Най-необичайни стъклени къщи

Най-необичайни стъклени къщи.

Човек избира най-добрите материали за дома си от дълго време. Отначало беше топло дърво и силен камък. Днес те са заменени от съвременни материали - стомана, полимери. Дори от стъкло ние се научихме как да построим къщи. Нека стените и да бъдат прозрачни, но колко в света! Такива къщи несъмнено привличат вниманието към себе си. Те пишат за тях, те ги възхищават. Разказваме и за най-необичайните къщи от стъкло.

Скална къща. Всъщност тази горска къща е само концептуален дизайн на миланския архитект Карло Сантамброгьо. На снимката не виждаме истинска сграда, а компютърно оформление. Такава стъклена къща е част от серия, според намерението на автора, тя ще изглежда страхотно в покрита със сняг площ. Структурата на жилището е модулна, така че собственикът може да излезе със собствена конфигурация. Снежната къща е проектирана специално за студения климат, панелите са с голяма дебелина, за да издържат на тежки товари, включително дебел слой сняг. Не се страхувайте от прозрачността на стените, с натискането на един бутон те ще се превърнат в матирани. Специфичните стаи могат да бъдат изолирани тук с помощта на плъзгащи завеси. Основната "чип" на тази къща е способността да се издига над тънък слой вода. Това дава на собственика чувството, че къщата се придвижва над квартала. Такова жилище очевидно не е предназначено за гъвкаво градско развитие. Резиденцията ви позволява да видите квартала 360 градуса, това е мястото някъде в страната.

Стъкленият куб на Леонардо. Този стъклен павилион се намира в германския Бад Дрибург. Проектиран от дизайнери от 3deluxe. Необичайна къща е предназначена за неформални срещи и корпоративни събития на Glakoch Corporation. Вътрешната площ на помещенията е 1200 квадратни метра. Има и зони за презентации, конферентни зали, работни помещения. Павилионът е построен през май 2007 година. Къщата има шестметрова рамка, а стъклените панели стоят върху пружините на диска, за да намалят налягането на вятъра. В резултат на оригиналния дизайн, архитектурата, интериорния дизайн, графичните и ландшафтните дизайн се преплитат в една естетическа същност. Елементите на рамката тук гладко се вливат в пистите, създавайки уникален лабиринт. Американската технология беше прилагана за пръв път в толкова голям мащаб. Интересно е, че вътре в кубовидния калъф има необичаен интериор в бели тонове. Тя изисква произволни извити форми, а всички мебели са направени по поръчка. Осветлението е преобладаващо естествено, което се улеснява както от стъкления материал, така и от вътрешното оформление.Плъзгаща се къща. Архитекти от dRMM са създали истинско чудо - плъзгащата се конструкция на къщата. На пръв поглед изглежда като обикновен дървен навес. Формата на къщата не предполага никакви уникални черти. И едва тогава се оказва, че дървената основа е място за съхранение на плъзгаща стъклена конструкция. Една необичайна къща се намира в английския град Суфолк, проектът е завършен през януари 2009 г. Комплексът се състои от три части: къща, гараж и анекс. Рамката на стъклената част на къщата е изработена от стомана и дърво. Това е отворена всекидневна, която ви позволява да напуснете къщата така, сякаш да посрещнете природата. Приспособленията се оставят на колела на специални релси, специално за тази цел в къщата електрическият мотор е създаден. Плъзгащата се къща се превърна в нова дума в архитектурата, защото това е напълно нов начин за гледане на работата с пространство, светлина. Сега, в зависимост от времето и сезона, както и за естетически цели, можете да промените вида и размера на вашия дом. Не е изненадващо, че проектът е получил много награди и лауреативни публикации по целия свят.

Къщата на езерото. Къщите край езерото са популярни сами по себе си, благодарение на красивите гледки, които се отварят от прозорците. В Холандия е построена къщата на Watervilla Koortenhoef, което прави ревю още по-добре. Тук панорамната гледка става по-добра, защото почти всички стени от тавана до пода са изработени от стъкло. В допълнение към водата тук няколко сантиметра, което дава чувство за потапяне в езерото от всяка точка на къщата. Модерният дизайн представлява стълбище, по което можете да стигнете до покривната тераса. Оттук се открива още по-красива гледка. И най-интересното за къщата е, че приземният етаж е разположен под повърхността на водата. Нивото, наподобяващо подводница, се дава на банята и спалнята. В резултат на това дори в стъклената къща имаше място, където можете да се скриете от любопитни очи - да отидете под водата. Интересно е, че има и стъклени панели на пода, за да се наблюдава животът на езерото в близък план. Вярно е, че този етаж е доста тъмен и подводният свят в Холандия не е толкова интересен, колкото в Карибите. Общият вид на самата къща е съвсем прост. Въпреки че създателите се опитаха да използват стилен авангарден дизайн, на места къщата изглежда като паркирано ремарке за почивка.Стабилна къща. Въпреки факта, че стъклото изглежда крехък материал, тази къща е особено стабилна. Къщата, наречена R128, е проектирана от архитект Вернер Собек. Жилище за 4 апартамента се намира в германския град Щутгарт. Къщата е с тройно остъкляване, благодарение на инсталираните филтри, осветлението осветява всички стаи. Освен това има слънчеви панели, които ви позволяват да осветявате стаите в тъмното. Използването на геотермална енергия за изграждане на отопление и охлаждане е изненадващо. Този проект се основава на модулни структури, включващи дървен под и фасада. Това позволява бързото сглобяване и демонтиране на жилището. В резултат на това къщата не може просто да се намира навсякъде, но е многократно използваема и лесно може да бъде преработена. През трапезарията и кухнята има мост с обща вътрешна площ от около 2 700 квадратни метра. Положението в къщата е минималистично, но модерно, но няма никакви вътрешни стени.

