Пригответе стени, таван за боядисване

Как да подготвим стените, тавана за боядисване или измиване на повърхността за боядисване.

Начало? Ремонт? Ремонт на помещения? Как да подготвим стените, тавана за боядисване или измиване на повърхността за боядисване.

Днес ще разгледаме ситуацията, когато е необходимо да пребоядим стените или тавана, с други думи да направим обновяване на стаята. Когато всичко е в отлично състояние, но искате да промените цвета, променете дизайна на стаята. Тук и възниква въпросът - как да подготвим стените, тавана за боядисване? Един от важните аспекти на висококачественото боядисване е подготовката на съществуващия слой, за което ще бъде разговорът.Как да подготвим стени, таван за боядисване или как да пребоядисаме, актуализираме.

Основното изискване ще бъде доброто качество на съществуващата боядисана повърхност, липсата на пукнатини, дупки и други дефекти. С други думи, стаята ви трябва да е в отлично състояние.Какво трябва да се направи за качествена подготовка за боядисване на тавана, стените в този случай? Това е просто - имате нужда от добра адхезия на боята към съществуващия слой и естествено правилно боядисване. За да направите това, внимателно подгответе, изплакнете съществуващото покритие, отстранете праха, мръсотията, чуждите включвания и обезмаслете. С други думи, прилагаме метода за пране.

Защо се приготвя, измийте с препарат? За да се осигури прилепването на новата боя със стария слой боя, препаратът омекотява, матира старата боя.

Защо да използваме препарат "Maalipesu" (Tikkurila) за подготовка на стени, таван за боядисване?

  1. Една вода не премахва напълно цялото натрупване на кални частици, тъй като има ниска мощност на мокрене.
  2. Измиването с традиционен разтвор на сода работи по-ефективно на повърхността на маслени бои, в нашата ситуация измиването със сода разтвор няма да бъде ефективно.
  3. Добавянето на активното вещество върху повърхността разхлабва мръсотия адхезия със старата оцветяване. Тензид молекули, присъстващи в препарата имат отлично свойство да проникне между боя слой и по този начин мръсотия обхване цялата повърхност, докато овлажняване. Така, мръсотия се превръща във фина маса без повторно придържа към третираната повърхност.
  4. С помощта на механични движения мръсотията се отделя. Токсините, които се съдържат в препарата, ще предотвратят повторното залепване на мръсотията.
  5. Преди да започнете подготовката, не забравяйте да опитате върху малка част от стената, а таванът трябва да провери степента на експозиция на съществуващото покритие.

За подготовката на стени, таван за боядисване, първо почистваме боядисаното покритие с разтвор, състоящ се от концентрат и вода. Разтворът се нанася върху повърхността с четка или гъба. Важен фактор за отстраняване на мръсотията е времето, през което разтворът действа върху повърхността и времето за обработване на повърхността. След обработка с разтвор, трябва да измием повърхността с вода, да измием калта и самия разтвор. Когато работите с почистващия препарат "Maalipesu" (Tikkurila), прочетете инструкциите и спазвайте безопасността на работното място.

С помощта на детергент "Maalipesu" (Tikkurila), можете да подготвите стените, тавана за боядисване, осигурявайки добра адхезия към следващия слой. Или можете просто да почистите замърсените места, да направите освежаващо ремонт на помещения или глобално общо почистване на стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисайте тавана със собствените си ръцеБоядисайте тавана със собствените си ръце
Боядисване на стени цена за работа Цена на боядисване стени, цени на m2 от mehstroyotdelkaБоядисване на стени цена за работа Цена на боядисване стени, цени на m2 от mehstroyotdelka
Боядисване на стени в цветова схемаБоядисване на стени в цветова схема
Подготовка за боядисване на стениПодготовка за боядисване на стени
Какъв цвят боя тавана в банята? Латекс, акрилна и боя на водна основаКакъв цвят боя тавана в банята? Латекс, акрилна и боя на водна основа
Тапети за боядисване във вътрешността на апартамента, предимства и възможности за боядисванеТапети за боядисване във вътрешността на апартамента, предимства и възможности за боядисване
Боядисване на стени и таваниБоядисване на стени и тавани
Цената за боядисване на стените на квадратен метър, цената на частните майстори в Москва и региона…Цената за боядисване на стените на квадратен метър, цената на частните майстори в Москва и региона…
Боядисване на стени и тавани с пръскачкаБоядисване на стени и тавани с пръскачка
Как да подготвим тавана за боядисване на собствените си снимки и видеоклиповеКак да подготвим тавана за боядисване на собствените си снимки и видеоклипове
» » Пригответе стени, таван за боядисване