Проекти на едноетажни и двуетажни къщи 10 на 10

Проекти на къщи и вили 10 до 10

Малките къщи имат редица специфични предимства, например, проект от 10 до 10 къщи е подходящ за малко семейство. Много обитатели предпочитат малки сгради на уединено място. Тези къщи са построени на един или два етажа, имат формата на квадрат, при желание можете да осигурите допълнителни стаи и няколко бани. Сградите са създадени най-често от естествено дърво, естествен камък или тухли.

проект на малка дървена къща 10 за 10

Къща проект с мезонет от дърво

Като се има предвид лошата екология, много жители се опитват да бъдат по-близо до природата, да се заобикалят с естествени неща. Животът в дървена къща е приятен и полезен, освен това външният вид на дървена къща изглежда много приятно и естествено. Тези къщи са изградени от устойчив и екологично чист материал, залепена дървесина. Основни предимства на сградата:

  • Екологична съвместимост;
  • Отлична външна естетика;
  • Къщата е топла и уютна през студения сезон, а през лятото е готино.

Типичният проект на къщата 10х10 включва удобна всекидневна, която е свързана безпроблемно с кухнята. Ако има желание да се направи отделна кухня, можете да направите промени в проекта, да разделите кухнята от хола с бар брояч или да инсталирате празна стена.

От дясната страна на къщата има просторна тераса с вход от кухнята. Терасата трябва да бъде покрита с хидроизолационна смес, която предпазва дървените панели от влага, валежи. На прилежащата тераса можете да организирате барбекю, което ще ви позволи да прекарате времето си през лятото с максимална полза.

Според дизайна на къщата, може да се предвиди, че терасата има полузатворен изглед на залепения лъч до нивото на прозорците, което е много удобно. По този начин можете да инсталирате мебели, поставете диван. При желание е възможно да се оцветява, след това през зимата тя ще бъде подготвена за пълна експлоатация.Оформлението на къщата 10 за 10 ви позволява да устроите компактно пространството за живеене. На първия етаж ще откриете удобна дневна с широки прозорци и удобна кухня, където ще има място за печка, хладилник, мивка и други домашни уреди. След това организирайте баня и осигурете отделна баня.

1 етаж чертеж на къщата

На първия етаж на къщата можете допълнително да поставите свободна стая, където билярдът ще се побере перфектно, спортна зала или офис. Необходимо е да се осигури удобна веранда, от която веднага можете да влезете в просторния коридор. Този проект има 100 квадрата. m също така предлага таванско помещение с два прозореца.

Можете да стигнете от коридора по сгъваемата стълба, която се издига и пада механично. През лятото можете да живеете тук, от прозорците на тавана има великолепен изглед към околностите, на сутринта можете да се насладите на изгрева на слънцето, а вечерта е залез слънце.

Проектът на компактна двуетажна къщаСред разнообразието от жилищни проекти, можете да подчертаете специално компактна двуетажна къща. Този проект е подходящ за голямо семейство и феновете на панорамата, тъй като има възможност да се възхищаваме на околната среда.

един от вариантите на типичен двуетажен проект за дървена къща

Изготвяне на такава структура включва на втория етаж на удобна къща, малка тераса, където през лятото можете да се отпуснете на шезлонгите. Най-удобно да се грижат за децата, те винаги ще бъдат във вашия ум, има дори възможност да се организира барбекю, сложи мебелите ракита, организират чаени партита и събирания с приятели.

Тази къща е построена от залепени греди. Височината на къщата от основата до билото е не по-малко от осем метра. Първият етаж е с височина 2,6 метра, а вторият - 2,8 метра, което е много важно за хората с голям растеж. Конструкцията е монтирана на здрава основа, покривът е покрит с покривен материал, има пластмасови прозорци.

Проектът на къща от керамични блокове

За изграждането на къщи използват не само дърво, но и други строителни материали. Серията включва стоманобетонни блокове, тухли и керамични блокове. Керамични блокове, този материал е по-трайни и трайни, но изисква професионални умения и умения в строителството.

От него можете да построите вила, голяма къща или вила. От керамични блокове, по отделни проекти, са построени едноетажни и двуетажни къщи с тавани и тераси, тераси. Керамичните блокове имат дебелина 510 мм и са идеални за изграждане на жилищни сгради.

Проектът на двуетажна къща от керамични блокове съдържа много помещения за комфортен живот на жителите. Структурата има открита веранда с балдахин с кръгла или квадратна форма. Козирката го предпазва от вода и сняг. Излизайки от улицата, можете да стигнете до дълъг и просторен коридор, от който можете да отидете в удобна и просторна всекидневна.

Наблизо има просторна кухня, баня, тоалетна и котелно, където е инсталирана отоплителна техника. В хола има камина, дървени стълби към втория етаж на сградата. Има спалня за възрастни, детска стая и стая за гости. От спалнята можете да отидете на малък балкон, откъдето можете да видите великолепна гледка към обекта и околността.

рисуване на втория етаж на къщата

Проект от тухлена къща

Тухла е модерен строителен материал. Той отдавна е използван успешно за изграждането на къщи, вили, вили. Има компактни размери, с които е удобно да работите. Дизайнът на къща от 10 до 10, изработена от тухли, е чудесно за едно голямо семейство. От този материал е възможно да се построят двуетажни къщи

Такива сгради са по-компактни, поради оформлението имат много пространство за живеене. Входът на къщата започва с веранда. Малката веранда е защитена отгоре с връх от вятър и валежи. Отваряйки входната врата, падате в дълъг коридор. От него има изходи за всекидневната, кухнята, банята и втория етаж.

Всекидневната на първия етаж е доста просторна, има широки прозорци с рамки за отваряне. Има голяма стъклена врата, която може да бъде отворена, ако е необходимо. Вратата се отваря към малка тераса, където е възможно да се инсталира барбекю, градинско обзавеждане за отдих или да се затвори

Всички изброени проекти са удобни за живеене и са предназначени за малко семейство и за семейство от 5 или повече души. Тези проекти се тестват във времето и работния период за удобство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти на дървени едноетажни къщи с панорамни гледки и структурни елементиПроекти на дървени едноетажни къщи с панорамни гледки и структурни елементи
Проекти на дървени къщи с таванско оборудване 8x10 и предимстваПроекти на дървени къщи с таванско оборудване 8x10 и предимства
Pipikosha строителни фирми проекти на дървени къщи, видове и характеристики на структуриPipikosha строителни фирми проекти на дървени къщи, видове и характеристики на структури
Финландски едноетажни дървени къщи видове и характеристики, снимкаФинландски едноетажни дървени къщи видове и характеристики, снимка
Проекти на дървени къщи и вили с тавански гледки и характеристикиПроекти на дървени къщи и вили с тавански гледки и характеристики
Honka дървена къща характеристики, спецификации и цениHonka дървена къща характеристики, спецификации и цени
Проекти на дървени къщи с таван и гараж предимства и недостатъциПроекти на дървени къщи с таван и гараж предимства и недостатъци
Едноетажни дървени къщи до ключ евтини и висококачествени предимства и цениЕдноетажни дървени къщи до ключ евтини и висококачествени предимства и цени
Проект на едноетажна къща от дървени трупиПроект на едноетажна къща от дървени трупи
Красивата дървена едноетажна къща съчетава комфорт, екологичност и функционалностКрасивата дървена едноетажна къща съчетава комфорт, екологичност и функционалност
» » Проекти на едноетажни и двуетажни къщи 10 на 10