Оранжевите завеси в кухнята с идеи за вдъхновение

Оранжеви завеси: слънчево настроение във вашата кухня

Понякога дори незначителен детайл може драстично да промени целия интериор. При условие, че този детайл ще бъде ярък, привличайки вниманието. Така че, ако искате да надстроите кухнята, добавете в тази стая светлина, топлина и комфорт - окачете оранжевите завеси.

Оранжевото е цветът на топлината, слънцето, радостта и жизнеността. В същото време, неговият превъзходство причинява дразнене и води до бърза умора.

Завесите от богат оранжев, морков, кехлибарен цвят са идеални за кухня, разположена от северната страна - веднага запълват стаята със светлина и топлина. И ако кухнята е разположена от юг и слънцето е достатъчно през целия ден, по-добре е да вземете нежни нюанси: праскова, кайсия, сьомга, мед. Предлагаме Ви селекция от снимки с идеи за проектиране на оранжеви завеси за кухнята.

Как да избера правилния нюансНа снимката е много хармонична комбинация от светлинни завеси и щори.

Ориндж има уникално свойство: измества всички други цветове, като привлича вниманието към себе си. Ето защо е желателно цялата кухня да е оформена в неутрални цветове. Ако вътрешността постави акцента (светъл кухненски престилка, сочен нюанс на цвета, наперен тапицерия), по-добре е да си купите завеса от полупрозрачни материали, приглушените тонове.

Друго свойство на цвета е визуалното приближение. Така че, оранжевите завеси, окачени в тесни кухни, могат да преместят визуално стените.

Вдигам чифтОранжевият цвят е много активен и следователно много капризен при избора на чифт. За да направите такива завеси не изглеждат като абсурдно петно ​​в кухнята, трябва да помислите за цвета на стените и мебелите, като ги вземете според правилото за прилика на тонове или контраст.

На снимката, успешна комбинация от завеси от оранжево и зелено. Тази комбинация изглежда много естествена и хармонична.

  • Оранжево с кафяво е традиционна комбинация за ориенталски стил. Предполага присъствието на периферия, удобен диван и декор в духа на приказките на Шерезада.
  • С бяло - луксозна комбинация. Белите стени грациозно подчертават богатството на оранжевата рамка на прозореца. Такава палитра ще се впише идеално в модерен стил, високотехнологичен или модерен минимализъм.
  • С черна или лилава - агресивна и смела двойка. Този тандем може да се използва, ако вашата кухня е декорирана във футуристичен стил.
  • С синьо - съюз, диктуван от природата. Оранжевите завеси на фона на сини мебели или сини стени ще бъдат като ярко слънце в кухнята, която се къпе в небето. Въпреки това, струва си да се има предвид, че е по-добре да изберете топли нюанси на синьото.
  • Със зелено - уникална комбинация, предоставена и от природата. На фона на нежен зелен, оранжевите завеси ще играят с нови цветове.
  • С сиво (сребро, стомана) - самата хармония. Тази комбинация от психолози съветва да се изберат тези, които са склонни към раздразнителност и, странно, любовници, за които готвенето е подобно на наказание.

Оранжев цвят и интериор

Оранжевият цвят в чиста форма е неподходящ за интериори, направени в класически стил, рококо или стил на луксозна империя. В този случай, за да рамката на прозореца е по-добре да изберете тъкани с мътни нюанси: теракот, бронз, мед.

Но за етнически стилове такава сочна рамка на прозореца е истинска находка и идеално пригодена за кухня в марокански, японски, мексикански или селски стил.

Изберете плат

Плътният материал ще подчертае наситеността на оранжевия цвят. Самата тъкан изглежда богата и поради това изисква минимални аксесоари. По-добре е да се избегнат великолепни ламбрекени, цветни блюда и други орнаменти. Обикновените драперии и грациозните стрехи са достатъчни.

Прозрачните тъкани правят цвета ненатрапчив и лесен. Тук можете да дадете вентилация на фантазията и да експериментирате с дизайна на завеси. Например многопластовите завеси от плат с различни нюанси на портокал изглеждат много елегантни.

Оранжевите завеси са чудесен начин за обновяване на интериора. С внимателен избор от нюанси на останалата част от интериора, в такава кухня винаги ще бъде свеж и уютен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завеси за райе с тюлЗавеси за райе с тюл
Текстилен дизайн на завесиТекстилен дизайн на завеси
Проектиране на завеси за малка кухняПроектиране на завеси за малка кухня
Оранжев дизайн на баняОранжев дизайн на баня
Деликатна кухня с праскова цветна снимкаДеликатна кухня с праскова цветна снимка
Как да изберем подходящите завеси в кухнятаКак да изберем подходящите завеси в кухнята
Завеси-нишки за кухнята - модерни и практичниЗавеси-нишки за кухнята - модерни и практични
Римските завеси ще добавят красота към вашата кухняРимските завеси ще добавят красота към вашата кухня
Оранжева кухня в интериораОранжева кухня в интериора
Фотогалерия завеси за кухнята Различни видове и видове завеси в кухненския интериорФотогалерия завеси за кухнята Различни видове и видове завеси в кухненския интериор
» » Оранжевите завеси в кухнята с идеи за вдъхновение