Противопожарни врати и прегради

Противопожарни врати и прегради

Грижата за безопасността на хората и имуществото става днес един от най-важните за собствениците на имоти. И това се отнася не само за жилищни сгради, но и за обществени помещения. И една от най-сериозните опасности, които могат да застрашат сградата и хората, които са в нея, са огън. Този възрастов проблем на човечеството в ерата на съвременната технология става още по-остро.

И е съвсем естествено да се стремим да минимизираме не само риска от пожар, но и зоната на евентуалното му разпространение, ако се случи едно и също нещастие. Затова правилата за пожарна безопасност се препоръчват да използват най-новите технически разработки на системи за безопасност и незапалими материали за довършване на помещенията. Също така важен елемент от системата за охрана на сгради и съоръжения е инсталирането на специални противопожарни бариери, чиято задача е да увеличат максимално съпротивлението на разпространението на огъня, като разделят големите помещения на отделни зони.Противопожарните врати и прегради са пожарозащитните бариери. Противопожарните врати са глухи или изцяло стъклени или частично остъклени, докато могат да бъдат еднолистови или двулистови. В момента пожарните врати са изработени от различни материали: дърво, стомана, стъкло и системни профили (алуминий или стомана). Вътрешната кухина на лентата е изпълнена с топлоизолационни материали, положени по ред и количество, осигуряващи определена граница на огнеустойчивост.Независимо от факта, че всички съвременни огнеупорни врати и преградни стени имат висока огнеустойчивост, те също са част от интериора, така че те трябва да се вписват във всяко стил решение на помещението и да не нарушават цялостната хармония. Те са оборудвани със специални принадлежности, които идеално съответстват на дизайна с крилото на вратата. Що се отнася до цветовото решение на такива врати и прегради, днес изборът е огромен.

Монтажът на противопожарни врати и прегради се извършва в различни производствени съоръжения, в обществени сгради, както и в жилищни сгради. На първо място, това е необходимо в помещения, където има възможност за запалване на оборудване или материали. Така че непременно противопожарните врати и преградни стени са оборудвани с помещения с огнеупорно производство, електрически табла и подстанции, вентилационни камери, помпени станции, котелни, котелни. В допълнение, те са инсталирани в машинните отделения, асансьорните зали, складовете за съхранение на запалими материали, мини и ниши за полагане на комуникации, евакуационни пътища.

В ежедневието използването на пожарогасителни структури е от значение например в апартаментите, пълнени с разнообразно оборудване (стереоуредби, домашно кино, компютри, телевизори, електрически нагреватели и други домакински уреди). В случай на късо съединение или претоварване на мрежата вероятността от пожар нараства драматично. Ако между стаите има пожарна врата. Пламъкът не се разпространява в съседните стаи.

Освен това в жилищни сгради, където има вградени нежилищни помещения, са необходими пожароустойчиви врати, които днес са типични за много големи градове. Ако на един етаж има офиси и жилищни апартаменти, в съответствие с изискванията на пожарната, вратата на офиса, която е обърната към общото стълбище, трябва да бъде огнеупорна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стенни довършителни работи по евакуационни пътищаСтенни довършителни работи по евакуационни пътища
Електричество и вода npb 106-95Електричество и вода npb 106-95
Противопожарни разстояния между къщи в цнПротивопожарни разстояния между къщи в цн
Работи по поддръжката на водоснабдителната системаРаботи по поддръжката на водоснабдителната система
Пожарна безопасност на частен дом за счупване 31-02-2001Пожарна безопасност на частен дом за счупване 31-02-2001
Пожарогасителна помпена станцияПожарогасителна помпена станция
Огнеупорни материали, декоративни панели за стени, огнеупорни материали Samara, TolyattiОгнеупорни материали, декоративни панели за стени, огнеупорни материали Samara, Tolyatti
Пожарозащитни завеси технически характеристики, снимки, ревютаПожарозащитни завеси технически характеристики, снимки, ревюта
Пожарна безопасност в офисаПожарна безопасност в офиса
Висококачествени пълни помпени агрегати за пожарогасителни системи, ниски цениВисококачествени пълни помпени агрегати за пожарогасителни системи, ниски цени
» » Противопожарни врати и прегради