Затопляне на тавана в дървена къща, изолация

Начини за затопляне на тавана в дървена къща. Най-подходящите материали

Всеки знае, че самите дървени конструкции са много топло, тъй като дървото има висока способност да съхранява топлината. Но въпреки това, когато изграждате дървена къща, трябва да помислите за изолацията й, тъй като в бъдеще ще помогне на собственика да спести достатъчно достойни пари, за да плати за отопление. Много важен етап е изолацията на тавана.

Фиг.1 Топлоизолация на потока с помощта на минерална вата

В начина, по който се работи, са възможни три начина:

  • Затопляне на тавана в дървена къща навън;
  • Вътрешна изолация;
  • Интегрирана, която се извършва отвън и отвътре. Тази опция е много подходяща за тези къщи, които са построени в студени райони.

В зависимост от това кой метод е избран за дървена къща, изберете най-подходящата изолация.

Начини на топлоизолация с насипни материалиЕстествено е препоръчително да се извършват изолационни работи паралелно с строителни и довършителни работи. Но ако се случи така, че изолацията на тавана е необходима в жилищна дървена къща, тогава начинът на затопляне от тавана ще бъде подходящ.

Най-често за тази цел се използват насипни материали, като например:

  • Claydite е доста популярен материал поради ниската си цена и лекота на използване, въпреки че няма най-висока топлоустойчивост. Също така предимствата включват неговата огнеустойчивост и екологосъобразност. При затопляне разширена глина, тя се разпада на повърхността равномерно, но преди това линия на повърхността на материала на пара изолационната, за да се избегне влага в изолацията. След това, на подпокривното пространство може да се използва напълно, на върха на изолацията определят подосноВата от дърво, е прикрепен към решетките прикован на греди, или остатъци от тънък слой от бетон замазка.
  • Стърготините са материал, който се използва от древни времена за затопляне. За обработка с този материал е необходимо да комбинирате дървени стърготини с глина, цимент или вар, като добавите малко вода. Покривът е облицован с покривен материал и сместа е разположена върху него, леко натоварена.

Разширена глина като нагревател

Начини на топлоизолация с ролкови материалиИзолация на тавана в дървена къща отвътре се извършва с помощта на съвременни топлообменници. Особено популярни са:

  • Ековата;
  • Стъклена вата;
  • Разширена изолация от полистирол.

След това, в клетките на клетката, поставете слоевете на изолацията възможно най-плътно. При използване на пяна от пластмасова изолация, всички фуги са внимателно разпенени с монтажна пяна, а при използване на меки ролкови нагреватели фугите могат да бъдат запечатани с малки парчета от същия материал. След това се полага още един слой парна бариера над горната част и едва след това дървеният таван е подплатен.

Разширена глина като нагревател

Също така тези нагреватели могат да се използват и за поставяне от тавана. технология изпълнение на работата е същата, с изключение единствено, че там ще бъде в състояние да направи циментов под, за да се създаде напълно плосък, точно преди нейното прилагане към хидроизолационния слой, ще трябва да внимателно постави тънка метална решетка.

Съвети за работа

Трябва да се помни, че когато таванът е изолиран в дървена къща преди началото на работа, всички дървени повърхности трябва да бъдат третирани със специално съединение, което ще предпази дървото от паразити и ще му даде противопожарни качества.

Не пренебрегва бариера качество пара, особено ако се използва като изолация от минерална вата, тъй като този материал не е водоустойчив качества и различен от контакт с влага отклони на топка и губи всичките си изолационни качества.

Много е важно изолацията на тавана да не изисква специални знания и умения, за да можете да управлявате сами. Достатъчно е да се снабдите с необходимите инструменти, материали и да спазвате правилата за работа с тези или други нагреватели.

Ако се спазват всички правила за топлоизолация на дървен таван и се избират модерни качествени нагреватели, можете да сте сигурни, че къщата ви ще бъде наистина топла и уютна.

Тази статия също гласи:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на пода в дървена къща, изолация на груб под, под-подЗатопляне на пода в дървена къща, изолация на груб под, под-под
Топлоизолация на материала за подбор на материала от дървена къща и технология на складиранеТоплоизолация на материала за подбор на материала от дървена къща и технология на складиране
Затопляне на прозорци в дървена къща Начини и премахване на слотоветеЗатопляне на прозорци в дървена къща Начини и премахване на слотовете
Изолация на тавана - направете го сами!Изолация на тавана - направете го сами!
Подгряваме тавана в дървена къща със собствените си ръцеПодгряваме тавана в дървена къща със собствените си ръце
Как да изолирате веранда в дървена къща стъпка по стъпка инструкцииКак да изолирате веранда в дървена къща стъпка по стъпка инструкции
Затопляне на тавана със собствените си ръце Как да изолира тавана в частна дървена къщаЗатопляне на тавана със собствените си ръце Как да изолира тавана в частна дървена къща
Как да изолирате дървена къща, толкова по-добре да изолирате тавана, стените, основата и покриваКак да изолирате дървена къща, толкова по-добре да изолирате тавана, стените, основата и покрива
Затопляне на тавана в дървена къща - избор на метод и изолационен материалЗатопляне на тавана в дървена къща - избор на метод и изолационен материал
Затопляне на дървена къща отвън, основаЗатопляне на дървена къща отвън, основа
» » Затопляне на тавана в дървена къща, изолация