Устройството на сглобяемото мазе е направено от себе си!

Изработваме сглобяеми подови настилки със собствени ръце

Предварително изработената фундаментна лента е една от сортовете на лентова конструкция на основата. Структурата се състои от масивна стоманобетонна лента, разположена под цялата повърхност на сградата. Лентата от железобетон се монтира не само по стените на сградата, но и под вътрешните преградни стени на лагера.

В сравнение с други видове структури, основата на лентата е най-лесната за инсталиране и има доста проста структура, така че да можете сами да я направите. Устройството на сглобената фундаментна лента ще бъде ясно за почти всеки, който някога е имал подобен професионален опит.Въпреки че фундаментът на лентата има добри характеристики, той е доста сложен в строителството. Да, и евтино решение, което не може да се нарече, потреблението на строителни материали е доста значимо. Също така, в случай на сглобяема версия на колан, е необходимо да се използват услугите на кран-оператор и специално оборудване.

Най-оптималните опции за използване на основата на лентата са:

  • строителството на къщи и сгради, в които техните носещи стени са изработени от монолитен бетон, строителни камъни или тухли
  • строителство на къщи, чиито етажи имат значително тегло
  • издигането на къща на място, където почвата не е достатъчно хомогенна и може да доведе до добавки

Срок на действие на основната структура

В зависимост от вида на основата, използвана при строителството на строителни материали, животът на основата може да бъде различен. Например монолитна основна структура може да продължи до 150 години. Но основите на лентата, изработени от циментов разтвор или тухли, могат да продължат до 50 години. Устройството на сглобяемите основи на мазета позволява да работи най-малко 75 години, което е доста дълъг период.Характеристики на конструкцията на основите на колан тип

В зависимост от дизайна, лентите за основа могат допълнително да бъдат разделени на няколко вида. Има основи от монолитен тип лента, изработени от различни строителни материали. Съществуват и сглобяеми основи от ленти, изработени от отделни блокове от бетон в специализирани предприятия.

В допълнение, основите тип лента могат да бъдат плитки и силно вдлъбнати, в зависимост от устройството. На това зависи какъв ще бъде общото натоварване на основата.

Типът лента тип фундамент с незначително погребение може да се използва за изграждане на "леки" къщи структури с пенобетон, дървен материал и други леки строителни материали.

В случай, че през зимата има значителна обработка на почвата на строителната площадка, а самата къща е изградена от масивни блокове, се препоръчва да се използва само дълбоко заровен тип мазето. Тази фондация също ще трябва да бъде издигната в случай, че в къщата се строи мазе на доста голяма площ.

Как да направите лента основа: материали

Обикновено за създаването на фундаментно устройство за предварително направена лента се използват материали като стоманобетон, стоманобетонни блокове и плочи, тухли и бубетон. Най-често срещаният тип основа на лента е фундаментна структура, изработена от бетон-бетон. Този състав се състои от смес от бетон и големи нетретирани камъни.

Този тип фундаментна конструкция също се различава от ниската цена, тъй като използва достъпни пясък, цимент и натрошен камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на основна сглобяема лентаИзбор на основна сглобяема лента
Формова лента - конструкция от А до ЯФормова лента - конструкция от А до Я
Фондация за лентиФондация за ленти
Монолитна основна плочаМонолитна основна плоча
Формова лента за видовете къщи и изчисленияФормова лента за видовете къщи и изчисления
Монтаж на монолитни основиМонтаж на монолитни основи
Какви са основите на основата на лентата, изграждането на основата на лентата, избора на основата,…Какви са основите на основата на лентата, изграждането на основата на лентата, избора на основата,…
Полагането на основата на лентата, работните характеристикиПолагането на основата на лентата, работните характеристики
Изчисляване на армировката на основата на лентата за определяне на количеството материалиИзчисляване на армировката на основата на лентата за определяне на количеството материали
Изчисляване на калкулатора на основния камъкИзчисляване на калкулатора на основния камък
» » Устройството на сглобяемото мазе е направено от себе си!