Инфрачервен нагревателен инфрачервен газ, филм

Характеристики на инфрачервената отоплителна система в къщата

Инфрачервен нагревател за газ

Радиационно отопление - в противен случай се нарича инфрачервено отопление. Какво е това? Това отопление е отоплителна система, която се предава чрез инфрачервено лъчение. Нейната отличителна черта е, че тази отоплителна система не използва охлаждаща течност.

Инфрачервеното отопление е скок напред. Наскоро това е най-обещаващата посока в отоплителните системи. В тази статия ще обсъдим какво се различават от традиционните отоплителни системи и какви са предимствата на газовите инфрачервени нагреватели.

Принципът на работа на всички отоплителни системи е насочен към отопление на въздуха в помещения от различен тип. Там е както следва.

Батерии или радиатори, най-популярни са биметалните радиатори. дават топлината си във въздуха чрез охлаждаща течност, която циркулира вътре в радиатора.

При инфрачервено отопление малко по-различен начин на отопление. В този случай топлината се прехвърля на хората в стаята, заобикаляйки въздуха. С други думи, инфрачервеното лъчение е електромагнитно излъчване, което има по-ниска честота от, например, видима светлина.

1 Предимства на инфрачервеното лъчение

При нагряване на помещенията по инфрачервен начин не увреждайте здравето на хората в тези помещения. Газовите инфрачервени нагреватели също не увреждат здравето на човека. С такава система за отопление, например, ефективността е много по-висока от тази на другите отоплителни системи.

Също така, ако имате къща ще работи на газ с инфрачервено излъчване, той не изгаря кислород, не се усеща миризмата на него, и най-важното е да не причинява главоболие. Също така на работното място е безопасно за бебета. Основното предимство на това отопление е, че той предпазва стаята от появата на влага.Схема на действие на инфрачервеното отопление

Когато инсталирате и работите с тази отоплителна система, носете малки разходи за монтаж и експлоатация. Инфрачервените лъчисти нагреватели се инсталират най-добре в стената, монтирани на тавана или на алуминиеви стелажи. След включване на газовия инфрачервен нагревател, той започва да прехвърля топлината след 25-30 секунди.

Веднага след като тази отоплителна система започне да работи, тя първо започва да загрява човек и битови предмети. Топлината се излъчва от инфрачервения нагревател равномерно и дълбоко. Също така има функция за регулиране на топлинния изход и на платката за действие. Тази система работи гладко и без прекъсване.

Вятърът или течението не възпрепятстват правилната работа на инфрачервената отоплителна система. Системата осигурява безопасна околна среда и най-вече не уврежда околната среда и човешкото здраве в тези помещения, където работи инфрачервен нагревател. Освен това може да се каже със сигурност, че инфрачервените нагреватели създават локална зона на топлина по време на работа (с други думи, те не затоплят цялата стая, а само човек или предмети).

2 Принцип на действие на инфрачервения нагревател - видео

Но традиционната система за отопление на апартамент или селска къща изцяло отоплява цялата стая, прекарвайки много време и пари върху нея. Ако говорим за негативната страна, тогава е така. Този нагревател трябва да се почиства редовно. Също така газовият инфрачервен нагревател се подлага на специално изпитване и калибриране. Ако има някакъв провал, ремонтът не струва евтин.

2.1 Подреждане на инфрачервени радиационни системи

След това ще говорим за това как работи този нагревател. Ядрото, което е сърцевината на инфрачервената система за отопление, е нагревателят. Друг наричаме рефлектор.Схема на действието на инфрачервеното отопление в частна къща

Принципът на действие се основава на инфрачервено излъчване е, че топлината, която, в зависимост от вида на нагревателя е насочено чрез специален рефлектор, който е разположен вътре в нагревателя за специфично предварително определена посока. За да се разсее радиацията, рефлекторът е изработен от мат.

Инфрачервените нагреватели са разделени на:

  • Мобилни - мобилни;
  • Фиксиран - стационарен.

По принцип инфрачервените нагреватели се използват за отопление на местните зони като допълнителна отоплителна система, която вече е разположена и работи в къщата. По-късно хората започнаха да използват инфрачервената отоплителна система като основна, защото виждат в нея много положителни фактори.

