Проекти на едноетажни и двуетажни къщи с покрив от стени

Проекти и строителство на къщи с фронтон покрив

При изграждането на покрив за къща много хора често трябва да се изправят пред проблема с избора на най-подходящата форма. Причината е много проста - съвременната технология ви позволява да подготвите покрива не само с всяка сложност на дизайна, но и в най-кратки срокове. Изборът на този или онзи дизайн е необходимо да се започне веднага от редица фактори: неговата издръжливост и надеждност, както и способността да се намесва в проникването на отлагания във вътрешните помещения на жилището. До известна степен формата на покрива оказва влияние върху тези показатели.

Проект на едноетажна частна къща с покрив от тиня

Трябва да се отбележи, че покривните конструкции, които са особено сложни по форма, не винаги имат висока якост. Дори използването на висококачествени материали не може да гарантира, че покривите постепенно няма да започнат да текат в ставите. Между другото, покрив с много ребра и стави на негова цена ще струва много повече от покрив от по-проста форма.

Изхождайки от всичко по-горе, най-оптималната възможност за построяването на къщата ще бъде изграждането на покрив, който поради своя светъл и познат дизайн не причинява различни трудности по време на инсталацията.

къщите с покрив на фронтон все още са най-популярни благодарение на надеждността и простотата на покривната конструкция

Предимства на къщите с фронтон покрив

Върхът на фронтон представлява в своя дизайн две наклонени повърхности, които са ориентирани по дължината на най-дългите страни на къщата, като по този начин формират билото на върха. Дизайнът от двете страни е ограничен от триъгълни стени, наречени щипци или щифтове.рисуване на обичайния покрив на къщата

Този вид покрив е съвършено комбиниран с всяка къща с правоъгълна форма. Сред основните му предимства са следните:

  • Качествена вентилация на тавана,
  • Простата и лека конструкция на кофражната система,
  • Високо ниво на якост, което ви позволява да покриете покрива с практически всеки покривен материал,
  • Голям ъгъл на скитници, които предотвратяват натрупването на валежи по повърхността на покрива.

Монтаж на покривни конструкции

Поради факта, че летните вили са, по принцип, много проста архитектура, типичният вид се превръща в най-добрата възможност за покрив. Една забележителна черта е, че изграждането на такъв покрив можете да направите напълно сами.

Основните етапи на изграждането на един покрив:

  • Монтаж на гредите и монтаж на носещи греди.
  • Полагане на слоеве от хидро- и парна изолация, изолация, монтаж на вентилация.
  • Полагане на покриви.

При изграждането на един покрив, можете да използвате много различни бюджетни материали: греди, дъски за обшивка, метални рамки и др. Всички тези точки добавят още повече предимства към този тип структура.

На това видео можете да видите процеса на инсталиране на покрив от метал.

Проекти от двуетажни къщи с покрив от стениАко се нуждаете от надежден корпус, в който семейство от 4-5 души може свободно да се настанят, идеалното решение е двуетажна къща с покрив на стената. За да се даде фасадата на сградата повече индивидуалност е възможно за сметка на големи прозорци, модерни облицовки и още няколко малки прозорци, разположени на един от покрива склонове.

Проект на просторна двуетажна къща с покрив

Чрез комбинирането на хола с кухнята и трапезарията получавате напълно модерно и ергономично оформление. Визуално е възможно да се разделят тези три зони един от друг и в същото време да не се прекъсне единството на пространството с помощта на прегради и камина. В непосредствена близост до кухнята се препоръчва да се оборудва килера - тогава всички неща, необходими за домакинята по време на караница на къщата, ще бъдат разположени в удобна близост.

Отлично решение ще бъде вграден гараж, от който има само два изхода - един в залата, а другият в помещението с врата към градината.

Разделете дневната стая, разположена на партерния етаж, от коридора може да се подреди с подреждане на малка допълнителна стая (например, кабинет, функционален коридор или баня с душ).

Вторият етаж традиционно има спална зона и няколко допълнителни стаи. В този случай перфектното решение ще бъде разположението на три спални и голяма обща баня, където има също душ и джакузи.

план на втория етаж на къщата

Проектът на къща с фронтон покрив и таван

Ако имате нужда от по-удобно и функционално оформление, можете да използвате проекта на двуетажна къща с фронтон покрив и таван. Основната част от първия етаж е заета от кухня-трапезария, хол и просторна зала. На следващия етаж има голяма баня и три спални (за родители и деца).

Ако имате нужда къщата да има малко тегло, тогава по време на нейното изграждане е необходимо да се използват сандвич панели. В допълнение към факта, че можете да спестите на конструкцията на лек и следователно нескъп сутерен, не е нужно да плащате прекалено много за използването на някои сложни строителни съоръжения при инсталиране на жилищна структура. При свързване на конструкцията на сглобяемата къща се използват болтове, а стените се фиксират с крепежни елементи.

Проект за къща с покрив и балкон

В случай, че се нуждаете от евтини и прости жилища, можете да дадете предимство на къща с покрив от фронтон, построен от блокове. Спестяванията по време на строителството и по време на работа се постигат благодарение на простотата на цялата конструкция. За фасадата изглежда по-модерна, с покритие се препоръчва използването на декоративна мазилка ярки цветове, които допълнително подчертават основната отличителна черта на проекта - присъствието на балкона на една от спалните на тавана, в същото време действа като корниз за главния вход.

Балконът тук е входната врата на къщата

Тоалетната се намира на първия етаж в помещението за поддръжка. На тавана има гардеробна, голяма баня и три спални, като най-голямата от тях има собствен балкон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готови конструкции на къщи с покрив от чешмаГотови конструкции на къщи с покрив от чешма
Снимка на фасадите на едноетажни къщиСнимка на фасадите на едноетажни къщи
Проекти на дървени едноетажни къщи с панорамни гледки и структурни елементиПроекти на дървени едноетажни къщи с панорамни гледки и структурни елементи
Финландски едноетажни дървени къщи видове и характеристики, снимкаФинландски едноетажни дървени къщи видове и характеристики, снимка
Личен обект - класификация на покривите във формаЛичен обект - класификация на покривите във форма
Покривна конструкция - покривна конструкция с комбиниран покрив, тавански покривПокривна конструкция - покривна конструкция с комбиниран покрив, тавански покрив
Покривът на частна къща е разнообразие от видовеПокривът на частна къща е разнообразие от видове
Едноетажни къщи, проектирани с покрив от стени - има много инструкции и презентацииЕдноетажни къщи, проектирани с покрив от стени - има много инструкции и презентации
Технология на покривната конструкцияТехнология на покривната конструкция
Детайлна чертеж на твърда покривна системаДетайлна чертеж на твърда покривна система
» » Проекти на едноетажни и двуетажни къщи с покрив от стени