Samremont - зидани вентилационни и димни канали

Вентилационни канали и димни канали.

Конструкциите от керамични камъни трябва да отговарят на изискванията на SNiP II-22-81 (1995) "Каменни и армирани каменни конструкции", SNiP 2.03.01-84. SNiP III-17-78 "Каменни конструкции", както и SNiP 23-02-2003 "Термична защита на сгради".

При извършване на зидани работи SNiP III-B.4 "Инженеринг на безопасността в строителството" се ръководи.

1. Стени с димни и вентилационни канали.

В процеса на полагане на стени са разположени димни и вентилационни канали. Те се поставят във вътрешните стени на къщата с дебелина на стената от 1,5 тухли в един ред. и в стените с дебелина 2,5 тухли - на два реда.

Подовата секция на вентилационните канали е показана на диаграмата по-долу.

Сечението на каналите отнема 140x140 мм (0,5x0,5 тухли).

Секциите коминните канали за пещи и плочи са с размери 270x140 мм (1x0,5 тухли) или 270x270 мм (1x1 тухли).

Изходът на вентилационните канали на мазето и котелното помещение е показан в раздел 1-1.Изходът на вентилационните канали на 1-ия етаж на къщата е показан в раздел 2-2.

Вентилационните канали на втория етаж на къщата са показани в раздел 3-3.

Изходът на вентилационните канали в тавана на къщата е показан в раздел 4-4.Изходът на вентилационните канали над покрива на къщата е показан в раздел 5-5.

За да маркирате местоположението на каналите, използвайте шаблон за рекламни места. който може да бъде направен от дъска с дебелина 25 мм. дължина 2500 мм и широчина 140 мм.

В дъската има вдлъбнатини за димни и вентилационни канали. Шаблонът е поставен върху зидарията, така че задника му се прилепва към вътрешната равнина на напречната стена. и изрежете каналите на напречните сечения на ножовете.

За правилната посока на каналите в зидарията и за осигуряване на тяхната форма се използват така наречените шамандури - дървени или метални шаблони. направени под формата на кутии, имащи напречна секция на каналите.

Характеристиката на шамандурата за полагане на вентилационните тръби е показана на диаграмата по-долу.

Използването на шамандурите също помага да се предпазят каналите от запушване по време на зидарията. Тъй като зидарията е готова, буйовете постепенно се движат нагоре:

  • в топло време - на всеки 6-8 реда зидария;
  • в студа - на всеки 3-4 реда.

След завършване на зидарията каналите се проверяват. преминавайки през тях топка с диаметър 100 mm. завързани върху кабела.

Полагането на каналите се извършва по начин "с подрязване с рязане на разтвора".

За изпълнение на канали използвайте обикновени тухли с подходящата лигатура на канала за зидария с зидария на стената.

Каналите обикновено са вертикални. В изключителни случаи завоите се допускат на разстояние не по-голямо от 1 м и под ъгъл най-малко 60 градуса спрямо хоризонта.

Качественото напречно сечение на каналите във всички секции (вертикално и отклонение) трябва да е същото.

Полагането на наклонени секции е направено от тухли. Когато полагате канали, използвайте цяла тухла. Стъпките от зидария внимателно се запълват с хоросан.

Вътрешните повърхности на каналите се раздробяват при рязане на зидарията, притоците на разтвора се смилат.

Полагането на канали се осъществява на същите решения. като полагане на вътрешните стени на къщата.

Обратно към съдържанието на раздела:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление и вентилация - стадопедияОтопление и вентилация - стадопедия
ENiR колекция e3 каменна зидария, ENiR на 05 декември 1986 E3, решението на Секретариата на всички…ENiR колекция e3 каменна зидария, ENiR на 05 декември 1986 E3, решението на Секретариата на всички…
Схематична схема и конструктивни елементи на каналната система за естествена вентилацияСхематична схема и конструктивни елементи на каналната система за естествена вентилация
Изчисляване на устойчивостта на топлопредаване за котелни помещения и гаражи, съгласно формулатаИзчисляване на устойчивостта на топлопредаване за котелни помещения и гаражи, съгласно формулата
Зидария на вентилационни канали от тухлена техника, материалиЗидария на вентилационни канали от тухлена техника, материали
Samremont - зидани стени от клетъчни бетонни блокове с тухлена облицовкаSamremont - зидани стени от клетъчни бетонни блокове с тухлена облицовка
Вентилация Вентилационна инсталация, производство на вентилационни системи в Нижни НовгородВентилация Вентилационна инсталация, производство на вентилационни системи в Нижни Новгород
Тухлени стени - жилищно строителствоТухлени стени - жилищно строителство
Порести марки и характеристики на керамичните тухлиПорести марки и характеристики на керамичните тухли
Общи изисквания за монтаж на димни и вентилационни тръбиОбщи изисквания за монтаж на димни и вентилационни тръби
» » Samremont - зидани вентилационни и димни канали