Каменна мозайка

Каменна мозайка

Популярното изкуство на мозайка от естествен камък се връща в древни времена. Гърците украсени с разноцветни камъчета фасади на къщите си, в Средновековието в интериора на храмове и дворци се радва на огромна популярност скъпоценни и полускъпоценни камъни, мрамор, шисти и гранит.

Основните предимства на каменната мозайка:
  • сила;
  • устойчивост на промени в температурата, топлината и студа;
  • водоустойчивост;
  • издръжливост.


Каменната мозайка е с много дълъг експлоатационен живот, а основното потвърждение за това са фрагментите от мозаечни подове, запазени от древни времена. Изпитването на времето е едно от най-трудните за довършителни материали, а мозайката, изработена от камък, лесно се справя с нея. Това е практически вечен материал, с помощта на който е възможно да се създават както помпозни интериори на двореца, така и уютна домашна среда в баня или кухня. Благодарение на своята гъвкавост мозайката, изработена от камък, се използва успешно при декорирането на плувни басейни, частни къщи и апартаменти - бани и тоалетни, дневни и кухни.

Каменната мозайка намери приложение не само под формата на материал за декорация на стени. Този материал е способен на много повече. Мозаичните матрици се състоят от малки фрагменти, написани върху гъвкава носеща основа. Колони с големи и малки радиуси, бар броячи, камини - мозайка е необходима при проектирането на къдрава и стъпаловидна повърхност. Не по-малко впечатляващи са масите, декорирани с мозаечни панели, мраморна мозайка, яспис, лапис лазули или оникс. Мраморна мозайка може да се използва не само за довършване на интериорни и интериорни предмети, но и на външните стени на къщата, в подреждането на съседното пространство. Мозайка от камък - отлична основа за различни пейзажни композиции, пътека и платформи. Тя може да бъде украсена с вътрешни дворове и фонтани.Подобно на всеки друг материал, каменната мозайка се нуждае от грижи, чиято природа и честота зависи от материала, от който е направена плочката. Например, мраморът не издържа на чести промени в температурата. За да се увери, че копнее за красотата си, повърхността на мраморната мозайка трябва периодично да се покрива със специално водоотблъскващо съединение. Процедурата е проста и отнема малко време, но е много важна, тъй като нейното внедряване помага да се запази девствената красота и благодатта на благородния мрамор.

Мозайка от естествен камък - екологично, ефективно и трайно

Каменната мозайка е уникален довършител, който съчетава естественост, красота и оригиналност. За да се създаде може да се използва голямо разнообразие от рок:

Кварцитът, за разлика от предишната порода, перфектно толерира температурните промени, не отговаря на капризите на руския климат и следователно може безопасно да се използва както във вътрешна, така и в външна декорация.

Ширата има висока устойчивост на влага. Той не абсорбира вода и затова мозайката от шисти се използва широко в басейните и баните.

Мраморна мозайка - хилядагодишна популярност

Мраморна мозайка заслужава отделно споменаване. Мраморът е красив и ефективен, благодарение на който дори и в най-древните времена той е широко използван за декориране на дворци, бани и басейни. Искате да добавите шик - изберете мраморна мозайка.

Повърхността на мозайката, изработена от естествен камък, може да бъде матирано или лъскаво полирано, грубо необработено или ефект на износване "под старите дни". Каменната мозайка е уникална и уникална - текстурата на материала е създадена от самата природа и четката не може да бъде повторена от никого.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Облицовка и довършителни работи с мрамор и гранитОблицовка и довършителни работи с мрамор и гранит
Фасадна декорация с камъкФасадна декорация с камък
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Мозайка на пода Мозайка със собствени ръцеМозайка на пода Мозайка със собствени ръце
Етаж от мозайка със собствени ръце - училище с мозайкаЕтаж от мозайка със собствени ръце - училище с мозайка
Изкуство живопис, като декор на интериораИзкуство живопис, като декор на интериора
Мозайката в дача със собствените си ръце е проста и красиваМозайката в дача със собствените си ръце е проста и красива
Декоративен и естествен камък, мозайка и керемидиДекоративен и естествен камък, мозайка и керемиди
Плочки и мозайка от естествен камък Бележка за потребителяПлочки и мозайка от естествен камък Бележка за потребителя
Декориране на къщи с естествен камък - цени за работа от майстори ooo stonukatДекориране на къщи с естествен камък - цени за работа от майстори ooo stonukat
» » Каменна мозайка