Видове декоративна мазилка сравняваме, изберете

Популярни видове декоративна мазилка

Декоративната мазилка е един от най-популярните видове довършителни покрития досега. Това покритие прави повърхностите на стените на стаите или външните стени красиви и практични.

Практиката на мазилката се проявява, преди всичко, в защитата на стените от външни влияния. Освен това, декоративната мазилка дава възможност да се решат много от дизайнерските проблеми, свързани с дизайна на интериора, както и с дизайна на външните повърхности.

Класификация на декоративни мазилки може да се направи в няколко посоки. В този случай всички видове декоративна мазилка имат отделни клонове, собствена класификация, както по отношение на химичния състав, така и в областта на приложение.

Видове декоративна мазилка

Целият сегмент на тази декоративна облицовка на стени може да бъде разделен на два големи класа: мазилка за вътрешни работи, т. Нар. Вътрешна мазилка и мазилка за външни работи. Нарича се и фасадна мазилка. Въпреки че има декоративни мазилки, които производителите препоръчват както за вътрешни, така и за външни работи. Но, както знаете, универсалността не винаги е гаранция за качество. И универсалните мазилки могат да загубят в много отношения целевите декоративни покрития.

Следното разделяне на мазилките по типове може да бъде направено в съответствие с тази класификация:Структурна мазилка

Това декоративно покритие, което включва различни характеристики и компоненти на якост. Съставът на сместа може да включва малки размери на камъни, кварц, слюда, различни влакна. Например, декоративна мазилка "кората бръмбар" се отнася до структурни мазилки.

Основата на структурната мазилка може да бъде: варо-циментова смес - смес на синтетични материали. Тази смес съдържа вода или някакъв разтворител. За вътрешни работи ще бъде по-подходяща структурна водна мазилка.Предимствата на това покритие са неговата пластичност и относително проста технология на нанасяне. Този тип декоративна мазилка може да се използва за външни и вътрешни работи. Поради наличието в гипса на зърна с различни размери, можете да изберете необходимата мазилка за определена текстура на повърхността. Благодарение на твърдите включвания можете да създадете уникален релеф по стените.

След изсъхването на структурната мазилка, тя става абсолютно устойчива на вода.

Минерална мазилка

Това покритие има едно неоспоримо предимство - малък разход при неговото приложение. Има различни видове декоративна мазилка от този тип. Те се различават в зависимост от състава и обхвата на приложение. Изработва се на базата на цимент, хидрат на вар, минерални съставки, мраморни чипове (гранули). Приложимо за вътрешна и външна работа. Поради своя състав има добри топлоизолационни свойства. Съставът на сместа включва полимерни пластификатори и модификатори. Модификаторите, на първо място, работят с вар, което го прави невъзприемчиво на действието на водата.

Венецианска мазилка

Този вид приложение на декоративна мазилка е използван през Средновековието. Материалът за това декоративно покритие е направен на основата на фино смлян мрамор. Понякога се използва гранитен прах. Това е мраморът, който е част от материала, който създава илюзията за завършване с естествен мрамор. В допълнение, съставът включва свързващо вещество, което всички производители имат различни. Свързващите части могат да бъдат направени както на основата на естествени компоненти, така и на базата на съвременни синтетични материали.

Този тип декоративно покритие се отнася за скъпи видове мазилки и се използва за вътрешни работи. Преди нанасянето на венецианска мазилка повърхността на стената трябва да бъде перфектно подготвена. Венецианската мазилка се нанася с много тънък слой, така че всякакви недостатъци върху основата ще бъдат видими.

Каменна мазилка

Този материал в състава му съдържа трохи от кварц, гранит или мрамор. Размерът на каменните примеси е много по-голям, отколкото във венецианската мазилка. На пръв поглед каменната мазилка наподобява структурна мазилка с елементи от естествен камък, които играят на светлина.

Каменната мазилка с големи вдлъбнатини е подходяща за външни работи. С малки примеси - за вътрешни. След втвърдяване, мазилката абсолютно не се страхува от влага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за нанасяне на мазилка за текстураТехнология за нанасяне на мазилка за текстура
Декоративната мазилка под камъка е стилна и евтинаДекоративната мазилка под камъка е стилна и евтина
Копринена декоративна мазилка мокра копринаКопринена декоративна мазилка мокра коприна
Декоративна мазилка в интериора - дизайн студио декоративна мазилкаДекоративна мазилка в интериора - дизайн студио декоративна мазилка
Видове декоративна мазилкаВидове декоративна мазилка
15 Снимки! Зашеметяващ изглед на декоративната мазилка!15 Снимки! Зашеметяващ изглед на декоративната мазилка!
Декоративна мазилка, като вид декорацияДекоративна мазилка, като вид декорация
Декоративна структурна мазилкаДекоративна структурна мазилка
Видове декоративни минерални мазилки, акрил, силикон, които да изберете за външна и вътрешна…Видове декоративни минерални мазилки, акрил, силикон, които да изберете за външна и вътрешна…
Декоративни покрития Липецк, декоративна мазилка, венецианска мазилка, течен тапетДекоративни покрития Липецк, декоративна мазилка, венецианска мазилка, течен тапет
» » Видове декоративна мазилка сравняваме, изберете