Как да изградим тухлена и бетонна стена под окабеляването със собствените си ръце

Как да изградим тухлена и бетонна стена за окабеляване: начини

В случай, че в къщата или апартамента се прави само козметичен ремонт, shtroblenie стени може да не е необходимо. В случай на основен ремонт, без такава операция е малко вероятно да бъде необходимо, тъй като електрически проводник, очевидно, ще трябва да бъдат прехвърлени: за инсталиране на нов изход, превключватели.

Един от изходите може да бъде премахването на отделно окабеляване по външен метод, например за осветителни тела. Но това може да развали целия интериор и това не е безопасно. Ето защо, в този случай е необходимо да се реши въпросът как да мистрия стената под окабеляването, така че да го направя бързо и не много поврежда стените. Има няколко начина за това, но във всеки случай ще е необходим перфоратор.

Стените на стената

Метод първи: перфоратор

Преди да започнете самата работа, трябва да се погрижите за плана. За да направите това, вземете обикновен молив и направете необходимите маркировки по стените. Това е много важен етап от работата, защото трябва да се притеснявате за точното маркиране на местоположението на всички търговски обекти, да знаете колко и къде ще се намират лампите.Всички маркировки трябва да се правят под прав ъгъл, правилно да се измерва височината на гнездата и превключвателите.

След това перфораторът трябва да пробие две успоредни плитки ивици на изтеглената линия на разстояние един сантиметър един от друг, - ще мине каскадьор. След това пункторът превключва към друг режим на работа, а не до сондиране, а до изкормване под формата на вилка. За да направите бързо рязане, ударникът трябва да се наклони към стената.

Важно! По време shtrobleniya конструкция и тухлени стени на тази ниша трябва да направи такава дълбочина, че електрическата инсталация е напълно скрити и остави малко място за мазилка.Това може да се направи и с тренировка, но това ще отнеме повече време.

За puncher за скрап стена се продават специални дюзи. Ако има такава дюза, то вдлъбнатината може да се направи веднага след изтеглянето на линиите. Отстрани може да изглежда стърнищата на стените с много проста работа. Но всъщност това е трудна работа. Трудността се крие дори в това, че пробойникът извършва пряк разкопки. Веднага може да не работи, защото за това се нуждаете от определено преживяване.

Вторият начин: български

Началото на този метод е същото като предишното, то трябва да започне със същото действие: преди да огънете стената под окабеляването, трябва да нарисувате линиите. Но прореза не трябва да се прави от перфоратор, а от българин с диамантен диск.

С помощта на мелницата се правят две паралелни линии в стената. Между линиите трябва да има широчина около 2 сантиметра. След това се вкарва перфоратор с върха с форма на чук и цялата част се отстранява между тези линии. Оказва се, че можете да поставите проводници и да ги гипснете.

Преди началото на strobileniya. за да не повредите очите си и да не вдишвате прах, трябва да носите очила и респиратор - тази работа е много прашна и травматична. И на ръцете си трябва да работите ръкавици. Като направи такава реконструкция, всичко трябва да бъде координирано с определени случаи.

Характеристики на бетонната стена

Най-често се използват както бетони, така и външни стени. За strobleniya този материал е по-добре да се използва един puncher, а не български. Но преди да пробиете бетонна стена под окабеляването, трябва също така да вземете предвид факта, че това е много шумна работа. Ето защо трябва да се прави, когато съседите не са вкъщи.

За да не има много прах, всичко може да се направи с асистент, който ще навлажни мястото на стената, където се случва ужилването. Прахът ще бъде по-малък, но ще бъде по-трудно да се копае.

Широколистни носещи стени

Въпросът дали е възможно да се обвият носещите стени е доста трудно да се отговори, тъй като от закона е забранено отслабването на всяка носеща стена. В допълнение, с помощта на shtrobleniya повреден този слой на стената, която предпазва арматурата от корозия. Във всеки случай, за да извършите подобна работа в апартамента, трябва да имате разрешение. Ако стените са тухлени, тогава всичко ще бъде много по-лесно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети за окабеляване електричество в апартамента - samostroyСъвети за окабеляване електричество в апартамента - samostroy
Окабеляване в железния бетонен под - електрическа работа в МоскваОкабеляване в железния бетонен под - електрическа работа в Москва
Шест правила за окабеляванеШест правила за окабеляване
Поддръжка на външни електрически кабелиПоддръжка на външни електрически кабели
Електронни книги с полезни практически съвети за инсталирането на електрическо оборудванеЕлектронни книги с полезни практически съвети за инсталирането на електрическо оборудване
Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
Перфоратор за това, което е необходимо и общата технология на процесаПерфоратор за това, което е необходимо и общата технология на процеса
Маркиране на електрическата инсталация, като се вземат предвид местата за монтаж на електрически…Маркиране на електрическата инсталация, като се вземат предвид местата за монтаж на електрически…
Джак на всички сделки, или как да се замени кабели себе си?Джак на всички сделки, или как да се замени кабели себе си?
Самоинсталираща окабеляване в тухлена стенаСамоинсталираща окабеляване в тухлена стена
» » Как да изградим тухлена и бетонна стена под окабеляването със собствените си ръце