Стените на многоетажни сгради са изработени от монолитен полистирен бетон

Стените на многоетажни сгради са изработени от монолитен полистирен бетон

СТЕНИ НА МНОГООБСЛУЖВАЩИ СГРАДИ ОТ БОЛНИЦА МОНОЛИТИЧЕН ПОЛИСТРИЕН

Съвременните конструктивни стандарти за термична защита на сградите (SNiP 23-02-2003, SP 23-101-2004, както и многобройни териториални норми) значително затягат изискванията за термични параметри на заграждащите конструкции на многоетажни сгради. С въвеждането на нови стандарти за топлинна защита, стоманата стана неикономична и еднослойните външни стени, изработени от тухли или от експандиран глинен бетон, на практика изчезнаха. Съгласно тези стандарти дори двуслойни стени с вътрешна част от структурни и топлоизолационни клетъчни бетони с дебелина 300-400 мм често не отговарят на изискванията за топлопренос.

За да отговори на новите регулаторни изисквания в местна къща сграда нискоетажни са били широко използвани трислоен лек стени с изолация от базалт вълна външен облицовъчен слой от тухли и вътрешен слой на клетъчните градивни елементи. Въпреки това, в процеса на производство и монтаж на такива стени стана ясно, че те имат не само висока интензивност на труда и високи разходи. Много често се разрушава облицовката на такива стени, която се свързва както с материали с ниско качество, така и с ниска квалификация на масони, чиято липса се усеща в цялата страна. Това доведе до факта, че трислойните обграждащи структури бяха или забранени (Москва), или строго ограничени на територията на Руската федерация.

През последното десетилетие все повече и повече използват широко енергийно ефективни сгради високи от железобетон със смесени структурни системи и носещите външни стени, които са пълнеж рамката. Външните стени на многоетажни сгради, с голяма площ, имат значително влияние върху цялостното очакваните разходи на сградата, като прогнозните разходи за изграждането на до 15% от общата стойност на сградата е построена през 1,8-3,7 пъти по-високи от очакваните разходи за изграждането на стените на вътрешните носещи и припокриване. В тази връзка, един от ключовите съответните области на енергия и ресурси в жилища и комуналните услуги е подобряване на потребителските свойства на външните стени с намаляване на тяхната прогнозна стойност.

В почти повсеместното използване на стени фрагментирана градивни елементи от клетъчен бетон или полистирол е доста времеемко и не отговарят на изискванията на индустриализация на строителството. Днес, на първо място, изложени на технология единица на външни стени на многоетажни сгради с подсилена полистирол по възвръщаем или оставащ кофраж. Монолитна полистирол има редица предимства пред клетъчен бетон. Те имат по едно и също плътност по-висока якост на натиск и опън-малък коефициент на топлопроводимост, тези бетони са по-надеждни в експлоатация, че когато нарушенията nemalovozhno стени и накрая монолитна полистирол свиване значително по-малко монолитна пяна свиване (не повече от 1,0-1 съответно, 5 mm / m и до 8,0 mm / m).Използването на монолитен полистирен бетон е нов поглед към многоетажната конструкция. Предимствата на монолитните конструкции се състоят в висока скорост на монтаж и изработка на производството в сравнение с традиционната работа на зидарите. Липсата на вертикални и хоризонтални фуги, присъщи на зидарията на блоковете, увеличава термичната устойчивост на стената (увеличава коефициента на термична еднородност). В същото време, висока икономическа ефективност на тези стени се постига, тъй като цената на монолитния полистирол бетон, като се вземе предвид неговата инсталация в изграждането на стени, е по-ниска от цената на стените на малките блокове. Когато се използва монолитен полистиролов бетон, не е необходимо да се нарязват полистиролови бетонни блокове на строителната площадка и да се изключат свързаните с тях отпадъци (резници). Разходите за транспортиране, товарене и разтоварване, борба, повдигане на пода на блоковете стени също се изключват.

Фирма "IZOTEH" извършване на работа на устройството монолитни външните стени на високи сгради на полистирен (еднослоен и двуслоен) чрез изливане в кофраж монолитен полистирол.

Стените, изработени от монолитен полистирен бетон, могат да бъдат направени както в неподвижен кофраж, така и в кофража за кофраж на инвентара.По отношение на външния слой в не-подвижни кофражни стени може да се използва в съединителя лице един или polkirpicha и обвивка от бетон или ferrocement. Тези вътрешни кофражни стени могат да бъдат образувани от два слоя влагоустойчив гипсокартон, магнезиеви листове или DSP, както в случая на подвижен кофраж - малки кофраж, изработен от пластмаса, шперплат или OSB. За да се осигури необходимите противопожарни и влажност условията на външни стени, вътрешната повърхност на стената да се мазилка цимент-пясък хоросан слой не е с дебелина по-малка от 20 мм.

