Цената за изолацията на апартамента расте

Цената за изолацията на апартамента расте

Работата по изолация е в голямо търсене. В най-добрите дни на лятото през юли и август в офисите, занимаващи се с изолацията на апартаменти, са построени опашки. Все повече осъзнаваме, че това е единственият начин да се намалят разходите за отопление и най-вече да се подобри комфортът на живот.

Не е необичайно, когато батериите в апартамента, с централно отопление, се загряват само до 30-35 градуса. И това е в студа. Как мога да го направя, за да мога да бъда в тениски при тези условия?

Купете допълнителен нагревател?

Първото нещо, което обикновено правим, когато си спомняме за студената зима и нашия "хладен" дом - отидете в магазина за нагревател, който работи на електричество. Hype в тази област се разраства особено когато правителството ни напомня, че зимата отново ще бъде тежка, и средства за отопление никога не е достатъчно, и че - не е направено, нещо, което не е приключило все още не е управлявал, не doryto ...

Все по-популярни системи са електрическото подово отопление. Ежегодно, желаейки да направи топъл под в апартамент, се увеличава с 10%.

Поставяйки се веднъж под ламинат, плочки, паркетни отоплителни елементи, собственикът получава специален комфорт - топлината идва директно от краката. Консумацията на електроенергия е същата, ако в стаята е използван обикновен електрически нагревател.

Но сега най-голямото търсене е за петролни нагреватели - около $ 30. И конвекторите ще струват повече - 40 - 200 $.

Особено популярни са електрически отопляеми котли, с които можете да отоплявате самостоятелно целия апартамент или къща. Това е просто да ги свържете може би не навсякъде. Това изисква специално разрешение от енергийния надзор.

Цената на електрическите котли не е много голяма - 120 - 400 $.

Но допълнително отопление не е панацея за проблеми с топлина. Основната задача е да се ограничи преразпределението на получената топлина към околната среда извън сградата. Така че - топло.Как да изолирате апартамента и колко ще струва?

Подмяната на прозорци е най-скъпата операция

Всъщност, по-голямата част от топлината в обикновен (не ъгъл) апартамент се губи чрез старите прозорци с дървени рамки:

 • Радиационната енергия се губи под формата на инфрачервено лъчение.
 • Директно охлаждане на въздуха се получава поради пряк контакт със студено стъкло.
 • В присъствието на теглене (това се случва най-често), т.е. в присъствието на увеличена неконтролирана вентилация, топлината от апартамента просто се изпарява незабавно.

  Каквото и кардинално да реши проблема с увеличаването на изолацията на апартамента, първо трябва да решите проблема със старите прозорци. да ги заменят с тройните (двойно камерни) прозорци с пръскане срещу загуба на инфрачервени лъчи веднага се подобри положението с топлина най-малко 30 процента или всички от 70%, в зависимост от посоката на вятъра, областта на стъкло, състоянието на старите прозорци ... Възможно е да се инсталира дограма и по-евтино - еднокамерен. Това също е мярка, въпреки че максималният резултат няма да бъде постигнат, но има малко спестяване на лицето.

  В типичен тристаен апартамент (до 100 квадратни метра), подмяната на прозорци и стъклопакети ще струва $ 1.5 - $ 4000.

  Каква е цената на външната изолация на един апартамент

  Външната изолация на апартаментите е работа на висока надморска височина. Оттук и значителната цена. За един квадратен метър изолация на апартамента пласт пяна дебелина от 50 мм - около 17 - 20 $. След това обичайният апартамент извън апартамента ще бъде изолиран от $ 350. Ъгъл от 450 $.  Но цената ще бъде по-висока, ако използвате висококачествени материали. А също и по-дебел слой пяна. При десет сантиметри пяна с повишена плътност от 35, към цената трябва да добавите още 20%.

  Както е известно, в нашите сурови зими, 5-см слой пяна пластмаса за бетон не е достатъчно. За надеждна изолация на конвенционалните стоманобетонни къщи се препоръчва да се избере минимум 10 см изолация. 5-см слой ще бъде подходящ в случаите, когато самата стена вече се счита за твърде топла.

  Ако по-рано, с хладно централно отопление батерии, трябва непрекъснато да включва електрически нагреватели, и апартаментът е все още студено, след като след подмяната на прозорци и изолация всичко се промени.

