Как да направите таван с избор на осветление и основни правила за инсталиране

Как да изберем и направим таван с осветление

Валентина, Самара пита:

Добър ден! Наскоро реши да направи ремонт в хола. Искам да създам нещо наистина необичайно. Харесва ми дизайн с чисти, голи стени и необичайно осветление на тавана. Може ли да ми кажете как да направите таван с осветление? Какви са типовете и какво е по-добре да избирате?

Експертните отговори:Отговорът на въпроса как да се направи таван с осветление не може да бъде недвусмислен. Има няколко вида осветление на тавана: с помощта на точкови диоди, LED ленти и неонови лампи. Най-равномерното разсейване на светлината може да се постигне с помощта на лентово осветление и се освобождава във всички нюанси на дъговия спектър.Монтажната технология ще зависи пряко от избора на подсветката.

Осветяването на горната равнина на стаята се прави с различни цели:

  • да се създаде оптична илюзия;
  • за да изберете зона със светлина;
  • да реализирате всеки проект.


Двустепенните тавани от GKL могат да включват няколко вида осветление. Например, в центъра на тавана се създава ефекта на звездното небе и халогенните крушки се инсталират на долното ниво. Простри тавана може да бъде украсена за звездно небе по различни начини. Най-лесният начин е да инсталирате LED лентата около периметъра. Гладкият и матов таван създават напълно различни ефекти.

С помощта на осветление е възможно да се генерира допълнителен обем в ниши и кухини. В центъра на тавана можете да създадете сферичен ефект, използвайки фоновото осветление. Един от най-интересните декоративни ефекти е създаването на равно осветление от под таванските корнизи. По този начин меката неонова светлина ще тече през тъканта на завесата, докато се разсейва по пътя.

Duralight - един от новите видове осветление, който ви позволява да подчертаете необичайния дизайн на стаята. Duralight има редица предимства: е ярка, гъвкава, има много цветове и нюанси. Ако собственикът изведнъж планира да подчертае не само тавана, но и декоративните елементи на интериора, тогава с помощта на тръби duralight лесно ще реши този проблем.

Таванните ниши са най-лесни за изработка от GKL върху стоманени и дървени скелети. Ниши, които се правят около периметъра на стаята, могат да получат най-неочакваната форма: правоъгълна, вълнообразна или овална. Наред с други неща, една и съща технология може да бъде направена на тавана "остров" - неонови лампи за осветление правят както права, така и извити форми. При конструкции от гипскартон, в допълнение към таванското осветление, е възможно да се поставят вградените лампи и по този начин да се разреши проблемът с основно осветление. В тези проекти, най-лесно решени схеми за окабеляване и поставяне на текущи преобразуватели.

Монтирането на таван от гипсокартон със задно осветяване може да се направи благодарение на уникалните свойства на този материал. Освен това, таванът не трябва задължително да е квадратно и правоъгълно - можете лесно да създавате форми с гладки преходи, завои и стилна асиметрия.

При инсталиране на електрическата инсталация трябва да знаете основните правила:

  1. В недостъпни места е забранено да се завъртат проводниците.
  2. Забранено е да се въртят алуминиеви и медни проводници.
  3. Превключвателят на светлината трябва да отвори фазовия проводник.
  4. Проводникът под тавана трябва да бъде поставен в защитна гвоздея и да не се намира в местата, където има винтове.
  5. Когато създавате сложна комбинирана осветителна система от щита, трябва да проведете отделна линия за подаване.

При закупуване на осветителни тела за окачен таван, трябва да се обърне внимание на моделите за затваряне. Цената на лампите може да бъде различна, обикновено изборът се прави чрез специални каталози. За окачени тавани трябва да закупите осветителни тела. Съгласно техническите характеристики, те са подобни на мостови модели, разликата е само във вида на структурата. Всяка лампа е умерено мощен електроуред, който намалява риска от прегряване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гипсокартон таван с осветлениеГипсокартон таван с осветление
Какво да изберете фиксатори за опънати таваниКакво да изберете фиксатори за опънати тавани
Как да направите тавана светлина в къщатаКак да направите тавана светлина в къщата
Проектиране на таван за гипсокартон за кухняПроектиране на таван за гипсокартон за кухня
Окачени тавани от гипсокартон с осветени фото идеиОкачени тавани от гипсокартон с осветени фото идеи
Монтаж на таванни осветителни телаМонтаж на таванни осветителни тела
Как да направите таван осветление в кухнятаКак да направите таван осветление в кухнята
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Избор на осветление в кухнятаИзбор на осветление в кухнята
Примери за монтиране с LED лентиПримери за монтиране с LED ленти
» » Как да направите таван с избор на осветление и основни правила за инсталиране