Външно покритие на къщата от бар-хармоничния стил

Дом на греди: работа по външни довършителни работи

Съдържание на статията:

В тази статия:

Да има къщи от бар е не само престижно, модерно, но и удобно. Дървените къщи имат естетически вид, те напълно се справят с тестването на околната среда, позволяват създаването на приятна и уютна атмосфера в помещенията. В допълнение, подобна къща - това е истинска крепост, която може да служи на поколение собственици. Външното покритие на дървената къща от дървения материал е последният етап от строителството на сградата и е важно да се извърши в точното време, след като сградата се свие.

Моля, имайте предвид, че в очакване на свиване у дома, ще е необходимо редовно да се третира дървените трупи със защитни съединения срещу влага, огън и насекоми. Ако не направите това, къщата ще започне да се влошава, преди да дойде времето да завърши финала. Всички тези препоръки обаче се отнасят само за онези къщи, които първоначално са били шлайфани и обработени със специални лакове. Ако собствениците не са направили това, тогава външното покритие може да се извърши една година след издигането на обекта.

Външното покритие може да се извърши с различни видове материали. По принцип това са традиционни решения, които вече са се доказали като компетентни и отдалечени.Говорим за такива материали:

  • дървени панели;
  • винил сайдинг;
  • панелни стени;
  • тухла;
  • алуминиева обшивка;
  • термични панели;
  • влакнесто-циментни продукти.

За да разберете, външната украса, при която материалният вариант ще бъде по-подходящ във вашия случай, препоръчваме ви да се запознаете по-подробно с характеристиките на всеки един от тях.

Винил сайдинг и облицовка - случаи на употреба

Винил сайдинг за довършване на къща от дървесината не е най-добрият, но най-достъпен вариант. Разбира се, характеристиките му за изпълнение са по-ниски от характеристиките на влакнесто-циментовите панели или блок-къща, но те се считат за достатъчно удобни, за да ги използват за декорация навсякъде.

Панелите запазват представителен външен вид за почти целия период на използване, отлични са за защита на сградата от влага, което позволява да се създаде комфортна атмосфера на топлина и комфорт вътре в сградата. Довършването е бързо и лесно, включително със собствените си ръце, без да се включват специалисти. Опциите са както с рамковото устройство, така и без него, директно върху основата.Разнообразие от винилови сайдинг е подплата. Положителен момент в декорирането на облицовката на къщата от дървесината е способността на материала да спести топлина, без да преминава през влагата.

Освен това, заслужава да се отбележат непретенциозните панели, които могат да бъдат постигнати чрез обработката им със специални съединения. Къщите от дървен материал, завършени с подплата, не губят способността да "дишат", което е изключително важно за техните собственици.

Блок-високо и метални сайдинг - какво е важно да се знае?

Подобно на облицовката, блокът е материал, който изисква предварителна обработка, което по този начин получава достойна защита от появата на външната среда. Мнозина смятат, че блоковата къща е почти същата като заоблената бара, главно поради външни прилики.

Всъщност това са различни материали. Кръгла бар - това е основният материал за издигането на къщата, а блоковата къща се използва за довършителни работи и не повече. За една къща, изработена от греди, този вид обшивка е един от най-приемливите поради хармоничното съчетание на материали, които ще бъдат постигнати, и отличните характеристики на изпълнение на панелите.

Метал сайдинг - това е точно обратното на естествената блок къща, въпреки това са готови да използват този материал за облицовка на къщата от дървесината. Към него може да се припише устойчивост на огън, практичност и издръжливост. Панелите са направени въз основа на поцинкована стомана, което е показателно за един продукт солидна заглавие, което е и причината довършителни е разрешено само върху кашона на достатъчно здрава основа на сградата.

Оптични циментни панели, термопанели и тухли за облицоване - характеристики

Довършването на къщата от бара често се извършва днес с помощта на фибро-циментови панели, които освен че са силни, се предлагат в широка гама от цветове и текстури. Материалните проявява повишена устойчивост на околната среда, не губят интензитет цвят през целия период на употреба, може надеждно да се защити къщата от дървен материал срещу влага, насекоми, плесени и гъбички. Монтирайте панелите на винтовете директно на стената на къщата от бара.

Термични панели - специално постижение на човечеството в областта на довършителните материали. Продуктите са идеално подходящи за облицоване на къщата от дървесината, тъй като освен създаването на атрактивна облицовка, те също играят ролята на надеждна изолация. Минусът на термопанелите е висока цена, която обаче напълно се оправдава.

Що се отнася до използването на тухли, довършването на къщата от естествен дървен материал е добро решение, като се имат предвид отличните качества на материала и неговият приличен вид. Тухла позволява на сградата да диша, плюс не позволява на външния студ, запазвайки топлината вътре в стаята. В резултат на това през зимата и лятото къщата запазва комфортна температура и приятна свежест.

Изберете от предложените опции за облицовъчни материали този, който ви изглежда най-разумен както по отношение на разходите, така и при възвръщаемост. Създайте индивидуално изображение на къща от бар, надеждно го предпазвате с правилна облицовка и къщата ще ви служи за десетилетие!

Искате ли повече информация по темата? Вижте тези статии:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Антисептично средство за защита от огнеустойчивост на покрива и покрива на къщата и ванатаАнтисептично средство за защита от огнеустойчивост на покрива и покрива на къщата и ваната
Външно или външно покритие на банятаВъншно или външно покритие на банята
Дървени къщи от бар под свиване евтино и качественоДървени къщи от бар под свиване евтино и качествено
Довършителни работи на дървени трупи, вътрешна украса на дървената къща в къщата, снимкаДовършителни работи на дървени трупи, вътрешна украса на дървената къща в къщата, снимка
Завършване на дървената къща, като се вземат предвид всички тънкости и нюансиЗавършване на дървената къща, като се вземат предвид всички тънкости и нюанси
Модерни къщи, изработени от дървен материалМодерни къщи, изработени от дървен материал
Къщи от кръгли трупи предимства, характеристики на строителствотоКъщи от кръгли трупи предимства, характеристики на строителството
Дървени къщи за свиване на избора на материали и технологии за изграждане на сградиДървени къщи за свиване на избора на материали и технологии за изграждане на сгради
Завършване на фасадата на дървената къщаЗавършване на фасадата на дървената къща
Завършване на покриви и фасади на дървена къщаЗавършване на покриви и фасади на дървена къща
» » Външно покритие на къщата от бар-хармоничния стил