Чугунени отоплителни батерии тежат колко, изборът на десет и как да разглобявате чугунната батерия?

Чугунени отоплителни батерии.

Те са известни на всички, но възникват практически въпроси относно приложението. В тази статия ще разгледаме ТЕМ за тези устройства, изчисляване на теглото им и тяхното разглобяване.

Тайнис за чугунени батерии.

Електричеството не е евтин източник на енергия за отопление на къща. Но в някои случаи тя може да е единствената. Освен това е трудно да се организира висококачествено отопление в гаражи, кабини и други помещения. В такива случаи е подходящо да се използват чугунени батерии с вградени тийнейджъри.

Те се произвеждат в различен капацитет. За да се определи необходимостта от просто изчисление. Номиналната топлинна мощност на една секция е 150 W. Ако радиаторът с 10 секции изисква десет вата от 1,5 kW (150 W · 10). По-мощният може да доведе до проблем.

Те се поставят в долния колектор (хоризонтален ход) на устройството. За монтаж те имат диаметър на резбата 32 mm. Това означава, че за да ги монтирате, е необходимо да извадите капачката на радиатора и да завинтвате (без да забравяте запечатката на резбата) този уред.

За настройка те имат термостат. и в ролята на охлаждащата течност може да излезе вода, антифриз или масло. Тъй като тя ще промени силата на звука, когато температурата се промени, е необходимо да оставите Maevsky кран отворен.

Колко струва чугунната батерия?Много важен въпрос, когато става дума за тези батерии. Обикновено те се продават в четири или седем раздели. Теглото на една секция е 7,5 кг. Следователно теглото на цялата батерия ще бъде съответно 52,5 кг и 30 кг. Ето защо е по-добре да ги носите по двойки.

Особено теглото им трябва да се запомня по време на монтажа. Всъщност, заедно с охлаждащата течност (1,4 - 1,5 литра на секция), теглото на стандартната 7-клетъчна батерия е повече от 60 кг. Но те ще бъдат 10-15 секции.

Теглото изисква по-високи изисквания за закрепване. За всеки тип стена се използват различни скоби и опори. Освен това е трудно да се направи маркер прехвърляне на такова устройство.По-удобно е да направите шаблон, направен от тънък шперплат с пробити дупки на мястото на крепежните елементи.

Как да разглобяваме чугунена батерия?

Стандартната 7-клетъчна батерия дава 1050 W (7,150 W) топлинна енергия. Това е достатъчно за стая с площ от 10 м 2. Въпреки това, стаята не може да се регулира според размерите на радиатора и често има нужда от разглобяване и монтаж.

Всички раздели на тези устройства са еднакви. Те са свързани чрез нипели с нишка с диаметър 32 mm, върху които са издатини за куката. Между секциите има уплътнение.

Дезамонацията не е много трудна със специален ключ, който можете да направите сами. За удобство е по-добре да го вдигнете на работна маса, маса и други подобни.

Последователността на демонтаж е, както следва:

1. Измерете разстоянието от ръба на радиатора до мястото на откачане.

2. Поставете ключа в колектора на това разстояние и изключете зърното за няколко завъртания.

3. Ключът се премества във втория колектор и съответната скорост се изключва.

4. Процедурата се повтаря, докато не бъде напълно обезкостена.

На старите радиатори може да се наложи да се прекъснете. Завъртете обратно на часовниковата стрелка. Когато обемите са големи, напрежението на постоянното отстраняване и вмъкване на ключа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на броя на радиаторитеИзчисляване на броя на радиаторите
Какви са батериите за отоплениеКакви са батериите за отопление
Как да нарисувате препоръки за акумулаторни батерииКак да нарисувате препоръки за акумулаторни батерии
Биметален отоплителен радиатор - технически спецификацииБиметален отоплителен радиатор - технически спецификации
Чугунен радиатор ms 140 тегло, размери, допустимо налягане и други технически характеристикиЧугунен радиатор ms 140 тегло, размери, допустимо налягане и други технически характеристики
Кои батерии са по-добре да се затоплятКои батерии са по-добре да се затоплят
Предпочитат чугун или алуминий, или може би стоманаПредпочитат чугун или алуминий, или може би стомана
Как да изберем отоплителни батерии - съвети за избор на радиатори в апартаментКак да изберем отоплителни батерии - съвети за избор на радиатори в апартамент
Какво отличава чугунните радиатори на марката ms-140-500 от други моделиКакво отличава чугунните радиатори на марката ms-140-500 от други модели
Монтаж на чугунени радиатори за отоплителни инструменти и монтажМонтаж на чугунени радиатори за отоплителни инструменти и монтаж
» » Чугунени отоплителни батерии тежат колко, изборът на десет и как да разглобявате чугунната батерия?