Ibp за газови отоплителни котли схема на работа и как да изберем

UPS за газови котли

За работата на съвременните котли за отопление с газ те трябва да бъдат свързани към източник на захранване. От електрическата мрежа, запалване, циркулационна помпа, всички видове сензори и някои механични системи работят. Всяка електрическа смущения, спадове на напрежението, прекъсвания на захранването оказват неблагоприятно въздействие върху цялата отоплителна система, намаляват живота на газовия котел и могат да доведат до разпадането му. Не е тайна, че в много региони има прекъсване на електрозахранването повече от един ден. В зимни условия това може да доведе до пълно охлаждане на помещенията и замразяване на охлаждащата течност в отоплителната система. За ремонта и претоплянето на стаята, след прекъсване с електричество, се изразходва много повече от поддържането на постоянна топлина.Препоръчва се инсталирането на UPS за газови котли (UPS) за прецизна работа и решаване на проблеми, свързани с електрически смущения. Това е непрекъсваемото захранване, което осигурява нормалната и правилна работа на оборудването, като продължава да го снабдява с електричество с пълно прекъсване на захранването. Капацитетът на акумулаторната батерия на UPS е различен, монтираният на стената газов котел може да се захранва с резервен източник на електроенергия от един час до няколко дни в зависимост от обявените параметри.На какъв принцип се основава работата?

При непрекъсваемо захранване, батерията е свързана (за натрупване на енергия в готовност) и регулатор на напрежението. Стабилизаторът балансира напрежението при най-малки колебания. Намаляването на напрежението може да бъде доста силно, което често води до разрушаване на всички автоматични котелни системи. В допълнение, стабилизаторът защитава самата батерия при зареждане, което позволява значително удължаване на живота на устройството.

Основната задача на UPS е да осигури по-нататъшна работа на оборудването в случай на внезапно прекъсване на електрозахранването, както и да поддържа работата на газовия котел, когато е планирано да се изключи поради очевидно известни прекъсвания на електрозахранването.

Как да изберем

Такива производствени компании като CyberPower, GE Consumer Industrial, AEG, INELT предлагат най-широк избор от UPS продукти, които се различават по параметрите и характеристиките си:

  1. Технология на работата. За да бъдете напълно сигурни, че няма да има проблеми и скъсвания в захранването, най-добре е да използвате устройства, работещи в режим "он-лайн", т.е. постоянно. Това е така наречената технология за двойно преобразуване на мощността, която ви позволява да получавате равен ток, както по време на работа на батерията, така и по време на захранване. Работата на UPS съгласно схемата "on-line" дава пълна гаранция за незабавно превключване на захранването от батерията в случай на електрически повреди в централизираната мрежа.
  2. Клас на безпроблемно. В случай на трайни прекъсвания на електрозахранването, е необходимо да изберете UPS от клас LT. Този клас устройства има система, която ви позволява да свързвате всякакъв вид батерия. UPS LT UPS няма собствена батерия, но служи като вид адаптер, към който е възможно да се свърже външна заредена батерия от всякакъв капацитет. Тази функция осигурява пълната работа на газовия котел при продължително отсъствие на електричество от мрежата. Тези устройства са малко по-високи от обичайното, но напълно се оправдават и се изплащат в действие.
  3. Обем на батерията. Подобряването на параметрите на капацитета на вградените батерии в газовите котли е една от най-необходимите условия при извършване на покупка. Това определя срока на автономната работа на котела, когато токът е прекъснат. Капацитетът се измерва в амперчасове (Ah), колкото по-високи са тези параметри, толкова повече време от заредената батерия ще заработи котела.

Типове по местоположение

  • Настенната UPS обикновено се използва за бензинови котли с вътрешно горене. Такива котли не изискват оборудване на големи, мощни батерии поради ниската консумация на енергия. Монтираните на стената устройства заемат малко място, някои устройства могат да бъдат свързани към допълнителни източници на резервна енергия и по този начин да удължат живота на оборудването от батерията.
  • Типът подови на UPS се използва за осигуряване на непрекъсната работа на промишлено и мощно газово оборудване. Такива непрекъсваеми токозахранващи устройства са оборудвани с батерии с достатъчно голям капацитет и заемат много място поради големия размер. Подът на UPS най-често е първоначално проектиран и произведен в блокове. Тази система ви позволява да инсталирате и свържете допълнителни "багажни" блокове към общата схема, като по този начин увеличите мощността на батериите. Благодарение на тези усилватели е възможно да се увеличи значително общата мощност на системата в случай на увеличаване на мощността на всички газови отоплителни уреди.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котел к светлина 10 г газ котел LPG Taganrog Gazoaparat tehnoterem Отоплителни котли, котли, вода…Котел к светлина 10 г газ котел LPG Taganrog Gazoaparat tehnoterem Отоплителни котли, котли, вода…
Котли protherm - газови котли, стени котли за подово отопление protherm protermКотли protherm - газови котли, стени котли за подово отопление protherm proterm
Автоматизация на безопасността на газовите котли Принцип на експлоатация и характеристики Газ -…Автоматизация на безопасността на газовите котли Принцип на експлоатация и характеристики Газ -…
Снимка на отоплителни газови котли Автоматизация на безопасността на котелаСнимка на отоплителни газови котли Автоматизация на безопасността на котела
Монтаж и тръбопровод на газов котелМонтаж и тръбопровод на газов котел
Подови котли Mora Газови котли мора-гореПодови котли Mora Газови котли мора-горе
Газови котли, които купуват газГазови котли, които купуват газ
Етажни газови котли - подови газови котлиЕтажни газови котли - подови газови котли
Как да изберем правилния газов котелКак да изберем правилния газов котел
Свързване на газови котли към отоплителната системаСвързване на газови котли към отоплителната система
» » Ibp за газови отоплителни котли схема на работа и как да изберем