Таванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направя

Как да си направим таван в кухнята с гипсокартон

Мислейки за ремонтите в кухнята, обърнете внимание как да направите таван. Тя трябва да бъде красива и перфектно съчетана с целия интериор на стаята. В допълнение, тя трябва да бъде лесна за почистване, защото в кухнята, дори и с добра вентилация все още ще пуши и мръсотия. Много добра опция за тавани в кухнята е гипсокартон.

Предимството на гипсокартонния таван е, че е лесно да се почисти и да се инсталира лесно.Гипсовият картон е гипс, облицован с картон. Гипсните структури са доста тежки и не изглеждат много привлекателни. За да ги направи визуално по-лесни и да им даде по-естетически вид, картонът се използва. След инсталирането на гипсокартона трябва да бъдат боядисани или залепени на стената. Външен вид гипсокартон тавани в кухнята зависи от предпочитанията на собствениците. Важно е да се създаде не само красив дизайн, но и да се хармонизира с всички елементи на интериора и да се радваме с неговите цветове.

Таванът на гипсокартон в кухнята и неговите характеристики

Има много опции за това как да направите тавана на собствените си ръце в кухнята, декорирайки го със структура, изработена от гипсокартон. Всички ще изглеждат много красиви. Въпреки това, гипсокартон е спечелил заглавието на идеален вариант за проектиране на тавана кухня, не само заради неговите естетически параметри, но и за различни положителни качества.Първо, с гипсокартон всички неравности на тавана са напълно скрити, което ви позволява да се скриете под него, например всички непривлекателни кабели. На второ място, такъв таван издържа на различни видове ефекти, дори пожар.

Структура на гипсокартона: (1-мазилка, 2-картон).

В допълнение, той абсорбира звука много добре. Той не се страхува от водата, той е лесен за почистване, без да изисква много грижи. Друго важно предимство на таваните от гипсокартон в кухнята е възможността за осветяване с прожектори, осветление или обратно, затъмняване на необходимите зони.

Този таван в кухнята можете да направите свои собствени ръце по различни начини: плоски или с раздели на две нива, а дори и повече. С всички положителни нюансите на инсталирането на таван гипсова не забравяйте едно от своята слабост: тя отнема няколко сантиметра от височината на помещенията, поради което не е желателно да се използват в ремонта на малка кухня. Друг недостатък е сложността на самоинсталацията. гипсокартон листа са по-скоро тежки, така че ако се монтира на тавана сам, се нуждаят от помощ най-малко един човек.

Ключови инструменти и материали

Ще ви са необходими следните инструменти:

  • рулетка;
  • молив;
  • отвертка;
  • удар;
  • лазерно ниво (не стреляй и не го получи, ще ти помогне добре).

Инструменти за монтаж на гипскартон.

Освен това на окачванията се закрепват профили с ширина 7 см. След това листите от гипсокартон се монтират директно. Тяхната стандартна ширина е 12,5 мм, но понякога може да ви посъветват листове с широчина 9,5 мм. Има много спорове по този въпрос. Но е по-добре да изберете лист с дебелина 12,5 мм, защото той ще бъде по-силен, устойчивостта на огъване също ще бъде по-голяма, което съответно намалява вероятността от увиване. Ако е необходимо, можете да изберете влагоустойчиви и огнеустойчиви листове от гипсокартон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пластмасови тавани в кухнятаМонтаж на пластмасови тавани в кухнята
Гипсокартон таван с осветлениеГипсокартон таван с осветление
Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
Гипсокартон таван в кухнятаГипсокартон таван в кухнята
Проектиране на таван за гипсокартон за кухняПроектиране на таван за гипсокартон за кухня
Какъв е най-добрият начин да се направи таван в кухнята? Избор на материалКакъв е най-добрият начин да се направи таван в кухнята? Избор на материал
Простри тавани в дизайна на кухнята на снимката и отзивитеПростри тавани в дизайна на кухнята на снимката и отзивите
Дизайн на кухниДизайн на кухни
Дизайн на тавани от гипсокартон в дизайна на кухнята, снимкаДизайн на тавани от гипсокартон в дизайна на кухнята, снимка
Дизайн на фалшив таван в идеите за кухнятаДизайн на фалшив таван в идеите за кухнята
» » Таванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направя