Монтаж на ролетни щори на пластмасови прозорци, снимка

Монтаж на ролетни щори на пластмасови прозорци

В съвременните домове, за декориране на прозорци, интериорните текстилни изделия, като завеси и тюл, се използват все по-малко и в много отношения това се дължи на тяхната прекомерна декоративност. Сега модата включва по-практични опции, като ролетни щори на пластмасови прозорци, които отговарят на всички съвременни изисквания.

В съвременния пазар има много модели такива решения за декорация на прозорци. Освен това, всяка домакиня ще оцени разнообразието от видове, цветове и текстури от тъкани за този тип филтър.

Какво са ролетни щори за пластмасови прозорци

Щори, наричани също като ролетна щора, жалюзи вид, в която механизмът за повдигане е дефинирана като: уеб, който затваря остъклена част на прозореца, се навиват на вал, монтиран в горната част на прозореца. Механизми за повдигане, както и опции за закрепване на ролетни щори към пластмасови прозорци, има няколко.

Основните предимства на ролетните щори, които ги отличават от другите видове декорация на прозорците, са:

 • практичност;
 • трайност;
 • различен капацитет за предаване на светлина;
 • голямо разнообразие от материали, рисунки, текстури;
 • Перфектна комбинация с всяка интериорна концепция.

Една вътрешна композиция в стаята може да бъде постигната чрез използване на ролетни щори не само на прозорци, но и на пластмасови врати със стъклени вложки. За да се подчертае този удар, е възможно да се допълнят стенните панели с материал, подобен на този, от който е направена завеса.В момента има няколко разновидности на ролкови щори, които се различават по инсталационния механизъм и функции:

 • ролетни щори за свободно движение;
 • ролетни щори "ден и нощ";
 • fotorolshtory;
 • касетъчни ролетни щори.

Касетъчни ролетни щори за пластмасови прозорци

Основната отличителна черта на касетите за щори е, че движението на тъканната лента се извършва по U-образни или плоски водачи. Като материал за производството на водачи обикновено се използват пластмаси или алуминий. На долния край на тъканта е фиксирана каишката за претегляне, която я изправя. С помощта на механизма за управление на щорите на касетъчните ролери е възможно да се фиксира тъканта на желаното ниво и по този начин да се регулира количеството предавано светлина.

Монтирането на касетни щори може да бъде направено чрез пробиване или използване на специална лента. Като правило се използва първият метод, тъй като е по-надежден.

Материал за ролетни щори може да бъде тъкан, полиестер или слама. За да удължите живота на щори плат, импрегниран с устойчиви и анти-бактериални пожарни съединения, както и инструменти, които защитават тъканта от мръсотия, влага и прегаряне. Ако изберете прозрачна или 100% светло защитна материя, трябва да разчитате само на вашите предпочитания.

Инсталационни ролетни щори на пластмасовия прозорецИма няколко различни варианта за поставяне на ролетни щори:

 • на тавана;
 • на стената над отвора на прозореца;
 • върху рамката на прозореца;
 • над рамката;
 • вътре в нишата на прозореца на горния наклон.

Методът на закрепване зависи главно от дизайна на прозореца. Листът трябва или да се движи с ролковата щора, или в другия случай завесата не трябва да пречи на свободното отваряне на прозореца. Ролетните щори се монтират или от кутията отвън / отвътре, или от средата на отвора, или се промиват с ръбовете си.

Монтирането на ролетни щори на пластмасови прозорци трябва да се извършва в определена последователност:

1. Изберете подходящото място на входящия вал.

2. Нанесете маркировката върху крепежните елементи.

3. Ако ролковата щора е фиксирана към стената или тавана - пробийте необходимите отвори, поставете скобите и ги фиксирайте с винтове. Задължително трябва строго да контролира хоризонтална ориентация на вала с помощта на нивото, тъй като в случай на отклонение от хоризонталата, в интернет ще се навие на вала с кос, които ще възпрепятстват нейното движение и да се развалят външния вид.

4. Монтирайте вала заедно с завесата.

5. Напълно развийте острието и регулирайте ключалката, така че да спре острието на желаната линия, след което можете да затворите механизма за управление на капака.

6. Фиксирайте вала в скобите.

7. Проверете правилната работа на подемно-транспортното средство.

Ролетни щори на пластмасови прозорци Снимка

Преди да купите ролетни щори и да продължите с инсталирането им, трябва да имате предвид възможните варианти за монтаж, както и някои видове цветове. По-долу са снимките по темата на статията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори и пердета, монтирани на пластмасови прозорциЩори и пердета, монтирани на пластмасови прозорци
Пластмасови прозорци в цената на Leroy MerlinПластмасови прозорци в цената на Leroy Merlin
Как да окачите щори на пластмасови прозорциКак да окачите щори на пластмасови прозорци
Инструкции за измерване и монтиране на ролетни щориИнструкции за измерване и монтиране на ролетни щори
Съществуващи сортове щориСъществуващи сортове щори
За завеси уют на пластмасови прозорци фото каталог и ревютаЗа завеси уют на пластмасови прозорци фото каталог и ревюта
Касетни щори във вътрешната снимка на пластмасови прозорциКасетни щори във вътрешната снимка на пластмасови прозорци
Избираме ролетни щори с електрическо управление на задвижванетоИзбираме ролетни щори с електрическо управление на задвижването
Щори и ролетни щори на пластмасови прозорци Как да се прикрепя?Щори и ролетни щори на пластмасови прозорци Как да се прикрепя?
Бамбукови завеси върху пластмасови прозорци снимка в интериора, инструкции за монтажБамбукови завеси върху пластмасови прозорци снимка в интериора, инструкции за монтаж
» » Монтаж на ролетни щори на пластмасови прозорци, снимка