Щори за дървени прозорци от техен тип

Видове щори за прозорци

Сляповете дойдоха при нас от Изтока по време на арабското нашествие в Испания и оттам дойдоха във Франция. Всеки, който иска да се изолира външната си свят от любопитни очи и капаци (жалузи), които във френски средства - ревност, завист, не може да бъде по-добър в това да ни помогне. Масовото производство е създадено през 1841 г. в Ню Орлиънс.

Това декоративно и защитно устройство за прозорци е най-популярното от всички. Те създават уют и допълнителен комфорт в къщата, спомагат за регулиране на осветлението. Щори могат да бъдат намерени във всяка стая, независимо от интериора, може да бъде офис или склад, апартамент или частна къща.

Те не само помагат да се регулира осветлението в стаята, но и да се регулира обменът на въздух, да се предпазва от прах и дори да се счупи.

Видео: Дървени венециански щори

Видове щори и тяхната конструкция

Благодарение на естетическия си външен вид и дизайн, щорите могат да бъдат монтирани на всякакъв вид прозорци - дървени, пластмасови, алуминиеви и др. Лесно е да се монтира и на прозорци от всякакъв вид: едно-двулистови, с въртящ се капак или траверса. В случай на клапа и греда, щорите не се прикачват към склона отгоре, а директно към крилото.

Хоризонтални щори

Те са направени главно от алуминий и са монтирани директно върху крилото. Основният цвят е бял, но е възможно и цветна версия. Най-често се използва за офиси.

Лесно се почиства, можете да се измиете, без дори да ги махнете от прозореца. Издръжлив и не изгаряйте на слънце. Разбира се, в апартаменти подобни жалузи се използват доста често, тъй като те позволяват създаването на уютен интериор и оптимално регулиране на осветлението.В дневните са инсталирани с тюл и завеси, на прозорците с изглед към слънчевата страна. Чрез завъртане на ламелите, солариумът може да се насочи нагоре, като по този начин предпазва мебели, килими и други подобни.

Дървени хоризонтални щори

Те имат доста оригинален вид, ширината на ламелите може да е различна. За производството им се използва бамбук от твърда или пресована. Обработват се с петна от различни нюанси.

В къща, където интериорът в стила на селска къща изглежда перфектно. За дървени прозорци дървените щори ще бъдат най-добрият вариант. Те могат да бъдат избрани в цвета на прозореца или в сравнение с подчертаното.

Недостатъкът на дървените щори е, че те изгарят леко на слънцето отвън. За да не се случи това в прозореца, можете да поставите стъкло с енергоспестяващо стъкло.

Вертикални щориЗа офиси и нежилищни помещения идеалният вариант е вертикалните щори с пластмасови ламели. Това е т.нар. Бюджетен вариант.

Може да бъде от различни нюанси, пластмаса, дърво или плат. Прикрепен към горния прозорец, така че е трудно да се отворят прозорците.

Недостатъкът е, че може да се наложи допълнително пространство за завеси, корнизът трябва да бъде направен далеч от прозореца, така че завесите да не пречат на въртенето на ламелите.

Ролетни щори

Те имат структурни разлики от традиционните, те са направени от един лист материал, който изцяло покрива прозореца. Те са фиксирани също така и с хоризонтални върху прозорците.

В този случай е възможно прозорецът да се отвори на всяка позиция. Ролетните щори се произвеждат в голямо разнообразие от цветове, текстури и ценови категории. Плюс е, че те не заемат много място и се инсталират без допълнителен перваз.

За спалнята и детската стая е най-добрият вариант. Често се използва в кухни или като опция за почивка. Плъзгащите се щори са също така проектирани като ролки. само там тъканта се събира от тесни гънки, а не от ролка.

Междинни венециански щори

От заглавието става ясно, че те са инсталирани между прозорците. В този случай прозорецът трябва да бъде с две рамки и достатъчно, за да монтира и регулира щорите на пространството между тях.

Оказва се, че ако прозорецът е единичен кадър, т.е. с прозорец с двоен стъклопакет, тогава не е рационално да го слагате в този вид щори. Факт е, че дървеният прозорец с прозорец с двоен стъклопакет е запечатан и ако направите дупки в него за затворите, тежестта ще се загуби.

И резултатът ще падне в влага, прах, шумоизолация се намалява и парите, които е платил за всички предимства на дървен прозорец със стъкло може да се счита буквално хвърлени на вятъра.

Благодарение на своята красота и функционалност, щорите са популярно допълнение към прозорците, те могат да украсяват и подчертават красотата на дизайна на прозорците ви.

Но какъв тип щори да изберете само за вас, защото всяка къща има свой уникален, само известен ви интериорен дизайн.

Видео: Моменти от производството на дървени щори

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори и пердета, монтирани на пластмасови прозорциЩори и пердета, монтирани на пластмасови прозорци
Как да окачите щори на пластмасови прозорциКак да окачите щори на пластмасови прозорци
Съществуващи сортове щориСъществуващи сортове щори
Колко са блиндовете на прозорците?Колко са блиндовете на прозорците?
Колко са блиндоветеКолко са блиндовете
Монтаж на щори на пластмасови прозорциМонтаж на щори на пластмасови прозорци
Щори и ролетни щори на пластмасови прозорци Как да се прикрепя?Щори и ролетни щори на пластмасови прозорци Как да се прикрепя?
Как се закрепват щорите? Как да инсталираме щори на прозорци? Монтиране на щори до стената, до…Как се закрепват щорите? Как да инсталираме щори на прозорци? Монтиране на щори до стената, до…
Как да избера щори за балкон Какво да търсите при избор на слепи за лоджия или балконКак да избера щори за балкон Какво да търсите при избор на слепи за лоджия или балкон
Вътрешни щори на прозорците снимка в интериораВътрешни щори на прозорците снимка в интериора
» » Щори за дървени прозорци от техен тип