Видове подови настилки

Как да покрием пода на къщата?

Когато изграждаме къща или я строим, неизбежно се сблъскваме с такъв проблем - как да покрием пода? В края на краищата, покриването на пода на къщата е един от важните моменти. Дали ще определи дали подът е топъл, удобен за работа, красив. Ако по-рано изборът не беше особено голям, сега производителите представляват най-широк асортимент от различни подови настилки. Те обаче отговарят ли на вашите изисквания? И как да се движите в такъв сорт? Ето някои характеристики на подовите настилки.

линолеум

Вероятно, тъй като преди 20-30 години, линолеумът е най-демократичното покритие за пода. Удобството в експлоатация и разумната цена го направи популярен. Има няколко типа линолеум. Видът на линолеума зависи от неговата цена и продължителността на работа. Естественият линолеум е скъп, но ще продължи до 40 години. Липсата му? не твърде разнообразен избор на цветове.Линолеумът от синтетика е по-демократичен, с ниска цена, ярки и разнообразни цветове. Но няма да трае дълго.

Ламиниран паркет

Откриването на последните години на нашия пазар. Може да се използва като подово покритие във всяка стая в къща или апартамент. Материал с добри характеристики, силен, устойчив на различни ефекти. Издържа на падането на тежки предмети. Пожароустойчив и че е важно да не изгорите токсични вещества. Можете да изберете най-различни цветове на този материал. Но трябва да се има предвид, че отношенията цена-качество играят роля тук.

мокетЕдин от най-добрите подови настилки. Той съчетава такива качества като комфорт и звукоизолация, ниска топлопроводимост. Между другото, той може да каже близък роднина на линолеум, но с най-добрите качества. Той обаче има и недостатъци. Почистването в къща, покрита с килим, ще изисква известно усилие от вас. Но, няма да съжалявате, материалът си заслужава. Калтролинът е от няколко вида.

Естествен килим - има добро представяне, не е толкова трудно да се почисти. Въпреки това, цената му е много по-висока от тази на синтетичните му колеги. Килими от найлон, акрил и полиестер са широко използвани. Много здрав материал може да продължи до 10 години.

Нашата история ще бъде непълна, ако не разкажем за царя на подовата настилка - паркета, или по-точно за съседните паркетни дъски. През миналия век само познатите майстори могат да поставят правилно паркета. Прогресът обаче не стои неподвижен. С въвеждането на така наречените "паркет съвет", за да лежа паркет може всеки, както и да си позволят това аристократично покритие.

Всеки може да постави паркет, дори да я е видял преди час. В същото време, разнообразието от модели и удобства не се различават от обикновения паркет. В допълнение, това удоволствие ще ви струва много по-евтино.

Както можете да видите, сега няма да имате никакви затруднения при избора на подови настилки. Въпросът е малко по-различен - какво и как да изберем от такъв сорт? Преди да изброите - изберете и направете своя етаж красив, удобен и топъл!

Още статии по тази тема:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Видове линолеум и как правилно да се полагатВидове линолеум и как правилно да се полагат
Линолеум устройствоЛинолеум устройство
Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
Ламинат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилкиЛаминат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилки
Полагане на линолеум с картинаПолагане на линолеум с картина
Как да покрием пода на балкона?Как да покрием пода на балкона?
За да поставите линолеум върху бетонния подЗа да поставите линолеум върху бетонния под
Линолеум, ламинат или плочки? Търсим идеалното решение за кухнята!Линолеум, ламинат или плочки? Търсим идеалното решение за кухнята!
Какво е характерно за линолеума за кухнята, типовете и разликитеКакво е характерно за линолеума за кухнята, типовете и разликите
» » Видове подови настилки