Полистирен бетон енергоспестяващ строителен материал от третото хилядолетие

полистирол бетон Ставропол

ПОЛИСТРИЕНЕН БЕТОН: Енергоспестяващ строителен материал от третото хилядолетие

В своята структура, бетонът е подобна на добре познати твърд бетон, в който вместо чакъл - пелети твърде добре познати полистирол (стиропор), вместо пясък - малки въздушни мехурчета в цимент паста, всички закрепване.

Насипната плътност на този бетон е от 150 до 600 кг / м3 и се определя само от количеството цимент, натоварено на единица обем бетон по време на неговото производство. За да се включи в бетонната маса на въздуха, се използва специална добавка.

Това е - това бетон се отнася до лек бетон.

Основното предимство на полистироловия бетон е високата топлоизолация. В сравнение с други стенови материали, полистиреновият бетон има най-нисък коефициент на топлопроводимост.

Осъществяване на външните стени на дома си от такава бетон плътност от 400 кг / м3 и дебелина от само 300 mm - и загуба на топлина през зимата през стена ще бъде 3 пъти по-малко, отколкото в обичайния стена от червени тухли с дебелина 600 мм! Направете топлоизолация на покрива или пода на такъв 150-200 бетон с дебелина само 200 мм - и това ще замени слоя от експандирана глина с дебелина от 700 мм!Изливане на полистирол бетон в покрива за изолация

И тази енергия не е евтина и че постоянно расте цената - всеки знае всичко. В същото време, за разлика от известното разпенен, газобетон, топлоизолация на минерални материали - полистирол абсорбира много малко влага и следователно - в мокри условия е практически разгражда си изолационни качества. В крайна сметка, както знаете, влагата е основният бич на топлоизолационните материали. Благодарение на това свойство този бетон и мазилката са много по-прости от газта и пенобетона, които буквално изсмукват вода от гипсовите разтвори. Има добра пропускливост на парите. Тъй като всяко зърно полистирол в този бетонен слой, заобиколен от цимент, а също и заетите самата полистирол включва добавки, които го правят не поддържа горенето, самия бетон е клас G1. Тестовете показват, че дори ако на повърхността на бетона да насочи пламъка на горелката на 2 хиляди градуса, полистирол са компресирани, намалява до 10% от първоначалния обем, оставяйки в контакт с открит пламък пореста, а по-скоро силно циментова конструкция. Тази рамка също така защитава полистиренови перли, намиращи се дълбоко в топенето.

Срокът на експлоатация на полистироловия бетон е не по-малък от 100 години! Това се осигурява от факта, че полистиролът е скрит от въздействието на ултравиолетовото излъчване от Слънцето, основният враг на всички пластмаси, всички със същия цимент.

Изливане на полистирен бетон в пода за изолация

  • Полистиреновият бетон има висока устойчивост на замръзване, което също се отличава с предимство от пенобетона.
  • Полистиреновият бетон е отличен звукоизолиращ материал, който е особено важен за вътрешни и вътрешни помещения.
  • Полистирен бетон е безопасен за околната среда - от пенополистирол, дори и опаковки за хранителни продукти се правят днес.
  • Полистиреновият бетон се разрязва лесно с обикновена хартия, което значително улеснява работата с зидария.


Основният недостатък на полистирен бетон. както и всички материали с високи топлоизолационни свойства - относително ниска структурна здравина.

Но. и са намерени ефективни решения.

На първо място - можем да предложим полистирол бетон от най-високата марка - D 600. който работи като структурна едноетажна сграда.

1 - запълване на подове, подове и покриви с полистиролов бетон

2 - икономия на тухли (пространството е изпълнено с монолитен полистирен бетон)

3-жична рамка

(пространството се запълва с монолитен полистирен бетон)

Най-често срещаните и ефективни са рамката и рамко-монолитната конструкция. Рамката на сградата носи товароносимост, а след това прилежащите конструкции трябва само да носят собствено тегло. Най-обикновено - изграждане на стена от тухли - като структурен материал, но с разстояние външен и вътрешен слой, с пълнеж пространство между тях полистирол бетон а - във формата на монолитни блокове или пълнеж. Ефективността на този разтвор е много по-висока, отколкото при използване на шлака или разширена глина. Като допълнителна топлоизолация - блокове от полистирол бетон се монтират на външната повърхност на съществуващи сгради.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим стени от бетонни блоковеНие правим стени от бетонни блокове
Дебелина на стената на блоковете от полистиролДебелина на стената на блоковете от полистирол
Посявка с полистирол бетон Имаме много опит!Посявка с полистирол бетон Имаме много опит!
Затопляне на плоски покриви с полистиролов бетонЗатопляне на плоски покриви с полистиролов бетон
Степени и класове бетон Връзката между марките и конкретните класове в силатаСтепени и класове бетон Връзката между марките и конкретните класове в силата
Определяне на коефициента на топлопроводимост на бетона m300 и m200Определяне на коефициента на топлопроводимост на бетона m300 и m200
M100 бетон в ТолиатиM100 бетон в Толиати
M150 бетон в ТоглиатиM150 бетон в Тоглиати
Бетонна консолидация чрез вибрации Вибрационни методиБетонна консолидация чрез вибрации Вибрационни методи
Строителство на стениСтроителство на стени
» » Полистирен бетон енергоспестяващ строителен материал от третото хилядолетие