Какво е по-евтино бар или пяна блок за цените на жилищата, характеристики, плюсове и минуси

Какво е по-евтино - блокира от пенобетон или лъч?

Доста често притежателите на земя и собственици на земя имат нужда да построят къща. Видът на бъдещата сграда се определя в зависимост от предназначението й (за постоянно пребиваване или за пролетно-летния сезон) и финансовите възможности. Ако средствата не позволяват да се построи капитал (или няма смисъл в това), тогава мнозина избират блок или пяна.

Спорът за коя къща е по-добре - дървена или бетонна, продължава няколко години. Тя възниква след като блокове от клетъчен бетон масово се появяват на пазара и създават реална конкуренция. В полза на всяко доказателство за много фактори. Има пламенни привърженици на дърво, доказващи, че е по-евтино да се построи къща от бар. Техните противници твърдят обратното и казват, че блокът от пяна е идеален за малка къща. Всеки собственик има право да избере свой собствен вариант, но решението трябва да бъде мотивирано.

Кой материал е по-евтин?

Изучавайки пазара, повечето разработчици предпочитат по-достъпна цена. Екологичността, издържливостта, пожарната безопасност отиват на задната горелка, ако сумата обещава да бъде сравнително малка. Penoblok е направен от евтин клетъчен бетон с използване на добавки и пенообразуватели, цената е доста ниска. Най-евтиният бар е изработен от естествено дърво, защото цената му винаги ще бъде по-висока.Има материали за зидария, чиито цени са дори по-ниски. Много хора знаят, че блокът от пепел е по-евтин, а не пяна. Като алтернатива може да се има предвид и газобетон. Но преследването на евтиността не винаги е полезно. Ако сервизното помещение от блока на цимент е добър избор, тогава къщата от него е далеч от правилното решение.

Дървена къщаТези, които мечтаят да живеят в уютна и екологична къща, изберат бар. предимства:

 • ниска топлопроводимост;
 • екологична съвместимост;
 • не се изискват сложни довършителни работи;
 • евтина основа;
 • трайност;
 • кратко време за изграждане (за сухи суровини).

Барът на естествената влага е по-евтин, но отнема около 1,5 години, за да се свие. Препоръчително е да купувате сухи или залепени лъчи, въпреки че те са много по-скъпи.

На минусите на сгради от дърво може да се припише запалимост, загуба на външна красота след няколко години работа. С оглед на обработката на лъча с различни химически съединения за подобряване на потребителските качества, не е правилно да се говори за пълна екологична съвместимост. И изявлението относно топлината на дървената къща ще бъде точна само ако се извършват допълнителни изолационни работи.

Пянобетонни конструкции

Строителството на къщи от клетъчни бетонови блокове се осъществява за кратко време - от 2 до 6 месеца. Penoblock е екологично безопасен и издръжлив материал. Други предимства са:

 • пожароустойчивост;
 • увеличаване на силата през годините;
 • висока шумоизолация;
 • правилни геометрични форми;
 • устойчивост на корозия, гниене.

В същото време, пяната бетон лесно преминава влага, така че изолацията е задължително задължително. Къщите, изработени от блокове от пяна, изискват завършване както отвън, така и отвън. По време на работа някои блокове могат да се счупят. Въпреки очевидните недостатъци, много от тях избират изграждането на блокове, защото ще струват по-малко.

Интересно решение на спора кой от двата материала е най-добър е комбинираната ерекция. Плоковите блокове формират основата на първия етаж, където се помещават помещения за комунални услуги, кухня, баня. И вторият етаж е построен от дърво, има само дневни. Тази версия на къщата е подходяща за тези, които не могат да решат в полза на лъча или пяна блок.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Насипване на пяна блокове със собствените си ръцеНасипване на пяна блокове със собствените си ръце
Колко кубчета блокове пяна трябва да построите къща на 10 метра на 10 метраКолко кубчета блокове пяна трябва да построите къща на 10 метра на 10 метра
Бюджетна къща за себе си Как да спестите пари при изграждането на собствената си къща?Бюджетна къща за себе си Как да спестите пари при изграждането на собствената си къща?
Стандартен размер на газовия блокСтандартен размер на газовия блок
Добавяне на веранда към къщата от пяна блокове, бетон бетон характеристикиДобавяне на веранда към къщата от пяна блокове, бетон бетон характеристики
Покриванията за къщата от блокове от пянаПокриванията за къщата от блокове от пяна
Къща от 10 до 10 едноетажни, изработени от пяна блокове, изправени бързо с икономии на разходиКъща от 10 до 10 едноетажни, изработени от пяна блокове, изправени бързо с икономии на разходи
Какво и как да мазилка стени на пяна блокове и газобетонКакво и как да мазилка стени на пяна блокове и газобетон
Разликата между блока от пяна и газовия блок е просто обяснениеРазликата между блока от пяна и газовия блок е просто обяснение
Колко блокове от пяна в 1 м3 отчитат оценката за изграждане на къщаКолко блокове от пяна в 1 м3 отчитат оценката за изграждане на къща
» » Какво е по-евтино бар или пяна блок за цените на жилищата, характеристики, плюсове и минуси