Защо тройните прозорци са по-добри от двойните

Предимства и недостатъци на тройно остъклените прозорци

Изборът на пластмасови прозорци е доста трудна задача, тъй като потенциалният потребител се предлага като огромен брой продукти от различни марки от различни производители, както и широк избор от различни видове прозорци. Един от решаващите моменти при избора е броят на очилата в двойните стъкла. Какво е по-изгодно да купите: двойни или тройни продукти? За да отговорите на този въпрос, трябва да знаете характеристиките, функциите, плюсовете и минусите на всеки от тях.

Тройно изолиращо стъкло: Какво е това?

Продуктът е с двоен стъклопакет. PVC прозорците се състоят от три чаши, образуващи две въздушни камери. Тази характеристика увеличава термичните и звукоизолационните свойства на конструкцията. В сравнение с предишните поколения двойни стъкла, предназначени за пластмасови прозорци, тройните дизайни имат подобрени характеристики. Те се използват главно в жилищни сгради, но те също са търсени в промишлени и търговски сгради.Несъмнено дизайнът се основава на три чаши - най-мощните и напреднали на пазара. Той е особено популярен в региони със студен климат и в мегаполиси, където средното ниво на шума е по-високо от допустимите стандарти.

Предимства на тройното остъкляване

 • Прозорците с тройно остъкляване са надежден дизайн. Поради повишените свойства срещу взлом, просто е невъзможно да проникнат в къща или апартамент чрез отвори за прозорци.
 • Много важен фактор е наличието на въздушни слоеве между очилата. Свободното пространство се запълва с инертен газ (криптон или друг), чиято топлопроводимост е много по-ниска от топлопроводимостта на въздуха. Газът изпълнява топлоизолационна функция. Благодарение на въздушния слой, дори при условия на силен сибирски климат, прозорците няма да замъглят.
 • Две стъкла от тройно остъклени прозорци са покрити с метално пръскане, което има способността да отразява дълбоководната инфрачервена светлина, което води до значително увеличаване на топлоизолацията на прозорците. Като правило стойността на коефициента на топлопреминаване на прозорци от този тип е по-малка от една. В някои случаи тази цифра може да бъде 0,5, което прави тройното стъкло стандарт за пасивни енергоспестяващи сгради.
 • Друго очевидно предимство на тройното остъкляване е отличната звукоизолация - качество, което е много важно в голям град с трафик, активен трафик, много хора. В края на краищата нивото на шума в мегаполисите може да надхвърли 65 децибела.
 • Монтирането на такива прозорци е много важно в случая на частни къщи с автономна отоплителна система, тъй като позволява значителни икономии в отоплението.
към съдържанието?

Основните недостатъци на тройно остъклени прозорциПластмасовите прозорци с тройна купчина имат някои характеристики, които при определени условия правят невъзможно прилагането им.

 • Тройните структури са със значително тегло. Това не е само тройното стъкло, но и голямата дебелина на профила. По тази причина не се препоръчва монтирането на тройни стъкла в сгради, които нямат особено силна конструкция - например в стари къщи, с дървени стени и т.н. Такива сгради не могат да издържат това натоварване.
 • За да се увеличи силата и надеждността на прозорци с троен стъклопакет, в много случаи, те трябва да се прекъсне с помощта на рамка на по-малки части, вентилационни отвори, която влияе неблагоприятно върху външния вид и индивидуален прозореца и цялата фасада. Това не се отнася до стандартната апартамента, но ако стъклото е направен от големи площи, е необходимо да се създадат допълнителни моста, което усложнява процеса на монтаж на прозорци.
към съдържанието?

Двойно остъкляване или тройно

Важен момент при избора на прозорци с двоен или троен стъклопакет е броят на етажите, климатът, промяната в температурния фон във вътрешната стая. Трябва също така да се има предвид, че не само броят на стъклата, но и видът на профила и дебелината на стъклото са важни.

Необходимо е да се вземат предвид редица фактори, свързани със спецификата на конкретните помещения:

 • Тройното изолиращо стъкло е идеалният избор за онези стаи, в които е необходима по-голяма звукоизолация. Те включват дневни (по-специално спални), детски и лечебни заведения, образователни и обществени институции.
 • Добра защита срещу шум е необходима, когато стаите са разположени на приземния етаж или с изглед към оживените улици.
 • Двойните стъкла не са подходящи за сгради в райони с продължителни студени зими (в този случай те могат да се използват само за остъкляване на лоджии). При условия на ниски температури, определено е необходимо да изберете тройни конструкции, които осигуряват допълнителна топлоизолация.
 • Прозорци с тройно остъклени прозорци се препоръчва да се инсталират в стаи, разположени на горните етажи на високи сгради, където поради по-силни ветрове е необходима по-висока изолация.

Качествените прозорци при всички случаи осигуряват необходимото ниво на защита, а в някои случаи инсталирането на двойни конструкции е достатъчно.

 • Двойното остъкляване е идеално за топъл и умерен климат.
 • Такива прозорци с двоен стъклопакет намериха широко приложение за остъкляване на веранди, балкони, лоджии и входове.
 • Двойни прозоречни стъкла - единственият възможен вариант в случая на стари дървени конструкции, при които прекомерното натоварване може да доведе до отслабване или дори разрушаване на сградата.

Оставете коментар или споделете своя опит.

Поща (скрита) *

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой профил от пластмасови прозорци е по-добър? Съвети за избор на профил за прозорци от векаКой профил от пластмасови прозорци е по-добър? Съвети за избор на профил за прозорци от века
Пластмасови прозорци с троен стъклопакет - гаранция за красота и комфортПластмасови прозорци с троен стъклопакет - гаранция за красота и комфорт
Избор на пластмасов прозорецИзбор на пластмасов прозорец
Как да изберем пластмасови прозорци, които са по-добри?Как да изберем пластмасови прозорци, които са по-добри?
Какви пластмасови прозорци да изберем? Сравнение на изолираните стъклени единициКакви пластмасови прозорци да изберем? Сравнение на изолираните стъклени единици
Евтини пластмасови прозорци във вилатаЕвтини пластмасови прозорци във вилата
Технически характеристики на двойни стъкла от еднокамерен, двукамерен, трикамерниТехнически характеристики на двойни стъкла от еднокамерен, двукамерен, трикамерни
Изграждане на пластмасови прозорциИзграждане на пластмасови прозорци
Какви са пластмасовите прозорци по брой камери? Една, две и трикамерни пластмасови прозорциКакви са пластмасовите прозорци по брой камери? Една, две и трикамерни пластмасови прозорци
Замяна на стъкло в двоен стъклопакет със собствени ръце в пластмасов и дървен прозорецЗамяна на стъкло в двоен стъклопакет със собствени ръце в пластмасов и дървен прозорец
» » Защо тройните прозорци са по-добри от двойните