Къща от военни останки. През 1945 г. американският издател Джон Ентенза обяви своя експеримент в своето списание за изкуството и архитектурата. В резултат на това се роди казусната програма, американска архитектурна забележителност. Идеята на програмата беше да се построи къща за следвоенния живот, като се използват индустриалните материали и модули, останали от Втората световна война. В резултат на това в Южна Калифорния се появи необичайно жилище. Това бяха дните на творчество в американската архитектура, хората не се страхуваха от експерименти. През 1954 г. дизайнерът Бък Щах и съпругата му Карлота са закупили парцел за 13,5 хиляди долара. Тогава това беше несъвместимо опасно място, трудно беше да си представим, че тук може да се появи къща. Въпреки това, Steel прие предизвикателството. През 1957 г. младият архитект Пиер Коениг се присъединява към амбициозната работа. Той не се страхуваше да предложи изграждането на къща от стъкло и стомана. Цялата конструкция отнема 13 месеца и струва 37 хиляди долара. Къщата разполага с две спални, две бани и басейн. Вътрешната площ е 2200 квадратни метра. За 1959 г. архитектурата е наистина напреднала. Но най-важното - уникална гледка към Лос Анджелис, отваряща се оттук, от скалата. Удивителната стъклена къща беше толкова забележителна, че се появи в няколко филма и телевизионни предавания. Това е "Защо глупаците се влюбват", "Corrina, Corrina", "Тази глупава любов". Днес туристите идват тук с екскурзии.

Къща инсталация. Тази уникална къща с два балкона е създадена от египетския басам Ел-Окейли. Сякаш подчертавайки вечерната прохлада, къщата с появата на здрач се превръща в художествена инсталация. Меката светлина осветява стъклената повърхност. Балконите с лице към стъклото са направени в модерна асиметрична форма. Вътре в къщата има светли цветове, а основната част на къщата е поставена в задната част на сградата.

Къщата на Дюн. Dune House се намира южно от живописното село Торпенсе, в окръг Съфолк. Това е идилично място на брега на морето, заобиколено от дюни. От дневната можете да отидете направо на плажа или да се насладите на панорамна гледка към морето директно от терасата. По-горните етажи се предават на спалните и банята. За да се създаде такава извадка от "жива" архитектура, беше поканен един от най-известните норвежки практикуващи - Jarmund / Vigsn? S Architects. Тази компания си е направила име в изграждането на цяла серия експериментални къщи в Осло. Всички поръчки за изграждането на такива домове през 2013 г. вече са приети. В къщата могат да се настанят до 9 души, в тях има пет спални. Можете да влезете в къщата по конкретна пътека, минаваща през дюните. През стъклените врати можете да стигнете до първия етаж, откъдето пейзажът се отваря с изглед към морето. Тук имаше място за маса и столове за хранене, големи кресла и камина. Стълбището води до втория етаж, всяка спалня е оборудвана с баня и тоалетна, а има тераса за почивка.

Къща на хълм. Тази къща изглежда да играе скривалище - дърветата, камъните и листата осигуряват пълна уединение на наемателите. Уникална къща се намира на 30 мили северно от Сидни, в близост до брега на океана. Проектът Church Point е разработен от архитектурната фирма Utz Sanby. Тя описва творението си като къща сред дърветата, която може да се превърне в уединено и тайно място за хората. Като опора закрепват бетонните стълбове и поддържат къщата на склона. Основните цветове на интериора са бели и сиви, което помага да не се открояват в цялата листа. В къщата има паркетни подове и дървена кухня, перфектно в хармония с околностите.

Стъклен дворец. Около тази стъклена къща е интересно просто да се разхождате. Особено, тъй като това е истински дворец, един от петте най-големи в Корея. През 1907 г. оранжериите на ботаническата градина Changgyeonggung са построени от дърво от желязо и стъкло. Материалите се оказаха напреднали за страната по това време. Авторът на проекта е японската Hayato Fukuba, която вече работи върху императорската градина в Токио. Самата работа беше извършена от френски строители. Оранжериите запазват редки видове флора, включително тропическите растения. Тази стъклена сграда стана символ на викторианската ера, индустриалната революция и културната мощ на Британската империя. В двореца можете да видите влиянието на мавритански дизайн, който се проявява под формата на прозорци. Смята се, че формата на оранжерията е вдъхновена от създателите на водната лилия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Едноетажен къща с гараж План на снимкатаЕдноетажен къща с гараж План на снимката
Витражи от витражи, прозрачни фасади, фасади със стъклопакети от вътрешната страна на стаятаВитражи от витражи, прозрачни фасади, фасади със стъклопакети от вътрешната страна на стаята
Керамика в интериораКерамика в интериора
Снимка на фасадите на едноетажни къщиСнимка на фасадите на едноетажни къщи
Стъклени рафтове на стената с осветени фото опцииСтъклени рафтове на стената с осветени фото опции
Снимка на красива необичайна интериор на къщиСнимка на красива необичайна интериор на къщи
Завършване на дървената къща, като се вземат предвид всички тънкости и нюансиЗавършване на дървената къща, като се вземат предвид всички тънкости и нюанси
Стъклени подовеСтъклени подове
Къща вили на ключ - изграждане на къщи в стил на хижаКъща вили на ключ - изграждане на къщи в стил на хижа
Проектиране на покрив за дома, как да изберете правилната форма и пристрастие - директория на…Проектиране на покрив за дома, как да изберете правилната форма и пристрастие - директория на…
» » Най-необичайни стъклени къщи