Такава система се използва широко в частните домове. Широко използвани инфрачервени газови нагреватели за вили, тъй като те са много по-евтини за поддръжка, отколкото например стационарна отоплителна система.

Имаше революция в инфрачервеното отопление, което направи възможно въвеждането на система за отопление на филм в тази система.

2.2 Филмово инфрачервено отопление и неговата инсталация

Отоплителните елементи, като филмов лъч (PLEN), са лесни за монтаж, както и икономични, ефикасни и скъпи за поддръжка. Филмовите инфрачервени нагреватели равномерно разпределят топлинния източник в цялата площ на жилищни и нежилищни помещения.

Инфрачервени филмови нагреватели

Най-често инфрачервените филмови нагреватели се монтират на тавана на помещенията. Защо по таваните? Ако искате да фиксирате филмовите нагреватели на стената, те могат да бъдат покрити с гардеробно отделение, рафтове и други мебели или картини и т.н. И това ще повлияе на качеството на отоплението.

На пода не се препоръчва също да се монтират филмови инфрачервени нагреватели. Филмовите инфрачервени нагреватели не изискват сложни изчисления. Основното предимство на филмовия инфрачервен нагревател е, че то незабавно започва да загрява обекта.

Монтаж на филмово инфрачервено отопление

Преди да започнете да инсталирате филмово инфрачервено отопление, първо трябва да поставите слой термоизолация в стаята, където ще бъде инсталиран по-късно филмовият нагревател. Този слой ще ви помогне да избегнете излишната загуба на топлина и влага. При термо-хидроизолация е по-добре да се използва изолон. Това е пенополиетиленова пяна.

Дървените лагери са закрепени към тавана, а между тези трупи (пространството е запълнено с базалтовата топлоизолация "Technoruf" или "Technoblock" стандарт). По-добре е да се даде предпочитание на такава известна компания като "Technikikol". Тя е лидер в производството на базалтова изолация. От горната страна изолацията на базалт е покрита с изолационен материал.

Инфрачервено отопление

Той се фиксира със скоби, като се използва сечерник. Този дизайн е гаранция, че топлината, която ще дойде от инфрачервения нагревател няма да надхвърля помещенията. Елементите на PLEN (нагревателя на филм) се закрепват с помощта на строителни скоби и също така е възможно да се използва строителна самозалепваща лента, когато се закрепи.

След като всичко е прикрепено, трябва да свържете 220 V захранване. Определено ще ви е необходим контролер и контролен блок, който ще следи текущото натоварване. От горната част на филмовия нагревател се използва всяко покритие от лицевата страна, но трябва да е пропускливо за инфрачервени лъчи. Инфрачервеното отопление ще ви помогне в една стая през студения сезон, за да постигнете комфортен температурен режим, а също и да спестите пари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Домодедово ОтоплениеДомодедово Отопление
Топли подове Топъл подови системи за подове в Минск, БеларусТопли подове Топъл подови системи за подове в Минск, Беларус
Какви са батериите за отоплениеКакви са батериите за отопление
Отопление в Тула Отопление на частна къща Отоплителна техника Отопление до ключ Монтаж и ремонт на…Отопление в Тула Отопление на частна къща Отоплителна техника Отопление до ключ Монтаж и ремонт на…
Инфрачервен топъл под - икономичен и полезенИнфрачервен топъл под - икономичен и полезен
Енергоспестяващи технологии на строителството, отопление, енергоспестяваща къща, енергоспестяващи…Енергоспестяващи технологии на строителството, отопление, енергоспестяваща къща, енергоспестяващи…
Инфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минусиИнфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минуси
Отоплителни системи за оранжерииОтоплителни системи за оранжерии
Отопление с инфрачервени нагреватели, таван, за пода, плэн за къщатаОтопление с инфрачервени нагреватели, таван, за пода, плэн за къщата
Инфрачервено отопление частна къща лъчисто отопление, цениИнфрачервено отопление частна къща лъчисто отопление, цени
» » Инфрачервен нагревателен инфрачервен газ, филм