Субстрат под ламинат

Субстрат под ламинатЛаминатът е широко използван в строителството, като устойчив на износване, сравнително издръжлив и сравнително евтин подови покрития. Когато полагането между ламинат и основата на пода е задължително поставено междинно покритие - субстрата. Субстратът под ламинат изпълнява важни функции, така че не го спасявайте. Последващата корекция на проблемите, които са възникнали поради неизползването на субстрата, ще бъде много по-скъпо.

Важни функции на основата под ламинат

  • Осигурете плавно полагане. Субстратът изглажда всякакво неравности на бетонната замазка, като се получава подовата основа. Той компенсира разстоянията във височината на пода и дава по-стабилна и равна повърхност.
  • Предоставяне на шумоизолация. Субстратът под ламинат осигурява шумоизолация, "прикрива" стъпките. Намаляването на различните типове шум в стаята зависи от дебелината на субстрата.
  • Предоставяне на изолация срещу влага. Подложката предпазва ламината от проникване на влага от дъното на пода. Прекомерната влага може да доведе до повреда на ламината. Производителите на ламинат за осигуряване на изолация срещу пароизолация и влага препоръчват използването на дебелина на полиетиленовия филм 0,2 мм под основата за ламинат.


За да може ламинатният субстрат да изпълни всички тези функции, той трябва да бъде правилно положен. Първо, ръбовете на основата не трябва да се навиват по стените. На второ място, не е необходимо подложката да бъде поставена под ламинат в няколко слоя.

Видове субстрати под ламинат

Сега какъв вид субстрати са на разположение под ламинат и какъв материал:

  1. Субстрат под ламинат на изолон. Isolon е пенополиетилен. Материалът е доста крехък, лесно се уплътнява под товар и бързо се разкъсва. Но субстратът от него е достатъчно лек, евтин и не се страхува от влага. Такъв субстрат бързо се вписва, е удобен и не е трудно да се определи. Освен това има добра шумоизолация. Но влажността е слаба. Свържете субстрата с лента.
  2. Субстрат под ламинат, изработен от полистирол. Обикновено такъв субстрат се състои от два слоя: първият слой е полистирен, а вторият слой е алуминиево фолио. Тези слоеве са взаимосвързани. Поставете основата нагоре с фолио и свържете с лепило лента от алуминиево фолио или станиол. Тази лента се продава във всеки строителен магазин. Полистиреновият субстрат е по-скъп от изолационния субстрат и натрупването му е малко по-сложно. При натоварване той лесно се компресира.
  3. Субстрат под ламинат въз основа на техническа щепсела. Тази подложка е най-скъпата от всички произведени, но почти не се натиска под ламинат, но също така има добра звукоизолация и топлоизолационни свойства. Този вариант е по-подходящ за помещения и почти не е подходящ за кухни и други помещения с висока влажност. Подложката от корк след полагането й (но преди полагане на ламинат) трябва да бъде покрита с водоотблъскващ материал. Като опция - субстрат с допълнително покритие от каучук или битум, тъй като не се страхува от влага.
  4. Субстрати от ламинат и специални материали. Такива субстрати се произвеждат от някои фирми от техните нетрадиционни материали. Например, полимерна пореста субстанция или субстрат на Silent System, субстрат под формата на пресовани плочки от дървесни влакна или Uni-softboard и други. Тези субстрати имат добри свойства и качество, но те не могат да бъдат недвусмислено оценени без проверка на практика.

Дебелината на субстрата под ламинат трябва да бъде достатъчно тънка или по-точно не повече от 4 мм. Ламинатът и основата за ламинат не трябва да са от един и същ производител. Преди поставянето на ламинат подът трябва да бъде изравнен. Най-добрият вариант, ако разликите в пода не надвишават 1,5-2 мм.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Коркова подложка под ламинатКоркова подложка под ламинат
Изберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинатИзберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинат
Субстрат под ламинат и паркет tuplexСубстрат под ламинат и паркет tuplex
Подложка под подови настилкиПодложка под подови настилки
Кой субстрат да поставите под ламинат - интересно женско онлайн списаниеКой субстрат да поставите под ламинат - интересно женско онлайн списание
Подложка за ламинатПодложка за ламинат
Как да изберем субстрат за ламинат Оптимална дебелина на субстрата СъветиКак да изберем субстрат за ламинат Оптимална дебелина на субстрата Съвети
Субстрат от всякакъв вид, който да купи в светецаСубстрат от всякакъв вид, който да купи в светеца
Дебелината на корк субстрат под ламинат, каква е правилната дебелина трябва да бъдеДебелината на корк субстрат под ламинат, каква е правилната дебелина трябва да бъде
Субстрат под топъл под вода, инфрачервен филмСубстрат под топъл под вода, инфрачервен филм
» » Субстрат под ламинат