщата?
Електрическа къща за отопление, отоплителна техникаЕлектрическа къща за отопление, отоплителна техника
Електрическа отоплителна система за вилиЕлектрическа отоплителна система за вили
Електрическо отопление на частна къща - обратна връзка от собственицитеЕлектрическо отопление на частна къща - обратна връзка от собствениците
Електрическо отопление в къщата със собствените си ръце - това е лесно!Електрическо отопление в къщата със собствените си ръце - това е лесно!
» » Електрическо отопление на къщата