Автономен източник, който е винаги под ръка

Слънчевите батерии отдавна са изненадващи, но все повече хора се интересуват от човечеството. По-рано подземните източници са били използвани за специализирани устройства, а сега мобилните слънчеви батерии са станали съвсем домакински. Те се използват в конвенционални сгради, независимо дали това е дах, селска къща или многоетажна сграда. Навсякъде подобни изобретения намериха своята ниша и се доказаха добре. С течение на времето човечеството е свикнало с факта, че слънчевите панели непрекъснато разширяват полето на приложение и разбира се, че искате да вземете този незаменим източник с вас на пътуване или само за разходка.

Основните направления в областта на преносимите автономни източници

За тези, които категорично не искат да се откажат от безплатната енергия и са склонни да имат винаги независим източник на ток, е създадена универсална слънчева мобилна батерия. Мисля, че всички се натъкват на ситуация, в която зареждането на телефона или камерата завършва, а до него няма нито гнездо, нито обикновени батерии. При дълъг път и пълно отделяне от цивилизацията такъв проблем е много остър. За да разрешите тези трудности, мобилни слънчев модул. Понастоящем в продажба е налице достатъчен брой различни варианти на такива елементи. Основата на всички такива устройства е пряко самата соларна батерия. Който е запознат с подреждането на различни източници на светлина знае, че има гъвкави слънчеви панели и тези, които се страхуват от механично въздействие.

Sunny Case

Отличителни характеристики на мобилните комплектиЗа преносими или т.нар. Мобилни устройства, без съмнение гъвкавите елементи са за предпочитане. Такива слънчеви панели са по-малко податливи на счупване и по-удобни за сгъване, заемайки много по-малко пространство. Но в елементи от този вид има забележимо минус - ниска ефективност. Производството на електрически ток във всички параметри е по-ниско от твърдите му колеги. И животът на такива комплекти оставя много да се желае. Следователно плюсовете на такива комплекти могат да се отдадат изключително на повишеното им удобство и висока устойчивост на различни видове повреди. Хората, които използват слънчеви панели далеч от градовете, предпочитат преносими слънчеви комплекти, базирани на конвенционални фотокристали. Разбира се, ниската устойчивост на натоварване от удари е значителен недостатък на такива устройства, но те се възползват с помощта на енергийните им показатели. Както показва практиката, генерирането на ток на твърди мобилни устройства е няколко пъти по-високо. Единственото нещо, което трябва да се има предвид е увеличаването на размера на комплекса поради защитно покритие или удароустойчив калъф.

Задължителни изисквания за всички сортове

Назначаване на мобилни устройства - това със сигурност е един електрически заряд в далечината от източник на постоянен ток, но ако някой се надява, че преносим слънчева батерия, която ще позволи на домашни дрехи, да гледате телевизия или чайник да заври, след това най-вероятно ще бъдат разочаровани.

Силата на мобилните панели не е толкова голяма, че да позволява зареждането на енергоемки електрически уреди.

Основната цел на мобилните устройства е възможността за издаване на такса, сравнима с натоварването на няколко батерии с пръсти или чифт телефонни батерии. Това количество енергия е достатъчно, за да заредите камера, телефон, LED фенерче и може би дори лаптоп. За човек в отдалечен ъгъл или просто походи това е достатъчно. Една такава мобилна батерия няма да ви позволи да носите различни батерии за всички изброени устройства. Имайки като правило универсални адаптери, той се вписва в по-голямата част от преносимите устройства и може да се свърже с някоя от тях.

Заредете яхта от слънцето

Интересни нюанси и как да направите правилния избор

Преносими соларни панели са отличителна черта - наличието на малка батерия, която може да съхранява енергия по време на светлата част на денонощието, а след това в същото време да се зарежда устройството и се натрупват повече енергия. Капацитетът на батериите и изходните стойности на изхода зависят от моделите на устройствата. Но всички те са търсени. Ето защо, преди да отидете в магазина, трябва да научите информацията, която ще ви помогне да направите правилния избор. При избора да се избегне надплащане, е необходимо да се ръководят от следните знаци:

  • необходимата изходна мощност, плюс 30% от запаса при облачен ден,
  • размера на батерията, тъй като размерите, когато се носят в чанта или раница, не са малки,
  • Капацитетът на батерията, който е много важен параметър, ако се зарежда, ще се случи по-голямата част от времето на тъмно.

С тегло на техните нужди и финансови възможности, защото някои модели не разполагат с по-ниска цена, можете да изберете само слънчевия модул отделна клетка, която ще се организира изцяло собственика си и няма да се провали в труден момент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подобрени слънчеви панелиПодобрени слънчеви панели
Купете тайни слънчева батерия по изборКупете тайни слънчева батерия по избор
Налице е нов запис на ефективността на соларните клеткиНалице е нов запис на ефективността на соларните клетки
Показване на енергийните проблеми на човечествотоПоказване на енергийните проблеми на човечеството
Технология на слънчевите панели за бъдещетоТехнология на слънчевите панели за бъдещето
7 Митове за алтернативна енергия7 Митове за алтернативна енергия
Домакински слънчеви панелиДомакински слънчеви панели
Слънцето е алтернативен източник на електроенергияСлънцето е алтернативен източник на електроенергия
Видео фиксиране на алтернативна енергияВидео фиксиране на алтернативна енергия
Уникални разработки сред най-новите фотоволтаични клеткиУникални разработки сред най-новите фотоволтаични клетки
» » Автономен източник, който е винаги под ръка