При многоетажната жилищна конструкция замяната на обикновено използваната изолация от минерална вата или полистирол с монолитен пенобетон (полистирен бетон) осигурява пожароустойчивост и издръжливост на сградите. Благодарение на добрата пропускливост на парите на материалите, когато се използва "дишащ" неподвижен кофраж, не е необходимо да се използва вентилация с принудително въздух и изсмукване.

Вариант двуслойна устройство самоносеща външна стена с обърната предните страни на предната кухината или твърди центрове керамичен тухлена зидария, вътрешният слой на метало полистирен, мазилка цимент-пясък хоросан, е показано на фигурата. Облицовката на стените с лицеви керамични тухли се използва като постоянен (излизащ) кофраж. В същото време, тя трябва да се провери чрез изчисляване на налягането на полистиренова бетонна смес и, ако е необходимо, подсилена с временни крепежни елементи, монтирани по време на монтажа на стената.

В стените с използване на монолитен полистирен бетон е предвидено проектиране или (и) структурно подсилване, вкл. надлъжно подсилване, предотвратяване появата и развитието на свиваеми свивания и напречна армировка под формата на мрежи, предотвратяващи утаяването на полистиренови бетони. Тези решетки по височината на стената са разположени на стъпки от не повече от 600 mm. Структурната армировка е осигурена на външната и вътрешната повърхност на стената, под и над отворите на прозореца (вратата), в местата с остри промени в размерите на стената и в ъглите на сградата.

При подсилване на стените, изхвърлянето на фитинги за телта е организирано - 3 BpI (? 3 BI) за фиксиране на облицовката от тухлен или мрежест гипсов слой. Освобождаванията се фиксират към стенните фитинги с помощта на плетене. Те преминават през дупките в кофража. След отстраняването на кофража краищата на завоите се огъват, за да образуват куки, към които се привързват стоманената мрежа на мазилният слой или пръчките AI, намиращи се в хоризонталните шевове на зидарията. Освобождаванията (телени щифтове) се намират на разстояние 600 mm хоризонтално и 300, 400 mm вертикално. Тухлени облицовки и подсилени мазилки с дебелина 20 мм предпазват стените от полистирол от излагане на огън по време на пожар. Стоманобетонният таван, върху който стои монолитен полистирен бетон, има термоизолации в стените с тухлена фасада от ефективна незапалима изолация.

За да се предпазят топлинните плочи от контакт с монолитен полистиролов бетон по време на полагането му, над тях се полагат плоски азбесто-циментови листове. Бетониране с монолитен полистирен бетон на стените на основния под.

По-подробна информация за технологията за изграждане на облицовъчни конструкции от монолитен полистирен бетон е представена в съответните препоръки. Между тавана и монолитния полистирен бетон на стената, намираща се под него, се осигурява междина (деформационен шев), напълнен със сгъваем незапалим материал. Широчината на пролуката трябва да бъде не по-малка от отклонението на припокриването, когато се натовари цялото натоварване за дълго време.

Дебелината на част от стената, изработена от монолитен полистирен бетон, се определя от силата и термофизичните изчисления, както и от възможностите за използване на унифициран разглобяем кофраж.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелина на стената на блоковете от полистиролДебелина на стената на блоковете от полистирол
Дебелина на топлоизолацията, сравняване на топлопроводимостта на материалитеДебелина на топлоизолацията, сравняване на топлопроводимостта на материалите
Избор и обосновка на дебелината на външните стени на жилищните помещения на сградитеИзбор и обосновка на дебелината на външните стени на жилищните помещения на сградите
Стотнадесет nostroen -2012 Покриви и покриви Покриви Изисквания за устройството, правила за…Стотнадесет nostroen -2012 Покриви и покриви Покриви Изисквания за устройството, правила за…
Индикатори за термична защита на сгради за срязване 23-02-2003Индикатори за термична защита на сгради за срязване 23-02-2003
Нормативни документи за проектиране на припокриванияНормативни документи за проектиране на припокривания
Строителство на стениСтроителство на стени
Термична защита на сградите отрязва 23-02-2003 общи разпоредбиТермична защита на сградите отрязва 23-02-2003 общи разпоредби
Samremont - зидани стени от клетъчни бетонни блокове с тухлена облицовкаSamremont - зидани стени от клетъчни бетонни блокове с тухлена облицовка
Типични проекти на многоетажни жилищни сградиТипични проекти на многоетажни жилищни сгради
» » Стените на многоетажни сгради са изработени от монолитен полистирен бетон