  Изолираният балкон запазва положителна температура дори при замръзване и през зимата могат да се съхраняват зеленчуци и плодове.

  Апартаментът може да бъде в тениска, а децата играят на пода ...

  Замяната на прозорците се извършва за 1 - 3 дни. Затоплящ апартамент - за 4 - 5 дни, максимум - една седмица.

  Какво няма да плати за изолацията два пъти

  И когато замествате прозорци и когато извършвате затоплящи работи, не трябва да бързате, да използвате материали с лошо качество, да се доверявате на небрежни бригади.

 • При инсталиране на прозорците - грешен прозорец на прозореца, липсата на уплътняваща пяна в шева около периметъра на прозореца, ще доведе до проблеми в бъдеще.
 • При затопляне - мазилка с лошо качество, лепкав разтвор, пукнатини между листове пяна, липса на горна защитна лента и др., Могат да доведат до сериозни последици.

  Като цяло се препоръчва да се изследват в общи линии технологията за изолация на пяната и технологията за инсталиране на прозорци, които биха могли да контролират работата като цяло.

  Трябва да се има предвид, че мазилката от височината е недопустима. Технологията за изолация с пластмасова пяна трябва да се спазва напълно.

  Изолацията отвътре не е опция

  Понякога бързаме, спестяваме и се опитваме да го направим бързо, всичко е наше. Ясно е, че за да застрахова апартамента сам по себе си може да бъде само вътре, а дори частично.

  Но трябва да се има предвид, че вътрешната изолация има повече минуси от плюсовете. Спасяването на строителните работи, материалите с вътрешна изолация не е никак съществено - около 50%, а някъде около 200-300 $. Но за това се получава главоболие:

 • Ефективността на изолацията е половината.
 • Точката на оросяване е зад нагревателя, външната стена е винаги студена и мокра. Матрицата (дори и да не е видима) прониква през всички пукнатини в изолацията, тавана, пода ...
 • Често вътре в стаята има материали, които могат да бъдат поставени само навън. Пенопластът е източник на вредни химикали.
 • Стъклена вата - образува много вредни прах, които могат да проникнат през пукнатините в конструкцията.
 • И накрая, вътрешната изолация консумира полезния обем на помещението.

  Понякога те прибягват до вътрешно затопляне с надеждата да спасят или защото не могат да се направят навън. Например, отделни къщи в центъра, не можете да промените фасадата, защото е счупена ....

  Най-прости за изолация вътре - по протежението на студената стена, за да построите фалшива стена от гипсокартон и да го поставите с тапет. Напълнете вътрешното пространство с минерална вата. Но всичко това всъщност крие студено, влажно, всичко в мухъл, проблем "извън зрението". Консумирането на материали - около $ 200.

  Средно потреблението на топлинна енергия за изолиран апартамент се намалява с 2 пъти.

  В заключение бих добавил, че отпускането на заеми на населението за работа по изолацията на домовете им би било ефективен метод за решаване на проблемите с енергоспестяването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Индивидуално отопление на газ - съвет от адвокати и адвокатиИндивидуално отопление на газ - съвет от адвокати и адвокати
Затопляне на стени, изолация, външна изолация, изолация на апартаменти в КиевЗатопляне на стени, изолация, външна изолация, изолация на апартаменти в Киев
Затопляне на фасадата и обновяване на къщатаЗатопляне на фасадата и обновяване на къщата
Отвор в носещата стена - съвет от адвокати и адвокатиОтвор в носещата стена - съвет от адвокати и адвокати
Затоплящи апартаменти - съвети на адвокати и адвокатиЗатоплящи апартаменти - съвети на адвокати и адвокати
Затопляне на стените - съвет от адвокати и адвокатиЗатопляне на стените - съвет от адвокати и адвокати
Какво мога да направя от старите дънки?Какво мога да направя от старите дънки?
Как можете да изолирате тръба със студена вода на улицата от кладенеца до къщатаКак можете да изолирате тръба със студена вода на улицата от кладенеца до къщата
Звукоизолация в апартамента - ремонт - нов форум VituciЗвукоизолация в апартамента - ремонт - нов форум Vituci
Обратна връзка относно газовия конвектор uhgorod akog-4 cnОбратна връзка относно газовия конвектор uhgorod akog-4 cn
» » Цената за изолацията на апартамента расте