Какво е забележително за проектите на дървени къщи с втора светлина

Втората светлина е доста често използвана в архитектурата на нестандартни строителни техники. Този метод има за цел да увеличи притока на естествена светлина, поради липсата на припокриване между етажите.

Обърнете внимание! Тези припокривания могат да отсъстват както изцяло, така и частично.

Къща с втора светлина (изглед отвън)

Къща с втора светлина (изглед отвън)Проектите на дървени къщи с второ осветление могат да бъдат много разнообразни и могат да отчетат особеностите на конструкцията, извършени от различни материали. Най-прости са проектите на дървени къщи, които имат втора светлина от каретата.

Предимства на метода "втора светлина"

Трябва да се отбележи, че втората светлина има много повече предимства, отколкото недостатъци.

Втората светлина (поглед отвътре)

Втората светлина (поглед отвътре)

Предимства на използването му:

  1. Външна естетика - този дизайн има много прилики с стила на империята. С помощта на втората светлина къщата може да бъде направена тържествена и да подчертава красотата на стълбището.
  2. Възможност за уникално осветление - благодарение на високата височина на тавана можете да използвате големи полилеи или други масивни конструкции.
  3. Възможността за градинарството, като у дома си - благодарение на по-големи тавани достатъчно височина и повишено ниво на светлина, ще бъде в състояние да растат много високи растения и цели цветни аранжировки, вътрешни дървета, или дори да се превърне собствениците на малък зимна градина.
  4. Намаляване на разходите за осветление - голям поток от естествена светлина ви позволява не само да се откажете от употребата на изкуствено осветление през деня, но също така и почивка за очите, които по-добре възприемат дневната светлина.

Недостатъци на метода "втора светлина"

Предимствата на такъв необичаен начин за планиране, тъй като втората светлина е доста. Той обаче има и недостатъците си.

Едно от опциите за оформление

Едно от опциите за оформление

Недостатъци на метода:

  1. Загуба на полезно пространство - поради липсата на прегради между етажите изчезват няколко стаи, които могат да се използват като икономически или жилищни помещения. Поради това използването на втора светлина се препоръчва само в къщи, където има достатъчно голяма вътрешна площ.
  2. Непрактична работа - големи прозорци, инсталирани в къщата с втора светлина, трудно се мият. Възможно е също така да е трудно да се заменят светещи лампи, поради което в повечето случаи може да се нуждаете от помощ от специалисти.
  3. Трудности за отопляване на природата - за да се избегне неправилното разпределение на топлинна енергия в оформлението на къща трябва да се повери на опитен професионалист, който ще бъде в състояние да се изчисли и да изпрати потоци от топъл въздух, които ще дойдат от радиаторите.

Ако има голяма площ от къщата и пари за поддръжка на нестандартни прозорци, втората светлина може да се превърне в отлична архитектурна декорация. В противен случай, използването на тази техника в строителството ще създаде неудобство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на осветеността на стаятаИзчисляване на осветеността на стаята
Как да направите тавана светлина в къщатаКак да направите тавана светлина в къщата
Проекти на дървени къщи с таван и гараж предимства и недостатъциПроекти на дървени къщи с таван и гараж предимства и недостатъци
Осветителните тела за банята са водоустойчивиОсветителните тела за банята са водоустойчиви
Красива светлина за красиви апартаменти и къщиКрасива светлина за красиви апартаменти и къщи
Боядисване на стена с флуоресцентни боиБоядисване на стена с флуоресцентни бои
Изисквания за осветление на градската инфраструктураИзисквания за осветление на градската инфраструктура
Проект на едноетажна къща от дървени трупиПроект на едноетажна къща от дървени трупи
Изкуствено и естествено осветлениеИзкуствено и естествено осветление
Избор на дървени къщи от залепени греди проекти за жилищно строителствоИзбор на дървени къщи от залепени греди проекти за жилищно строителство
» » Какво е забележително за проектите на дървени къщи с втора светлина