Декорация на стени и тавани с кърпа

Декорация на стени и тавани с кърпа

Декорация на стени и тавани с кърпа - какво е това?

Въпреки факта, че много експерти в областта на дизайна предсказват офанзивата в близко бъдеще на нова ера на минимализъм, реалното състояние на нещата показва обратното.

Хората по цял свят изглежда са уморени от студените практически стилове, всеки иска топлина, комфорт и комфорт, които могат да бъдат дадени за украса на стени и тавани с тъкани.

Интериорът вътре в "Къщи с химери"

Традицията на драпирането на стени и тавани с тъкани се ражда в Западна Европа. Тъканта е украсена със стени и тавани на дворцови камери, театри и най-добрият вариант за използване на текстилни тапети днес са спалните и хола.

Декорацията на стените е важен детайл в дизайнерската работа. Елементите на декора обикновено определят стила на стаята, който може да бъде на английски строг, класически или ориенталски интересен и мистериозен.Избирайки видовете завеси на стени и тавани с кърпа, смятат, че има:

• платнена драперия - ролка, която се опъва върху рамката и се закрепва по краищата (ширината й трябва да съвпада с височината на стената). Това е така наречената безпроблемна монтажна опция. В този случай не е нужно да изравнявате стените.

• текстилни тапети - хартиени платове: по правило се залепват като обикновен тапет.

Всеки от тези видове е добър по свой собствен начин: когато драпирате, можете да поставяте гънки, които създават експресивна игра на светлина и сянка, когато използвате текстилни тапети, тяхната текстура излиза на преден план.Фрагмент от интериора на двореца в Париж

Водещите марки тъкани всеки път се оказват монументална истина: скромното очарование на буржоазията е и винаги ще бъде в търсенето и модерността.

Начини за украсяване на стени и тавани с кърпа

Първият начин за декориране - платът е опънат върху рамките, а рамките са прикрепени към стената. Този метод е най-лесният. Тъканите могат да бъдат просто окачени на дървени ламели по стените или могат да бъдат прикрепени с помощта на скрепителни елементи от метал и пластмаса. Те са закачени в стената и тъканта е закрепена към тях.

Такива скрепителни елементи имат известно предимство - ако е необходимо, тъканта може да бъде освободена от скобите, да бъде извадена и измита.

Вторият начин за декориране на стени с кърпа е прикрепен към рамки на стената.

Третият начин е да прикрепите кърпата директно към стената.

Историята на декорация на стени и тавани с кърпа

В оперен и драматичен употребяван тъканта не е просто, но поради своята собственост за усвояване на звуци, стреля страхотно акустика и добавите малко уют, топлина (преносно и буквално), красота и естествен, без химична замърсители, тапети, боя и под тях - слоеве от гипс, гипсокартон и други строителни химикали.

Това не е най-евтината форма на декорация, но ви позволява да превърнете залата и да създадете дори най-скромния интериорен стил на древен Египет, средновековието или царския замък. Майстори на тапицерията и днес продължават да подобряват тази тема, като годишно правят все нови, цели паради на тъкани, достойни за царе.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декорация на таванаДекорация на тавана
Проектиране на таван от гипсокартонПроектиране на таван от гипсокартон
Как да изберем опъвам таван в една стаяКак да изберем опъвам таван в една стая
Характеристики на избор на релси за завеси за таваниХарактеристики на избор на релси за завеси за тавани
Кои тавани са най-подходящи за избора на идеи за спални снимкиКои тавани са най-подходящи за избора на идеи за спални снимки
Простри тавани в банятаПростри тавани в банята
Проектиране на тавани в холаПроектиране на тавани в хола
Как да украсим тавана?Как да украсим тавана?
Простри тавани в интериораПростри тавани в интериора
Завършете стените с кърпа, за какво да обърнете вниманиеЗавършете стените с кърпа, за какво да обърнете внимание
» » Декорация на стени и тавани с кърпа