Примери за кухненски интериор трапезария

През миналия век трапезарите бяха считани за неразделна част от всяка къща. В крайна сметка това е мястото, където цялото семейство се събира на една маса, прекарва времето си заедно, споделя впечатления, новини, планира бъдещето и просто комуникира. Ето защо, дизайна на такова помещение трябва внимателно да бъде разгледан.


Примери за кухненски интериор трапезария

Има три основни решения за намиране на трапезария в къщата / апартамента:


  1. Трапезарията като отделна стая е специално пригодена;

  2. Трапезария в комбинация с кухня;

  3. Три в едно: кухня + трапезария + хол, свързани в една стая под формата на функционални зони.


Примери за кухненски интериор трапезария

Ако сте останали на третата опция, не забравяйте, че интериорният дизайн на кухнята-трапезарията-дневната трябва да бъде изграден върху комбинации от различни довършителни материали, текстури, както и оригинални елементи от декора.

Първата и най-важна зона в стаята е кухнята. Тя трябва да бъде колкото е възможно по-компактна: чиния за миене на чинии. Кухненският комплект трябва да заема само една част от стената и да комбинира всичко необходимо за готвене. Домакинските уреди са построени в мебели на удобна височина за домакинята. Зоната за готвене могат да бъдат разположени с бара няколко столчета (които също могат да служат като резба място) и маса за хранене разположена в другата част на помещението, като по този начин се създава зона на трапезарията.


Примери за кухненски интериор трапезария

Трапезарията изисква специално внимание. То трябва да бъде възможно най-светло. За това можете да използвате френски прозорци от пода до тавана, украсяват прозорците с красиви въздушни завеси. Над масата за хранене може да се построи окачен таван с интересна форма с оригинално осветление. Това ще разсее ситуацията на закрито, ще я направи по-жива и красива.

За всекидневната е препоръчително да се избере такава мебел, която да бъде комбинирана с цветната или индивидуалната кухня. Централното място на хола трябва да бъде диван, който визуално ще отделя хола от трапезарията и кухнята и меките кресла.Цветната украса за кухнята-трапезарията-хола е еднакво важна. Мебелите е по-добре да избират в светли, бежови нюанси, подобни на текстура. За стени е по-добре да се даде предпочитание на тапети от пастелни тонове с фин модел. Що се отнася до декоративните елементи, всичко трябва да бъде възможно най-лаконично. Стените могат да бъдат украсени с картини, снимки, които ще направят атмосферата на стаята по-уютна.

За да придадете на помещението топлота и комфорт, можете да поставите камина, близо до която всички роднини ще се съберат през зимата.


Примери за кухненски интериор трапезария
Примери за кухненски интериор трапезария
Примери за кухненски интериор трапезария
Примери за кухненски интериор трапезария

Комбинираните помещения на трапезарията, хола и кухнята удължават пространството. Нова тенденция - отхвърлянето на преградите - допринася за увеличаване на полезното пространство и запълва стаята със слънчева светлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайнИнтериорен дизайн
Модерно студио за холМодерно студио за хол
Интериорът на тристаен апартамент от АлександраИнтериорът на тристаен апартамент от Александра
Апартамент интериор в скандинавски стил 15 снимкиАпартамент интериор в скандинавски стил 15 снимки
Зониране на кухня-трапезария, интериорен дизайнЗониране на кухня-трапезария, интериорен дизайн
Тънкостта на поставяне на полилей в кухнятаТънкостта на поставяне на полилей в кухнята
Проектиран проект Стъпка 4 Изберете местоположението на кухненския комплект в кухнятаПроектиран проект Стъпка 4 Изберете местоположението на кухненския комплект в кухнята
8 Правила за проектиране на кухненски интериор в малък апартамент8 Правила за проектиране на кухненски интериор в малък апартамент
Интериорът на една малка кухня в един апартамент е по-лесно, отколкото изглежда!Интериорът на една малка кухня в един апартамент е по-лесно, отколкото изглежда!
Вътрешна трапезария от ikea - мебели и акцентиВътрешна трапезария от ikea - мебели и акценти
» » Примери за кухненски интериор трапезария