Прозорец индустрия в тухлена зидария зидария, устройство и размери

Как да направите или затворите прозорец, отворен в тухлена зидария

Всеки знае, че поддържането на топлината в къщата много често зависи от прозорците. Всички нови сгради са построени с модерни топлоизолационни прозорци. От правилната конструкция зависи колко топло и удобно ще бъде в новата къща. Прозоречните отвори в зидарията трябва да бъдат предварително проектирани и изчислени, всички размери са отразени в чертежите на проекта на издигнатата сграда.

Запазването на топлината в къщата до голяма степен зависи от това колко правилно са инсталирани прозорците.

Устройството на всички прозоречни конструкции в тухлени стени трябва да се извършва с голямо внимание и при задължително спазване на всички технологии.

Инструментът, необходим за провеждане на устройството на отворите за прозорци в зидарията:

 1. Върналата линия.
 2. Мистрия на зидаря.
 3. Чук на Мейсън.
 4. Нивото на бара.
 5. Картонът на Мейсън.
 6. Fancy.
 7. Член.
 8. Ниво на хидроенергия.
 9. Рулетка и сгъване m.
 10. Извличането.
 11. Poryadovkoy.
 12. Гон.
 13. Кутията на Мейсън.

Зидане на отвори за прозорци в тухлена стенаЧесто се случва строителите да започнат да инсталират пластмасови прозорци в долните етажи на къщата, докато зидарите завършват само полагането и подреждането на прозорците на горните етажи. В този случай отклоненията в размерите на отвора от съществуващите чертежи не се допускат дори с 1 cm.

За добра топлоизолация в отвора на прозореца с лице към фасадата се прави с издатина? тухла спрямо груб строеж (перваз под прозорците). Затова, за да не пропуснете с размерите, е необходимо да имате представа как стъкленият модул е ​​монтиран в отвора на прозореца.

жилетки:1. Железобетон

2. От стоманен профил или ъгъл.

3. Клей тухла.

4. Арк тухла.

Прозорците обикновено се изработват след два комплекта от пет рядка зидария, а под перваза на прозореца трябва да има още един бум. По този начин прозорецът се отваря някъде на 14-ия ред от тухлена зидария. По време на полагане на стената, в която ще има отваряне на прозореца, зидарят трябва незабавно да вземе предвид размерите на чертежите. Полагане на първия ред облицовка трябва да се направи, така че всички краища на отвора съвпадат с вертикалния шев на стената или да излезе под средата на тухла.

Широчината на отвора трябва да бъде направена малко по-широка от посочената на чертежите за височината на отвора. В никакъв случай те вече не могат да бъдат направени. Можете да регулирате височината на отвора, като регулирате дебелината на шева.

За да се покрият отворите на прозореца, обикновено се използва 120-ия ъгъл. Тя е предварително нарязана на размерите (в същото време е необходимо да оставите сцеплението около 10 см) и да сте оцветени. Ъгълът е строго ориентиран хоризонтално. За да направите това, е необходимо лицето на всички редове също да е строго хоризонтално.

Често по време на строителството на вили направи прозорци с полукръгли, извити и дори кръгли форми. Зидането на такива конструкции изисква висока степен на квалификация на изпълнителя. За да покриете прозоречните отвори, използвайте метални ъгли, самостоятелни или готови бетонни мостове и монолит на място.

Ами ако стената вече е издигната и сте решили да направите друг прозорец? Или може би искате да направите реконструкция в апартамента и да построите прозорец в тухлената стена между двете стаи? Има изход. В такива случаи може да се направи прозорец.

Инструментът, необходим при създаване на отвори за прозорци в съществуваща тухлена стена:

 • чук;
 • скрап;
 • връх;
 • шейна чук;
 • кофраж;
 • българският;
 • удар;
 • триъгълник;
 • ниво сграда;
 • рулетка;
 • маркер.

Етапи на монтаж на отвори за прозорци в завършената стена

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на прозорци в къща или дървена къща - Чехи Serpuhov ПодолскМонтаж на прозорци в къща или дървена къща - Чехи Serpuhov Подолск
Предлагат се пластмасови, алуминиеви, дървени прозорци, продажба и монтаж на прозорци в районите…Предлагат се пластмасови, алуминиеви, дървени прозорци, продажба и монтаж на прозорци в районите…
Цена тухлена зидана стенаЦена тухлена зидана стена
Разфасовки и полиРазфасовки и поли
Пластмасови прозорци как да изберемПластмасови прозорци как да изберем
Плъзгащи се прозорци на лоджиятаПлъзгащи се прозорци на лоджията
Стандартни размери на пластмасови прозорци в дървена къща според гостаСтандартни размери на пластмасови прозорци в дървена къща според госта
Пластмасови прозорци в тухлена къщаПластмасови прозорци в тухлена къща
Как да вмъкнете пластмасови прозорци със собствените си ръце, монтаж на пластмасови прозорци в…Как да вмъкнете пластмасови прозорци със собствените си ръце, монтаж на пластмасови прозорци в…
Как да измерваме правилно пластмасов прозорец - стандартни размериКак да измерваме правилно пластмасов прозорец - стандартни размери
» » Прозорец индустрия в тухлена зидария зидария, устройство и размери