Затопляне на стените от вътрешната дървена къща - цени, материали

Процесът на затопляне на стените от дървена къща. Материали, инструменти и разходи

Често, дървени къщи предпочитат да изолират отвътре, за да не развалят фасадата и да не покриват красотата на естествения материал с екстериорна декорация.

Нова сграда, изработена от трупи или трупи, ще лае и първоначално няма да премине през студ или топлина, тъй като самите трупи са добри нагреватели. Но след година и половина, дори най-добрият нож се разтваря, се появяват пукнатини и къщата става студена.

Как да изолирате дървена къща отвътре?

За вътрешна изолация е необходимо да се извършат задълбочени подготвителни работи за почистване на трупи от плесен и гниене. Най-малкият надзор може да доведе до по-нататъшно гниене и унищожаване на фасадата.

Ако къщата е нова, то дървените трупи или дървен материал, по правило, вече са били обработени със специални препарати от гниене. В случай на големи ремонти и затопляне на стените на старата къща, е необходимо да почистите от боя или стари тапети на "жива" дъска.

Затоплянето се извършва съгласно схемата:

 • почистване на стената;
 • третиране на дървесина с антисептично средство;
 • откриване на точката на оросяване;
 • поставяне на бариера срещу пара;
 • полагане на топлоизолационни материали;
 • външна довършителна обработка.

В зависимост от използвания материал външната облицовка може да бъде незабавно декоративна или междинна - например гипсокартон, който след това е боядисан или стенен.

Какви материали са необходими за изолация на вътрешната стенаЗа пълна, технически точна топлоизолация, трябва:

 • антисептично средство за дърво;
 • парно бариерен филм;
 • барабан или метален профил за щайгата;
 • директно нагревател;
 • материал за екстериорна декорация.

За външна довършителни работи най-популярните са гипсокартон. оптималната комбинация от цена и удобството при работа с нея правят този материал най-популярен сред завършилите. Освен това има отрицателна горимост, която е от значение за дървената конструкция.

Като нагревател, производителите на строителни и довършителни материали предлагат разнообразие от съвременни материали, сред които разширеният полистирен и OSB (ориентираните ПДЧ) печелят популярност.

В фото-ориентираната ПДЧ за вътрешна изолацияСтиропор - вид пяна, получена със специална технология, удобна и евтина универсална изолация (виж също и за външна изолация с експандиран полистирол).

Инструментите ще изискват свредло или отвертка, телбод за фиксиране на паропреградата, лента и ниво.

Процесът на затопляне на стените от дървената къща

Първо, стените се почистват (за да се отстранят повредените части на дървото), тогава е необходимо стените да се третират с екологично чисти антисептици.

В специализирани магазини, техният избор е достатъчен, средната цена от порядъка на 1000-1500 рубли на 10 литра. Този обем е достатъчен за обработка на 100 квадратни метра повърхност.

След обработката трябва да изчислите точката на оросяване по специална програма и в съответствие с тези изчисления да посочите местоположението му на стената, като сте подредили отвор.

След това е необходимо да се положи парна бариера. Трябва да бъде направено - паропреградата ще предпази дървената фасада от кондензата, образувана, когато топлият и студеният въздух дойдат в контакт.

За изолация от бариери срещу пароиди се използва главно неперфориран филм, произведен е на ролки, особено за изолация срещу пароизолация. Филмът е прикрепен към стените със стаплер.

След това се издига летва по протежение на нивото, с разстояние, равно на ширината на изолационния лист. След това топлоизолацията е плътно поставена между вертикалния профил.

Последният етап е фиксирането на листове от гипсокартон.

Тази изолация ще помогне значително да намали разходите за отопление на къщата през зимата и охлаждане през лятото.

Колко може да струва, ако поканите екип от финалисти

Във всеки регион техните цени, най-вече финализаторите, отчитат квадратен метър от всеки слой.

Но ако броиш средно, цената на квадратен метър от вътрешната изолация на стените е около 500-600 рубли. Това не е толкова, когато смятате, че специалистите ще вършат работата качествено, а къщата ще съхранява топлината в продължение на много години без допълнителни ремонти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на пода в дървена къща, изолация на груб под, под-подЗатопляне на пода в дървена къща, изолация на груб под, под-под
Затопляме дървената стена отвътре и отвън - видео, инструкцииЗатопляме дървената стена отвътре и отвън - видео, инструкции
Ремонт дървена къща със собствени ръце - къща от дървоРемонт дървена къща със собствени ръце - къща от дърво
Довършителни работи на дървени трупи, вътрешна украса на дървената къща в къщата, снимкаДовършителни работи на дървени трупи, вътрешна украса на дървената къща в къщата, снимка
Варианти на подовата изолация в дървена къща с полистирен описание, коментари и видеоВарианти на подовата изолация в дървена къща с полистирен описание, коментари и видео
Къщи от кръгли трупи предимства, характеристики на строителствотоКъщи от кръгли трупи предимства, характеристики на строителството
Затопляне и довършителни работи на къщиЗатопляне и довършителни работи на къщи
Как да си направим къщаКак да си направим къща
Решаване на проблеми при затопляне на дървена къща Вие ще се научите как да направите къща от…Решаване на проблеми при затопляне на дървена къща Вие ще се научите как да направите къща от…
Екзола за изолация на трупа отвътре и отвънЕкзола за изолация на трупа отвътре и отвън
» » Затопляне на стените от вътрешната дървена къща - цени, материали