Къща медузи с басейн в Средиземно море Архитектурен дизайн

Къщата на Медуза. Басейн с изглед към морето

Всеки самоуважаващ се архитект се стреми да създаде проекти, които ще имат свои уникални черти, които ги отличават от останалите. Далеч от същата цел, преследвана от клиентите. Но когато интересите на страните съвпадат, се появяват истинските шедьоври на архитектурното изкуство.

Такива къщи могат да разкажат много за собственика си. Те искат да бъдат разгледани подробно. Един от тези проекти ще бъде обсъден.

Къща на Медуза ?? Това е прекрасен пример за съвременна архитектура, създаден от Бюрото на Wiel Arts Architects (WAA). Уникалната особеност на тази къща, построена в Марбея, е доста лесно да се забележи: просторен басейн с прозрачно дъно и една от стените, разположен на покрива.

Освен незабравимия архитектурен облик, този проект впечатлява със своите технически характеристики? носещите конструкции на сградата издържат натоварване над 60 тона. Поставете басейна на покрива на архитектите принудени обстоятелствата: съседните вили се припокриват с оглед на бъдещите наематели на Средиземно море.Но след сложни хидротехнически съоръжения е била доведена до нивото на третия етаж, къщата има своя уникална форма и преди басейна отвори туристи зашеметяваща гледка към плажа и безгранична морето.

Друга дефинираща особеност на тази къща може да се нарече нейните бетонни стени. Те почти не завършват както вън, така и вътре в сградата. Поради светло сивия цвят на стените, вътрешното пространство на къщата изглежда невероятно просторно, изпълнено със светлина. И най-малкото тук е ролята на прозрачните стени на басейна, които дават на стаите на Медуза къща хладна синкав блясък. Минимализмът в дизайна на интериора само укрепва впечатлението за неограничено пространство.Според идеята на създателите цялата вътрешна архитектура на къщата е построена около две стълби? "Бързо" и "бавно". "Бързо" стълбище води от първия етаж към покрива? до басейна. И "бавно" започва от главния вход и минава през всички нива на конструкцията.

Като цяло, като се има предвид тази къща, чиято площ е внушителна 650 метра, изглежда, че повечето от помещенията са на открито, а не на четири стени. На първия етаж има гараж за две коли, всекидневна и две спални. Второто ниво е заемано от основната спалня и две стаи за гости. А на третия? трапезария и кухня, които са почти на открито. Всяко ниво има тераса или балкон, което ви позволява да прекарате малко време в стаята и колкото е възможно повече? върху природата.

В района на Москва подобен проект може да се намира в вилното селище "Пирогово".

Въпреки това, за руския климат той ще трябва да излезе с друг "чип". Например поставете ролка на покрива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дб1 - къща от бар 6 на 8 38, 2 м2Дб1 - къща от бар 6 на 8 38, 2 м2
Новини - нови дизайни на къщиНовини - нови дизайни на къщи
Красива луксозна операКрасива луксозна опера
Луксозна къща в стила на френската готикаЛуксозна къща в стила на френската готика
Плуваща оранжерия, която може да захранва две семействаПлуваща оранжерия, която може да захранва две семейства
Хидроизолация на басейна с течна каучукова рисункаХидроизолация на басейна с течна каучукова рисунка
Проекти на дървени къщи с таван и гараж предимства и недостатъциПроекти на дървени къщи с таван и гараж предимства и недостатъци
Фирмата архитекти дървени къщи до ключ снимка описание и цениФирмата архитекти дървени къщи до ключ снимка описание и цени
Тухлени къщи с мезонет - проект на къща с мансарден етаж, снимка на таванско помещениеТухлени къщи с мезонет - проект на къща с мансарден етаж, снимка на таванско помещение
Проекти на къщи с покриви с плосък покривПроекти на къщи с покриви с плосък покрив
» » Къща медузи с басейн в Средиземно море Архитектурен дизайн