Затопляне на тухлени стени

Затопляне на тухлени стени

Дебелината на тухлената стена обикновено варира от 120 мм (половин тухла) до 800 мм (3 тухли). Освен това, 800 мм е много рядък, по-често стени - до 510 мм дебел (2 тухли). Според опита от нашите изчисления (териториално - в района на бившия СССР), няма региони, в които стените в 2 тухли (510 мм) няма да се нуждаят от допълнителна изолация. Това важи за топлото крайбрежие на Черно море, включително (има минимални изисквания за устойчивост на топлопреминаването на стените). По този начин стандартната външна стена, изработена от тухли (120-510 мм), трябва да бъде изолирана почти винаги. Дебелината на изолацията се избира чрез изчисление, в зависимост от климатичната зона на конструкцията и дебелината на стената (моля, вижте раздела Въпрос-Отговор).

Изолацията на тухлената стена е правилно изпълнена отвън. Когато вътрешна изолация стените в повечето случаи ситуация възниква, когато точката на кондензация (точка на оросяване) се появява на повърхността на вътрешната стена или вътрешния слой на изолация. Това води до намокряне както на стената, така и на изолацията, появата на гъбички и мухъл. Според опита на нашите изчисления - в 99% от случаите (в различни климатични области и с различни дебелина тухлени стени) топлоизолация на стените може да изпълнява само отвън, отвътре, не трябва.

За изолиране на тухлена стена може да се прилага минерална вата, фибростъкло вата, дунапрен, Епс, различни насипни изолация (перлит, вермикулит, разпенен стъкло маса). Каква изолация и каква плътност ще зависи от коя топлоизолационна схема се прилага.

Схеми на изолация на тухлени стени

Изолация под гипса за изолация

Повече подробности за тази фасада можете да намерите в статията Загряване на стени с пяна пластмаса. Изолация в този случай: минерална вата, полистирен или епс (по избор). Rockwool плътност 135-145 кг / м3 (специална позиция по външната мазилка), пяна плътност 20-25 кг / м3, Епс плътност 30-35 кг / м3.Затопляне на тухлената стена под мазилката на нагревателя

Затопляне под сайдинг (ventfasad)

Облицовъчен тип сайдинг и така нататък. За тази фасада (устройство) можете да прочетете в две статии Ventfasad дизайн и Ventafasad устройство. Топлинна изолация в този случай, минерална вата или памучна вата от фибростъкло. Minvata плътност 40-60 кг / м3, вълна от фибростъкло плътност 17-20 кг / м3.

Подгряване под лицето с облицовъчни тухли

В този случай трябва да има място по дебелината на основата за такова покритие. Най-вероятно, ако ви харесва тази опция, трябва да добавите основата под капака (дебелина). На тази фасада можете да прочетете в темата Топлоизолация на стени с перлит. Топлинна изолация в този случай: минерална вата, пяна, епс, насипна изолация (по избор). Минната плътност 40-60 кг / м3, плътност на полистирол 20-25 кг / м3, плътност на EPPS 30-35 кг / м3. Насипни нагреватели: перлит, вермикулит, пяно стъкло.Затопляне на тухлена стена с пяна пластмаса / EPS под облицовъчна зидария

Затопляне на тухлена стена с минерална вата под облицовъчна тухлена зидария

Затопляне на тухлена стена с насипна изолация под облицовъчна тухлена зидария

В този случай, вида на изолацията ще зависи от това дали има разлика между нагревателя и облицовъчната стена. Когато използвате пяна или EPS, няма празнина. Когато използвате минерална вата, има празнина 2-3 см. При използване на изолация насипно състояние, няма празнина.

Важно! За този тип изолация трябва да има място по дебелината на основата за такова покритие (100-120 mm). Най-вероятно, ако ви харесва тази опция, трябва да добавите основата под табелата (дебелина).

Ще изолираната тухлена стена да е пропусклива за парите?

Както е известно, тухла - материал паропропускливи, и следователно, стената на блокчето и паропропусклива, "дишаща". Когато изолираме тухлена стена, можете да я оставите пропусклива за пара, не можете да я оставите и да я направите пропусклива за парата. Всичко зависи от пропускливостта на парите на изолационните и довършителните материали. По принцип, ако стената е изолирана с минерална вата, памучна вата от стъклопласт или насипна изолация - тя ще остане пропусклива за парите. Ако тухлената стена е изолирана с пяна, EPPS - тя ще стане плътна.

Забележка. Това е важно да се разбере, тъй като необходимата вентилация зависи от стените (пропускливи или не) в къщата. За стените, пропускливи за пара, тази мощност е по-малка, а за по-устойчиви на пара е повече, средно с 10-15%, е необходимо да се определи чрез изчисление за всяка ситуация (моля, вижте раздела Въпрос-Отговор).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Добавяне на котелна къща към тухлена къщаДобавяне на котелна къща към тухлена къща
Изолация на къща извън, UlyanovskИзолация на къща извън, Ulyanovsk
Затопляне на стените Затопляне на стените на къща от тухлиЗатопляне на стените Затопляне на стените на къща от тухли
Подреждане на тухлени стениПодреждане на тухлени стени
Тухлени стени зидария за изграждане на керамични тухлиТухлени стени зидария за изграждане на керамични тухли
Затоплящи апартаменти - съвети на адвокати и адвокатиЗатоплящи апартаменти - съвети на адвокати и адвокати
Топлоизолация на стените на вилатаТоплоизолация на стените на вилата
Как да се изчисли дебелината на изолациятаКак да се изчисли дебелината на изолацията
Изграждане на къщи от тухла, строителни свойства на тухлиИзграждане на къщи от тухла, строителни свойства на тухли
Видове тухлиВидове тухли
» » Затопляне на тухлени стени