Инсталиране на прозорци в гаража

Инсталиране на прозорци в гаража

Благодарение на подходящото разположение на прозорците в стените на вашия гараж, можете напълно да се откажете от използването на изкуствено осветление в светлия период от деня. Освен това, вие допринасяте за естествената вентилация на гаража.

Традиционният прозорец на гаража е направен под формата на хоризонтално удължени правоъгълници. И ги поставете в горната част на страничните стени.

Стъклени блокове в гаража

Най-често срещаната опция за организиране на естественото осветление на гаражите е монтирането на стъклени блокове. Този материал създава приятно меко осветление. Предимствата на стъклените блокове са тяхната огнеустойчивост, добра топло- и звукоизолация. За монтирането на стъклени блокове те фиксират полимер-цимент или цименто-пясъчен разтвор.

Прозорци с двоен стъклопакет в гараж

Прозорците с двоен стъклопакет са продукти, чиято конструкция включва няколко херметично запечатани стъкла. Затвореното пространство, разположено между прозорците, се запълва със сух въздух. Това елиминира образуването на кондензация, замъгляване на стъклените повърхности.

Прозорци с двоен стъклопакет, поставени върху замазки или профилирани уплътнения (пластмасови или гумени) с U-образна форма. След това те се фиксират посредством метални филета върху винтовете.Използваната гума за уплътнения трябва да отговаря на следните параметри:

имат якост на опън от поне 6 MPa,

Стъкла, поставени в дървени свързващи елементи

На повърхността на реброто на долната греда на прозоречната кутия, която ще се изпълни, направете жлеб с ширина 20 мм и дълбочина 10 мм. Тогава ще регистрира ниския прилив.Степете елементите.

Прозорец кутия

Прозоречната кутия е фиксирана в стената с шипове (нокти с вдлъбнатини). Те са заклани в шевовете на зидарията.

За да се улесни монтирането на стъклото, се използват следните методи:

Преди началото на остъкляването, жлебовете на отворите на прозореца се довеждат до състояние на перфектна чистота.

На периметъра на стъклото шмирката е скосена. С други думи, ръбът на стъклото е заострен под ъгъл от 45 градуса.

Има няколко начина да инсталирате стъкло в прозореца:

Стъклото се вкарва на един кит.

Стъклата се поставят в жлебовете, след което се фиксират с гвоздеи или гвоздеи, които са запушени до дълбочина от 7 мм до 10 мм. Тогава стъклото допълнително се укрепва с шпакловка, затягайки го по-близо до жлебовете.

Преди да поставите стъклото, поставете слой замазка върху гънките. След това фиксирайте стъклото и запълнете празнините, оставени в гънките - това ще им попречи да проникнат във водата.

Закрепване на стъкла с помощта на стъклени перли

Филетата се наричат ​​стелажи, които се поставят в гънките и се закрепват с винтове или болтове. Остъкляването с помощта на стъклени перли позволява използването на "легла" замазка заедно със сухи или замърсени шпакловки. Освен това, стъклото може да се фиксира с стъклени перли и без да се използва шпакловъчен материал. В този случай обаче степента на плътност на очилата ще бъде ниска.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени прозорци с прозорци с двоен стъклопакет, материали, популярни профилиДървени прозорци с прозорци с двоен стъклопакет, материали, популярни профили
Дървени европрозорци и дървени прозорциДървени европрозорци и дървени прозорци
Какви пластмасови прозорци да изберем? Сравнение на изолираните стъклени единициКакви пластмасови прозорци да изберем? Сравнение на изолираните стъклени единици
Веранда от пластмасови прозорци вариант за разширяване на жилищната площ на къщатаВеранда от пластмасови прозорци вариант за разширяване на жилищната площ на къщата
Производство на дървена европрозорци, оборудване, технология, производство на дървени европрозорци…Производство на дървена европрозорци, оборудване, технология, производство на дървени европрозорци…
PVC дограма PVC устройство, композицияPVC дограма PVC устройство, композиция
Пластмасов стъклопакет за изолация на стъклоПластмасов стъклопакет за изолация на стъкло
Дървени прозорци с двоен стъклопакет, цени от производителя от БеларусДървени прозорци с двоен стъклопакет, цени от производителя от Беларус
Стена от стъклени блоковеСтена от стъклени блокове
Замяна на стъкло в двоен стъклопакет със собствени ръце в пластмасов и дървен прозорецЗамяна на стъкло в двоен стъклопакет със собствени ръце в пластмасов и дървен прозорец
» » Инсталиране на прозорци в гаража