Долната каса на рамката се помещава на колонна основа с снимки и видео

Долната рамка на рамката е разположена върху колонна основа със собствените си ръце

Къщата е сложна конструкция, създадена от подробни схеми и планове. За да построите сграда, трябва да вземете предвид всеки детайл, всеки детайл, всяка част от него, така че да продължи възможно най-дълго. Първата стъпка, която трябва да поставите, за да изградите надеждна и здрава сграда, е долната лента.

Какво е това? Това е много просто. Това е първият слой, който се свързва с къщата или е вторият слой след смолата. Долната лента за предпочитане лежи върху дървени трупи или дъски. Плочите са здраво закрепени към основата, което прави възможно в бъдеще да се изграждат здрави стени и подове. Това е вид подкрепа за целия дизайн.

Долната каса на рамкова къща на колонна основа е необходим етап за изграждането на цялата сграда. Тя не може да бъде пропусната.

Необходими материали за създаване на базата

За да се създаде долната рамка на рамката къща на колонен фундамент, трайни материал е необходим, толкова силен, че може да издържи тежестта на много години и много семейства. В нашия случай се нуждаете от солиден тип дърво, който да пасва на основата. Следователно в такива случаи често се използват иглолистни дървета.

Предимства на такъв материал. Те не могат да бъдат преброени.

Например:

 • Багажникът на дървото е прави, което само улеснява създаването на качествена основа;
 • Силата е една от най-високите;
 • Задържане за дълго време;
 • надеждност;
 • Отлично представяне като система. материал (дебелина, широчина, дължина, качество);
 • Много ниска влажност.

Сега виждаме ползите от лицето. И това са само най-ярките от тях, най-основните. Но всеки специален вид дърво има своите предимства. Всеки има право да избере какво и как най-добре отговаря.

Избор на дървоНай-често при строителството на къщи използвайте бор, лиственица, ела или кедър. От тези материали избраният е най-подходящ за условията на терена. Разбира се, има много други фактори, като: цена, качество, сила, плътност.

Следващият етап ще определи формата на дървото.

Формите са различни, а именно:

 • дървен материал;
 • табла;
 • трупи;
 • Малки парчета дърво.

Видове обработка

Всеки вид има свой собствен вид обработка. Например, ако имате работа с дъски, е по-добре да ги закрепите заедно с големи гвоздеи или винтове с различни размери. Това ще увеличи доверието и ще бъдете сигурни, че бордът няма да излезе поради неправилно събиране.

Ако изберете сами материалите, трябва внимателно и точно да изчислите какво и колко ви е необходимо. За целта използвайте специален конструктивен калкулатор, който определя необходимите параметри на дървото.Как да обработваме дърво. Обработката е необходима:

 • С помощта на антисептични средства (антисептично унищожава всички бактерии и елиминира развитието на проблема - дървото няма да гние и гъбичките не се появяват);
 • С помощта на забавител на горенето (забавителят на огъня увеличава устойчивостта към пожар). Това лекарство се използва много често при използване на борови дървета, тъй като при този вид дърво има много горими терени.

Разбира се, има изключения от правилата. Сега ние говорим за използването на метал вместо дървени ленти. За сила или сигурност това не засяга, не е препоръчително. Металът не се оправдава. С сила и издръжливост дървото и металът са равни. Ето защо това не е необходимо.

Алгоритъм за настройване на долната лента

За да поставите долната част отдолу правилно и качествено, е необходимо тази задача да бъде изпълнена на три етапа.

Къщите са различни за форма, дизайн, типове. И всеки вид материал се използва за всяка къща. Най-често срещаният тип къщи е къща с рамки. За рамковите къщи обикновено се използват лентови или колонови фундаменти. Но всяка фондация има своите особености.

Що се отнася до колонната основа. Този тип е подходящ за едноетажни сгради. Фондацията на колоните е по-малко стриктна за строителството, поради което е подходяща само за едноетажни къщи. Но всичко зависи от работата и качеството на фондацията.

Преди да започнете процеса, трябва да проверите ситуацията и да измерите всички параметри. На първо място, необходимо е да се определи нивото на хоризонталност на вече установена фондация. Следващата задача е да проверите хидроизолацията.

Ако хидроизолацията е ниска, можете да използвате покривен филц, покривен филц или бутим заради хидроизолацията. Избраният от вас материал трябва да се разстила по цялата повърхност на основата, без да се натрошават предмети.

Преди да продължите към етап 2, е необходимо да обмислите какво ще бъде обвързването с фондацията. Независимо дали става дума за болтове или дървени запушалки.

Следващият етап е изборът на строителния продукт. Подготовката на строителни материали трябва да се извършва сериозно и без грешки. В края на краищата вашите грешки ще се появят по-късно и ще трябва да направите ремонт. Но първо трябва да изсушите всичко.

След това трябва да изчислите всички ъгли, в които дървото трябва да се побере. Това означава, че трябва да го обработвате, да го изрежете там, където е излишно. За това използват електрически пистолет.

Последният етап

След като е разрешен проблемът с хидроизолацията, трябва да се извърши директно инсталирането на долната лента.

Най-добре е да започнете от ъглите, трябва да направите бележки за разпределението на допълнителната работа. Също така трябва да проверите правилността на ъглите, като използвате пробойник.

Видеоклип с напредък:

След като установите лентата, проверете хоризонталността така, че долната рамка на рамката да е разположена върху колонната основа, да е направена правилно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на анкерен болт, гайки за свързване на колонната основа и лентата от шинатаМонтиране на анкерен болт, гайки за свързване на колонната основа и лентата от шината
Фондационната колона за къщата на рамкатаФондационната колона за къщата на рамката
Как да направите колонен фундамент със собствените си ръце за рамкова къщаКак да направите колонен фундамент със собствените си ръце за рамкова къща
Подплатена основа за рамкова къщаПодплатена основа за рамкова къща
Подмяна колонна основа за натрупванеПодмяна колонна основа за натрупване
Колони за колонна основаКолони за колонна основа
Изчисляване на армировката за фундаментна лентаИзчисляване на армировката за фундаментна лента
Рамкови стени със собствените си ръце етапите на ерекцияРамкови стени със собствените си ръце етапите на ерекция
Затопляща се колонна основаЗатопляща се колонна основа
Скелетна вана със собствените си ръце инструкции стъпка по стъпкаСкелетна вана със собствените си ръце инструкции стъпка по стъпка
» » Долната каса на рамката се помещава на колонна основа с снимки и видео