Как да изберем комбинация от цветове, текстури и мотиви към тапета

Как да изберем подходящите завеси за тапети

  • Цветна комбинация от стени и завеси
  • Комбинацията от модели завеси и тапети
  • Завеси - стилен интериор

Стилът на стаята се състои от хармонично съчетание на всички детайли на интериора: материали, цветова палитра, текстура, декоративно покритие. Ето защо е много важно да изберете правилните декоративни елементи и декор на помещения. Как да изберем завеси за тапети? Първо трябва ясно да определите в кой стил искате да проектирате вашата къща, апартамент или офис. Обикновено предпочитанието за стила произтича от индивидуалността на човека. Работа, хоби, начин на живот - всичко това неволно се отразява в интериора.Изборът на завеси зависи от цялостния стил на стаята, цветовата схема, вашите вкусови предпочитания.

Последният етап от дизайна на стаята е завесите. Правилно избраните завеси могат да се превърнат в истинска декорация на стаята. Буйни перде, Pelmets, пискюли и други богати на финала - на класиците на двореца, римски щори - за страната, както и завеси, за смесване с цялостната ситуация, подходящ за хай-тек стил и минимализъм. Дизайнът на отвора на прозореца трябва да бъде продължение на стените. Тогава възниква въпросът как да изберете пердета за тапета.

Цветна комбинация от стени и завесиФигура 1. Таблица на цветовите комбинации.

Днес всеки иска да остане в тенденция - на върха на вълната на модата и популярността. От това може да зависи кариерата и целият живот на човек. Стилът трябва да бъде поддържан във всичко. И обзавеждането на апартамент или къща изразява човешката природа много ясно. Ето защо, дори и при декорирането на прозорец, трябва да се придържате към основните аспекти на дизайнерското изкуство, което ще ви помогне да изберете правилните завеси за тапети и общото положение на стаята.

  1. В малките стаи цветът на завесите трябва да повтаря основния тон на тапета. Контрастирането със стените на завесите допълнително ще открадне малко пространство в стаята.
  2. Ако тапетът с украшение, тогава завесите са избрани монофонични. Цветът на завесите може да повтаря основния тон на тапета или цвета на шаблона. Пелерината обикновено е по-тъмна от основния цвят. След това, при избора на тона, завесите трябва да бъдат отблъснати от дневната светлина на стаята. Ако слънчевите лъчи цял ден наводняват стаята с ярка светлина, за пердетата можете да изберете по-тъмен тон. Когато прозорецът отива към северната страна и слънчевата светлина катастрофално не е достатъчна - изберете за завесите повече светли нюанси.
  3. Поради цвета на завесите, можете да коригирате визуалното възприятие на размерите на стаята. Например, ярките пердета визуално бутат стената с отвора на прозореца, а ярката порта от сочни нюанси ще доближи прозореца.
  4. Не пренебрегвайте правилото за комбиниране на цветовете: топли цветове са избрани за топли нюанси (Фигура 1), а студените цветове се комбинират само с подобни тонове.
  5. Завесите от топли нюанси визуално заемат повече пространство и се възприемат като изпъкнали детайли на интериора. Цветовете на студената палитра визуално разширяват пространството на стаята.

Фигура 2. Декорация на прозорец с тюл и завеси за ден и нощ.

Много често прозорецът се отваря в два слоя: тюл за деня и завеси за нощно време. В този случай един от слоевете трябва да съответства на основния тон на тапета. Обикновено това е лек тюл и по-тъмни завеси под цвета на стените. Но оригиналното решение е точно обратното. Ако стаята е добре осветено с естествена светлина или това е спалнята, това е възможно да се приложи модерен дизайн техника - тюл тъмните оттенъци и светлинни завеси (Фигура 2.).

Връщане към съдържанието

Комбинацията от модели завеси и тапети

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пердета в хола СнимкаПердета в хола Снимка
Как да изберете размера на завеситеКак да изберете размера на завесите
Как да изберем подходящите завеси в кухнятаКак да изберем подходящите завеси в кухнята
Завеси на бели тапети идеи за избор на снимкиЗавеси на бели тапети идеи за избор на снимки
Избирайки цвета на завесите на прасковите тапети, идеите за фотографията на интериораИзбирайки цвета на завесите на прасковите тапети, идеите за фотографията на интериора
Дизайн на завеса за спалня Снимка Красива завеса модел за спалняДизайн на завеса за спалня Снимка Красива завеса модел за спалня
Опции за избор на пердета за мебели в домашни идеи за снимкиОпции за избор на пердета за мебели в домашни идеи за снимки
Как да изберем подходящите завеси в кухнята? 5 ценни съветаКак да изберем подходящите завеси в кухнята? 5 ценни съвета
Как да изберем завеси за интериораКак да изберем завеси за интериора
Как да изберем завеси в холаКак да изберем завеси в хола
» » Как да изберем комбинация от цветове, текстури и мотиви към тапета