Структурни матрици - технология за възпроизвеждане на картина върху бетон

Структурни матрици RECKLI - технология за възпроизвеждане на модели на бетон

Червена линия

дневник на съвременните

строителни технологии

Съвременните технологии позволяват различна форма текстурата на повърхността на бетона - стилизиран бетонна повърхност под едно дърво, камък, зидария, смачкана мека и дори играе на снимките й. Такава способност за трансформация и чувствителност към промяна на текстурата на бетонна повърхност се осигурява от технологията на структурните матрици RECKLI.Производството на текстурирани видими бетонни повърхности с помощта на еластични кофражни облицовки е практикувано в цял свят повече от 35 години. Еластичността на матриците осигурява както целостта на бетона, така и стабилността на формата при отстраняване на кофража. Тази система дава възможност на архитектите, дизайнерите и клиентите да реализират почти всички решения за декориране. Облицовката на кофража може да се използва при производството на блокови елементи и монолитни бетонни конструкции. В този случай изпълнителят може да избере от четири различни приложения:

  • стандартна матрица с облекчение дълбочина до 20 mm (150 дизайнерски решения в каталога) са произведени от напълно гъвкав, полиуретанов еластомер и могат да бъдат използвани 100 пъти (максимален размер на една матрица 4 х 10 m непрекъсната повърхност). В рамките на тези максимални размери на матрицата може да се конструира и да е размер, вариращо от 1 м 2 за производство на монолитни конструкции на матрицата трябва да бъдат напълно залепена към матрица носител се използва кофраж лепило. За производството на блокови елементи матриците са свободно положени върху монтажната маса или са залепени;
  • стандартна матрица с дълбочина облекчение над 20 mm (50 дизайнерски решения в каталога), направен от еластичен синтетичен материал светлина (максимален размер от 1 х 7 т) и може да се използва около 50 пъти. Матриците могат безпроблемно да се съединяват един с друг. За монолитни бетонни конструкции, матриците са напълно залепени за носещия кофраж или заковани.
  • индивидуални матрици. се произвеждат в съответствие с определените параметри, въз основа на снимка, снимка или модел. В зависимост от структурата на повърхността, различни материали се използват за модели, например дърво, гипс, бетон, глина, пластилин и метал. За самостоятелно производство на матрици, можете да използвате силиконови, полиуретанови еластомери (за конкретни леене полиуретанови еластомери са по-добри, защото те имат по-добра устойчивост на бетон).
  • Еднократна кофраж (размери 0.75 х 3.00 m, понастоящем 10 различни решения дизайн в каталога), изработени от еластична полиуретанова пяна свързани към фазер. Чрез покриване на твърдата фибространа с пластмасова пяна от всички страни, ставите на плочите са практически водоустойчиви. Кофражът за еднократна употреба е особено подходящ за монолитни бетонни конструкции, тъй като позволява използването на евтино закрепване към носещия кофраж - използвайки ноктите.

За осигуряване на безупречно качество на видимите бетонни повърхности се предлагат допълнителни инструменти: матрично лепило, сепаратори, предпазни пасти, почистващи препарати, специални ножове.

Векторни матрици RECKLIГоворейки за структурните матрици, не можем да пренебрегнем технологията Vectogramm. Същността на технологията се състои в компютъризирания процес на прехвърляне на изображението от фотографията, като се изрязва на плосък модел, който може да "отпечата" снимките върху бетон. За тази цел илюстрацията първо се сканира и се преобразува в черно-бяла картина с 256 различни нюанса на сивото.

Въз основа на цифровата черно-бяла картина е зададена програма за CNC фреза. С получената по този начин модел положително се получава еластична структурна матрица отрицателна, която впоследствие се използва за създаване на изображение върху бетонна повърхност.

Матриците, получени по метода на вектограма, притежават всички свойства на традиционните матрици RECKLI - те са еластични, трайни, дават високо качество на изображението и са икономически изгодни.

Максималният формат на една матрица е 4,00 х 1,90 м, но поради свързването на няколко елемента е възможно да се получи картина с почти неограничен размер.

Дата на публикуване: 25.03.2004 23:50

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим стени от бетонни блоковеНие правим стени от бетонни блокове
Гладене на бетонни повърхности - технология за остъкляване на цимент и течно стъклоГладене на бетонни повърхности - технология за остъкляване на цимент и течно стъкло
Силиконови форми за тротоарни плочиСиликонови форми за тротоарни плочи
Завършване с бетонЗавършване с бетон
Форми за производство на паважни и фасадни плочки, бордюри, градински пътекиФорми за производство на паважни и фасадни плочки, бордюри, градински пътеки
Бетонни подове в Челябинск - стоманобетонни технологииБетонни подове в Челябинск - стоманобетонни технологии
Бетонни подове в град Новгород, изливащ бетонния етаж - фирма ck inorrosБетонни подове в град Новгород, изливащ бетонния етаж - фирма ck inorros
Бетонни подове в ПензаБетонни подове в Пенза
Как да подравните основата с инструменти, материали, видео процесКак да подравните основата с инструменти, материали, видео процес
Кофраж за монолитна фундаментна плоча - за продажба и под наем в МоскваКофраж за монолитна фундаментна плоча - за продажба и под наем в Москва
» » Структурни матрици - технология за възпроизвеждане на картина върху бетон