Стълби и стълби за достъп до покрива

Стълба към покрива: правила за ползване

Един от основните и неотменими елементи на всяка сграда, включително жилищни, е покривът. В края на краищата тя ни предпазва от всякакви валежи в лошо време и от весела слънчева светлина през горещ летен ден.

За да може покривът да бъде достатъчно стабилен към вятъра и да издържи настилката и покритието, гредите трябва да са здрави.

За какво се състои един обикновен покрив и защо се нуждае от престилка?

  • щайги;
  • подови настилки;
  • греди;
  • външно покритие.

В допълнение, важна част от покрива е престилката. Престилката обикновено се изработва от ламарина. В местата на покривни фуги с такива елементи като комин, фенер и стена трябва да има хидроизолация.

Престилката е покритие от ламаринен метал, което затваря фугата между тръбата и покрива.

Необходимо е чрез тези точки водата да не може да проникне в къщата. Дъждовната вода, натрупана на покрива на къщата, трябва да отиде някъде. За отстраняването му има улуци и улуци. Те се нуждаят от редовна поддръжка и ремонт.

Какво трябва да бъде надеждно стълбище към покрива

Как да не се върти, но докато работите с екстериора на вашата къща, включително и на покрива, не можете да правите без стълба. По правило в такива работни места се използва стълба и дори се прикрепя стълба.

За да бъде вашата работа безопасна за вас и за останалите, трябва да спазвате най-простите правила за безопасност.

Стълбището, на което планирате да построите или ремонтирате работата си, трябва да е достатъчно силно. Не използвайте огънато или счупено стълбище. Също така, не опитайте съдбата на стълбите, които са били поправени в бързаме. Ако ремонтирате стълбата, тя е само задълбочена и така нейната сила не е по-лоша от новата.За достъп до покрива обикновено се използват специализирани стълби.

Отидете на стълбите само срещу нея, а когато се катерите или спускате, отидете само до близката напречна греда. Не се опитвайте да пресечете няколко релси в даден момент. Ако се нуждаете от нещо, за да се простирате, огънете калъфа, не бъдете мързеливи и преместете стълбите по-близо.

Винаги, преди да се качете на него, почистете обувките си от запушена мръсотия. Той също така е силно обезкуражен да се изкачи на стълбата в мокри обувки. Подвижните стълби трябва да са празни, не трябва да оказват никакви инструменти или кофи с нищо.

С помощта на плъзгаща се стълба

Ако стълбата разширение е необходимо да се постави в къщата, да го направи по такъв начин, че разстоянието от основата до дъното на стълбите е равна на една четвърт от височината на върха на подкрепата на стълба.Използвайте само такива стълби, на базата на които има съвети за безопасност. Такива върхове не позволяват на основата на стълбата да се плъзне на земята, като по този начин се осигури добра стабилност. Ако искате да използвате стълбите, за да се изкачите на покрива, го сложете в къщата, така че горната му част да се простира над покривния ръб на поне един метър.

Правилният начин да прикрепите стълба към обекта. Какво да търсите:

  • разстояние от опорната точка;
  • разстояние над опорната точка;
  • една четвърт от разстоянието до върха;
  • стълбищни съвети за безопасност.

Използвайте стълба, чиято дължина позволява лесно да стигнете до правилното място и е удобно да работите по нея.

Пример за стълби с неправилна дължина за тази или онази задача:

  • твърде късо стълбище;
  • прекалено дълго стълбище.

Не използвайте първите три греди по стълбите като подкрепа. Ако има нужда да се изкачвате по-високо, по-добре е да направите стълбата по-дълго, като я избутате.

Типичната стълба към покрива е оборудвана с кука и колела за транспортиране.

Докато плъзгате стълбата, уверете се, че секциите й се припокриват помежду си с поне един метър. За да направите стълбата по-висока, намерете фиксирана спирка и я наклонете към основата на стълбата. След това го вдигнете, предавайте гредата.

Боядисваме покрива от стълбите

Отгоре стълбата трябва да бъде поддържана и от силна повърхност. По време на боядисването на стълбите не използвайте резервоара, защото е прекалено тежък и в най-добрия случай просто изсипете боята и в най-лошия полет заедно с кутията от прилична височина.

Когато боядисвате покрива от стълбите, бъдете изключително внимателни, използвайте специална кофа.

По-добре е да използвате специална кофа за боядисване в обем от един или два литра. Тя може да бъде окачена на кука от стълба на стълба. Такива кофи се продават в почти всеки магазин за домакински стоки.

Преди да използвате стълбата, настройте я така, че всичките й четири стълба да са разположени на плътна плоска повърхност. След като го отворите напълно, щракнете скобите върху краката. По време на работа, опитайте да не стоите на рафта и на горната стъпка на стълбата.

Видео за монтаж на стълбища за покриви

Този видеоклип описва нюансите на инсталирането на стълби за покрива на вили, къщи и вили.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Канализацията е метална! Дренажна система за покриви! Цена!Канализацията е метална! Дренажна система за покриви! Цена!
Покривни улуциПокривни улуци
Как да инсталирате метална лента, която предпазва надвеса от влагаКак да инсталирате метална лента, която предпазва надвеса от влага
Инструкцията за завършване на комина през покрив от метална плочкаИнструкцията за завършване на комина през покрив от метална плочка
Съседен покрив - как е направено?Съседен покрив - как е направено?
Завършете тръбата на покрива - изберете практични и красиви шапки и облицовкиЗавършете тръбата на покрива - изберете практични и красиви шапки и облицовки
Как да покрием покрива с вълнообразен материал - финоста на инсталацията Преминаване на тръбата…Как да покрием покрива с вълнообразен материал - финоста на инсталацията Преминаване на тръбата…
Как да направите покрив в страната, на покрива в страната със собствените си ръцеКак да направите покрив в страната, на покрива в страната със собствените си ръце
Монтиране на престилкатаМонтиране на престилката
Хидроизолация на комина на покрива от гофриран картон, метал, ондулинХидроизолация на комина на покрива от гофриран картон, метал, ондулин
» » Стълби и стълби за достъп до покрива